SRL

Kerro kaverille:

Lännenratsastus - reining

Maria Astikainen ja Chic Ruf Enterprise MM-.-radalla 2014, kuva Satu Pirinen

Reiningiä pidetään yhtenä kaikkein näyttävimmistä lännenratsastuksen lajeista. Syynä on luultavasti se, että reininghevosen taidot kuvastavat lännenhevosen syvintä olemusta. Viime vuosina reining on kehittynyt valtavasti Suomessa ja maailmalla ja siitä on tullut suosittu urheilulaji niin USA:ssa kuin muuallakin. Reining on hyväksytty FEIn viralliseksi lajiksi.

Ensimmäiset reining MM-mitalit jaettiin vuonna 2002 Jerezissä Espanjassa. Reiningin Suomen mestaruus ratkottiin ensimmäistä kertaan syyskuussa 2007 Tampereen Niihamassa.
Reiningiä voi ratsastaa millä tahansa hevosella, mutta amerikkalaiset quarter-, paint- ja appaloosa-rodut ovat lajiin sopivimpia. Reininghevosen tulee olla urheilullinen, nopea ja erittäin herkkä ratsastajan avuille. Hevonen tarvitsee vahvan takaosan ja hyvään koordinaation; myös sen jalkojen sopiva rakenne on oleellinen, koska ne joutuvat suurelle rasitukselle. Hevosen tulee olla kuuliainen pystyäkseen tarkkaan suoritukseen kovassa vauhdissa.

Reining (”to rein a horse ”) ei ole pelkästään hevosen ohjaamista, vaan tarkoituksena on kontrolloida jokaista hevosen liikettä. Hevoset seuraavat ratsastajan minimaalisia apuja halukkaasti ilman vastustusta. Hevosen halukkuus tehtävien suorittamiseen onkin se mitä reiningissä arvostetaan, samoin kuin se, että hevonen reagoi välittömästi ratsastajan signaaleihin. Lajissa tarvitaan nopeutta ja täsmällisyyttä, aikaa virheiden korjaamiseen ei nopeatempoisen radan aikana ole.

Reining-kilpailussa ratsukon pitää ratsastaa yksi yhdestätoista hyväksytystä radasta. Reining-rata ratsastetaan kokonaan laukassa. Jokaiseen rataan kuluu pieniä hitaita ympyröitä, isoja nopeita ympyröitä, laukanvaihtoja, rollbackeja, spinejä, peruutuksia sekä reiningin tavaramerkkinäkin tunnettuja näyttäviä liukupysähdyksiä.

Lännenratsastuksen reiningin aikataulu 14.-16.8.

Lännenratsastuksen reiningin aikataulu 14.-16.8.

Pe 14.8. klo 11.00-18.00, Joukkuekilpailu, 1. karsinta henkilökohtaiseen finaaliin (15 parasta finaalin)
La 15.8. klo 18.15- 20.40 2. karsinta henkilökohtaiseen finaaliin,
Karsinta joukkuekilpailussa 20 seuraavaksi parhaalle (sijat 16.-36). 5 parasta finaaliin
Su 16.8. klo 11.00-- 13.30 Henkilökohtainen finaali, mitalit, 20 ratsukkoa

Ohjelma: LINKKI