SRL

Kerro kaverille:

Lännenratsastusjoukkue

Maria Astikainen – Chic Ruf Enterprise
Siri Haanpää – Whiz N Einstein
Pete Perkiö – Smart Spookster
Teija Pietilä – Remidoc

Joukkueenjohtaja Seppo Perkiö
Valmentaja Ann Poels
Eläinlääkäri Veera Kurenlahti

Joukkueen esittely

Maria Astikainen

Maria Astikainen on 31-vuotias lännenratsastusvalmentaja Pohjois-Savosta Lapinlahdelta, missä hän pitää lännenratsastukseen erikoistunutta Spring Ranch -tallia yhdessä avopuolisonsa, hollantilaisyntyisen Edser Helbigin kanssa. Astikainen on toisen polven hevosnainen: hänen vanhempansa Heikki ja Kaarina Astikainen ovat tehneet elämäntyönsä ravi- ja ratsupuolella.
Oman lännenratsastustallin Astikainen perusti 24-vuotiaana.

Lännenratsastuksen pariin Astikainen siirtyi esteratsastuksesta vuonna 1994, jolloin häntä valmensivat Helinä Tuomikoski ja ruotsalainen Per Larsson. Astikainen on käynyt myös opissa lännenratsastuksen kotimaassa Yhdysvalloista vuonna 2000, jossa hän työskenteli Mike Swalboskin tallilla kilpaillen Swalboskin hevosilla paikallisissa kisoissa trailia, pleasurea ja western horsemanshipiä. Vuosina 2008-2014 Astikainen on liittovalmennuksen lisäksi valmentautunut kerran kuussa Mario Bauerin tallilla Saksassa, ja kilpaillut omilla hevosillaan
menestyksekkäästi Bauerin joukkueessa Saksassa.

Astikainen edusti Suomea vuoden 2013 reiningin EM-joukkuekisassa Augsburgissa, Saksassa ja vuoden 2014 MM-kilpailuissa Normandiassa, Ranskassa. Hän voitti ja oli toinen CRI3*-luokissa Braedstrupissa Tanskassa heinäkuussa vuonna 2015.

Työkseen Astikainen valmentaa ja kouluttaa lännenratsastajia ja lännenratsastushevosia sekä Spring Ranchilla että ympäri Suomea. Hän kisaa ammattilaissarjoissa NRHA:n ja AQHA:n kilpailuissa. Vapaa-ajallaan Astikainen harrastaa lumilautailua ja sukellusta.

Chic Ruf Enterprise
Chic Ruf Enterprise, quarter-ruuna , i. One Smart Pepolena, e. Miss Tuff Enterprise. Vuonna 2006 Itävallassa syntyneen quarterin omistaa Anna-Mari Hendolin.

Kansainvälinen menestys
2014 MM Normandia, Ranska, 55., joukkue 15., Chic Ruf Enterprise
2013 EM Augsburg, Saksa, joukkuekilpailu 7.
2012 Nordic Open Derby Ruotsi, PM-kultaa, Chic Ruf Enterprise
2009 Junior Reining Saksa, 5.
Sija, Lotsa Stylish Class
2000 Minnesota State Marshall youth show 1. Open Trail
2000 Minnesota State Marshall youth show 1.
Open Western Horsemanship
2000 Minnesota State Marshall youth show 3. Open Pleasure

Kansainväliset tulokset ja sijoitus maailmanlistalla FEI:n sivuilla LINKKI
Lisää Maria Astikaisesta: http://mawesternriding.fi

Siri Haanpää

Siri Haanpää, vuoden 2014 reiningin Suomen mestari, on 31-vuotias kahden tyttären äiti, jonka vapaa-aika kuluu hevosten parissa ja ratsailla.

Karkkilalainen Siri Haanpää, 31, on harrastanut lännenratsastusta vuodesta 2008 lähtien ja keskittynyt täysipainoisesti reiningiin. Tämänhetkisen mestaruuden lisäksi Haanpää on voittanut SM-kultaa 2011 ja SM-pronssia vuonna 2008. Haanpää voitti Frozen Spookilla myös 2014 quartereiden Suomen mestaruuden. Tuloksia on tullut myös Ruotsista ja Saksasta, jossa Haanpää on kisannut menestyksekkäästi NRHA:n, AQHA:n ja SRHA:n Open- ja NonPro -luokissa. Haanpää voitti CRI3*-B -luokan Ypäjällä kesäkuussa sekä myös CRI3*-luokan Braedstrupissa Tanskassa heinäkuussa.

Haanpäätä valmentaa Nico Hörmannin ohella Ann Fonck-Poels.

Whiz N Einstein
Whiz N Einstein, i. Great Resolve e. Sambucas Lady Whiz, on vuonna 2006 syntynyt quarter-ori, jonka omistaa Siri Haanpää.

