SRL

Kerro kaverille:

Suomen estejoukkue

Henri Kovács – Lennox Luis
Satu Liukkonen – Celestine
Sebastian Numminen – Cue Channa
Mikko Mäentausta – Eternety D

Valmentaja, joukkueenjohtaja Hervé Godignon (kuvassa)

Eläinlääkäri Arie Hoogendoorn

Henri Kovács


Unkarissa syntynyt Henri Kovács edustaa Suomea nyt toista kertaa arvokilpailuissa. Kuvassa Kovács ja Lennox Luis Bratislavassa, kuva Miriam Tilli.

Henri Kovács on syntynyt 1990 Szegedissä, Unkarissa. Unkarin ja Suomen kansalaisuus, síirtyi 2013 edustamaan Suomea. Valmentajana ja hevosten kouluttajana vuoteen 2007 asti isä Szilveszter Kovács, Unkari, vuosina 2007-2010 Katie Monahan-Prudent, USA ja vuodesta 2012 Herve Godignon, Ranska. Työskenteli ratsuttajana ja kilparatsastajana tallissa Ecuries Herve Godignon, Port Mort, Ranska, siirtyi tammikuussa 2014 belgialaisen Tal Milstein Stables -kilpatalllin ratsastajaksi.

Kilpaillut senioreissa MM- ja EM-tasolla, junioreissa kolmesti top kympissä EM-tasolla. Edusti Suomea Herningin EM-kilpailuissa Tanskassa ollen suomalaisista paras, sijoitus 43. Sijoituksia ja voittoja kansainvälisissä kilpailuissa GP-tasolla. Oli Suomen MM-joukkueen vararatsastaja 2014. Veli Kaarlo Kovács myös menestyvä esteratsastaja.

Lennox Luis
Lennox Luis, s. 2004, kimo ruuna. Isä Levisto, emän isä Preussenulan. Omistaja Gilbert de Roock BVBA, kasvattaja
Matthias Bannier.

Arvokilpailuedustus
2013 EM, Herning, Tanska, 43. Carolus Z, joukkue 14.
2010 MM-kilpailut, Lexington, USA, 80., joukkue 25., The Real Deal
2009 EM-kilpailut, Windsor, Iso-Britannia, 56., joukkue 15., Sassicaia
2008 EM-juniorit, Praha, Tšekki, 9., Corina
2007 EM-juniorit, Auvers, Ranska, 4., Baccara
2006 EM-juniorit, Ateena, Kreikka, 20., Baccara
2005 EM-juniorit Schaffhausen, Saksa, 6., Baccara
2004 EM juniorit, Vilamoura, Portugali, 7., Baccara
Junioreiden Unkarin mestaruus vuosina 2003-2006 hevosella Baccara

Kansainväliset tulokset ja esittely FEIn sivuilla LINKKI

Satu Liukkonen

Satu Liukkonen ja Celestine Caenin MM-radalla 2014. Kuva Satu Pirinen.

Satu Liukkonen, s. 1981, muutti Ruotsiin vuonna 2003, heti siirryttyään nuorten luokista avoimiin luokkiin. Liukkonen työskenteli ja valmentautui tunnetun ruotsalaisen esteratsastaja Royne Zettermanin tallilla. Nykyään hänellä on oma valmennustalli yhdessä avopuolisonsa, esteratsastaja Sebastian Nummisen kanssa Gualövissä, Etelä-Ruotsissa, missä hän kilpailuttaa ja ratsuttaa estehevosia. Hän on tunnettu myös nuorten hevosten taitavana kouluttajana ja ratsuttajana. Liukkonen on myös Suomen poniratsukoiden maajoukkuevalmentaja.

Liukkonen nimettiin Suomen NC-joukkueeseen ensi kerran vuonna 2009 ja hän on siitä eteenpäin edustanut Suomea hyvällä menestyksellä kansainvälisissä kilpailuissa. Arvokilpailuedustuksen hän aloitti EM-kilpailuissa Herningissä Tanskassa 2013 ja hän oli myös Suomen MM-joukkueessa Normandiassa, ranskassa 2014 tammalla Celestine. Maailmancup-tasolla Liukkonen debytoi Oslossa 2012. Liukkonen on menestynyt Ruotsin kansallisissa kilpailuissa 140-150 cm tasolla. Kotimaasta hänellä on mm. nuorten SM-hopeaa 2002. Hevoset Stadikalla -tapahtuman gp-esteillä Liukkonen oli 2013 Olympiastadionilla Tapiola GP-sarjan finaalin toinen sekä kolmas sunnuntain Volkswagen Leading Rider -kilpailussa.

Celestine
Celestine, SWB, ruotsinpuoliverinen, s. 2002 Ruotsissa. Tamman isä Cardento, emän isä King of Diamonds. Omistajat Iwona Majewska & Per Wester, kasvattaja Marianne Jönsson.

Arvokilpailuedustus
2014 MM Caen, Ranska, 112. joukkue 26. Celestine
2013 EM Herning, Tanska, 69. joukkue 14. Celestine

Kansainväliset tulokset ja esittely FEIn sivuilla LINKKI

Sebastian Numminen

Sebastian "Sebbe" Numminen on syntynyt vuonna 1976. Hän kasvoi hevosten keskellä, sillä perheellä oli ratsastuskoulu Evitskogissa. Sebbe aloitti kilpailemisen jo yhdeksänvuotiaana ja on pitkään edustanut Suomea kansainvälisissä arvokilpailuissa.

Sebastian Numminen ja Cue Channa Bratislavassa 2015, kuva Miriam Tilli.

Numminen on työskennellyt isoilla eurooppalaisilla kilpatalleilla, pisimpään kuuden vuoden pestin Markus Beerbaumin ja Meredith Michaels-Beerbaumin huipputallissa Saksassa. Nykyään asuu Ruotsissa, missä hänellä on Gualövissä oma kilpatalli yhdessä avopuolisonsa, menestyvän esteratsastaja Satu Liukkosen kanssa.

Sebbe on yksi menestyneimpiä esteratsastajiamme, joka on edustanut Suomea useaan otteeseen arvokilpailutasolla. Hän on saavuttanut useita kansainvälisiä GP-voittoja ja sijoituksia. Hän oli Sails Awaylla 18. Euroopan mestaruuksissa San Patrignanossa, Italiassa 2005. Hän on osallistunut myös MM-kilpailuihin Aachenissa 2006 ja EM-kisoihin Britanniassa 2009. Hän on myös edustanut Suomea jo pitkään maailmancupeissa ja Nations Cupeissa, joissa ollut vahva lisä joukkueeseen nyt kausilla 2013-15.

Sebbe Numminen ja Cue Channa radalla Helsinki Horse Show´ssa 2013. Kuva Eeva Vaahtera.

Viime vuosina merkittävimmät GP-sijoitukset ovat tulleet hevosella Calandro 2, mitä ennen ykkösratsuna oli vuosia Sails Away, "Seilori". Numminen voitti Calandrolla Hevoset Stadikalla -tapahtumassa Olympiastadionilla Suomessa syyskuussa Tapiola GP-sarjan finaalin ja otti kaksoisvoiton sunnuntain GP-luokassa. Nostanut nuoren Cue Channa -tamman hienosti kansainväliselle huipputasolle. Hevonen on EM-areenalle lähtiessään vasta 9-vuotias.

Cue Channa
s. 2006, kimo ruotsalaissyntyinenSWB-tamma, isä Cardento, emänisä Robin Z. Kasvattaja ja omistaja Susanne Persson.

Arvokilpailuedustus
2006 MM Aachen, Saksa, 69. joukkue 20.
Sails Away
2009 EM Windsor, Iso-Britannia, 51. joukkue 14. Calandro 2
2005 EM San Patrignano, Italia, 18. Sails Away
1997 NEM Moorsele, Belgia, 62.
Bengaal
1995 NEM Babenhausen, Saksa, 21. Bengaal

Kansainväliset tulokset FEIn sivuilla LINKKI


Mikko Mäentausta ja Eternity D kilpailivat viime syksynä Helsinki International Horse Show´ssa. Kuva Hanna Heinonen.

Mikko Mäentausta

Mikko Mäentausta, s. 1976 vietti koko lapsuutensa hevosten parissa, sillä perheellä on oma ratsastuskoulu Merjan Talli Koski Tl:ssä. Hän aloitti ratsastuksen varhain ja osoitti jo alusta asti lahjakkuutta lajiin ja hevosten käsittelyyn. Aluksi Mikko valmentautui Tiina Vähämäen opissa ja edelleen Pekka Larsenin ja Cristopher Wegelius kanssa. Hän on osallistunut useita kertoja yhdysvaltalaisen George Morriksen valmennuksiin ja klinikoihin. Nykyään häntä valmentaa maajoukkuevalmentaja, ranskalainen Hervé Godignon.

Vuonna 1998 hän perusti Suomeen oman kilpatallin, ja vuonna 2000 hän siirtyi yrittäjäksi Saksaan, missä hänellä on oma talli Sandbostelissa. Mikko kilpailee estehevosilla Saksan vaikeissa luokissa, minkä ohella hänestä on tullut vahva lisä Suomen maajoukkuetoimintaan. Mikko on ratsastanut mm. Suomen Nations Cup -joukkueessa vuodesta 2102 ja hän on kilpaillut myös maailmancupeissa.

Kaudella 2015 Mikko oli 7. Eternety D:llä CSIO3* Lissabonin Grand Prix´ssä. Arvokilpailujen ensikertalainen.

Eternety D
s. 2003, tummanruunikko hannoverilainen ruuna, isä El Bundy, emänisä Chasseur, kasvattaja Klaus Dammann.

Kansainväliset tulokset ja esittely FEIn sivuilla: LINKKI
Kotisivu: http://www.mikko-horses.de/


Suomen esteratsastusjoukkue viimesteli Bratislavan Nations Cupissa, kuvassa Satu Liukkonen ja Celestine,
Mikko Mäentausta ja Eternety D, Sebastian Numminen ja Cue Channa sekä Henri Kovács ja Lennox Luis.
Keskellä valmentaja ja joukkueenjohtaja Hervé Godignon.