Arvokisamenestys
2014 MM Normandia, Ranska, joukkue 15., BA Shining Hickory
2014 ja 2011 reining SM-kultaa, BA Shining Hickory
2014 quartereiden Suomen mestaruus, Frozen Spook
2011 quartereiden Suomen mestaruus, BA Shining Hickory
2008 reining SM-pronssia, Two Eyed Bueno Jac

Kansainväliset tulokset ja sijoitus maailmanlistalla FEI:n sivuilla LINKKI

Pete Perkiö

Pete Perkiö on 22-vuotias reining-ratsastaja Nurmijärveltä. Nuoresta iästään huolimatta Perkiö on kansainvälisesti yksi Suomen parhaiten menestyneistä reinig-ratsastajista. Hän kisaa aktiivisesti Keski-Euroopan reining-kisoissa ja valmentautuu Nico Hörmanin sekä maailmanmestari Ann Fonckin kanssa. Perkiön nimissä on kaikkien aikojen ensimmäinen reiningin Suomen mestaruus vuodelta 2007, jolloin Perkiö oli vain 15-vuoden ikäinen.

Perkiö on voittanut SM-kultaa reiningissä myös vuonna 2010 sekä SM-hopeaa vuosina 2008 ja 2012. Kansainvälisellä tasolla Perkiön voitokkaimpiin kisoihin kuuluu Ruotsissa 2012 järjestetty NRHA Nordic Non-Pro ja Open Derbyn, jossa Perkiö voitti kaikki luokat joihin hän osallistui. Kesäkuussa Ypäjällä järjestetyssä FEI:n kolmen tähden reining-luokassa Perkiö oli kolmas. Hän oli vuoden 2014 SM-kilpailuissa pronssilla. Vuoden 2013 EM-kilpailuissa Perkiö edusti Suomen joukkueessa, jääden yksilökilpailun finaalipaikasta puolen pisteen päähän. Hän oli mukana Normandian MM-joukkueessa. Ratsastuksen ohella Perkiö on töissä tietotekniikan alalla. Kesäkuussa Saksan Kreuthin CRI 3* luokassa Perkiö oli paras suomalainen sijoittuen yhdeksänneksi. Kilpailussa oli mukana 19 euroopan parhaimmistoon kuuluvaa ratsukkoa..

Smart Spookster
Smart Spookster, i. Smart Little Lena, e. Spookster, on vuonna 2002 syntynyt quarter-ruuna. Spookster tuli Perkiölle Itävallasta vuoden 2013 lopulla. Smart Spookster on edustanut kaksi kertaa Saksan EM-joukkuetta Nico Hörmannin ratsastamana.

Arvokisamenestys
2014 MM Normandia, Ranska, 71. joukkue 15., Smart Spookster
2014 reiningin SM-pronssia, Smart Spookster
2014 CRI 3* Ypäjä, 2., Smart Spookster
2013 ensimmäinen SRL:n valiomerkki reiningissä
2013 CRI * Ypäjä, 1., Mandys Little Magnum
2012 ja 2008, reining SM-hopeaa, Mandys Little Magnum / Boggies Little Lena
2010 ja 2007, reiningin SM-kultaa, Boggies Little Lena
2010 Ypäjä CRI reining-luokan voitto
2009 Ypäjä CRIJ reining-luokan voitto
2009 NRHA EM, Youth, joukkuekultaa, Boggies Little Lena
2009 EM, juniorit Kreuth, Saksa, 9., Boggies Little Lena
2009 NRHA EM, Youth 14-18 –mestaruus, Boggies Little Lena
2009 NRHA EM, Limited Non Pro 2., Boggies Little Lena

Kansainväliset tulokset ja sijoitus maailmanlistalla FEI:n sivuilla LINKKI

Teija Pietilä

Teija Pietilä on 47-vuotias lännenratsastaja Riihimäeltä. Pietilä on harrastanut lännenratsastusta 16 vuotta, joista viimeiset kuusi vuotta reiningiä. Hänellä on runsaasti kisakokemusta sekä kotimaisilta että kansainvälisiltä kentiltä. Vuonna 2013 hän edusti Suomen reining-joukkuetta Augsburgin EM-kisoissa ja 2014 Normandian MM-kisoissa.

Pietilä on opiskellut Yhdysvalloissa, jossa syntyi kiinnostus lännenratsastusta kohtaan. Suomeen palattuaan hän hankki tietoa lajin harrastusmahdollisuuksista Suomessa ja keskittyi koulu- ja esteratsastuksen sijaan lännenratsastukseen.

Pietilän parhaat saavutukset ovat pronssisija NRHA:n EM-kilpailuissa rookieluokassa Itävallassa vuonna 2012, NRHA 1100 Open -luokan voitto Ypäjällä 2014 ja CRI3*-B –luokan toinen sija 2015. Tanskan Braedstrupissa CRI3*-luokassa hän oli neljäs. Pietilä on osallistunut kolme kertaa reiningin EM-kisoihin ja saavuttanut sijoituksia useissa arvokisoissa. Vuoden 2014 SM-kisoissa Pietilä jäi vain puolen pisteen päähän pronssisijasta.

Remidoc
Pietilän kisahevosena toimii Remidoc, i. Reminic, e. Miss Plain Doc. Remidoc on energinen ja atleettinen, vuonna 2002 Italiassa syntynyt quarter-ruuna, joka on ennen Teijalle siirtymistä tehnyt mittavan kisauran Keski-Euroopassa.

Arvokisamenestys
2014 MM Normandia, Ranska, 66., joukkue 15., Remidoc
2013 EM Augsburg, Saksa, joukkue 7., Remidoc

Kansainväliset tulokset ja sijoitus maailmanlistalla FEI:n sivuilla LINKKI