SRL

Kerro kaverille:

Suomen EM-edustajat 2017


Juulia Jyläs - Finishing Touch Wareslage, EM-radalla 2017, kuva Sonja Holma.

Juulia Jyläs

Juulia Jyläs, s. 1973, kilpaili nuorena ennen esteratsastukseen keskittymistään kenttäratsastuksessa voittaen SM-kultaa sekä nuorissa että junioreissa. Ratsastaja lähti Hollantiin yli 20 vuotta sitten ja hän on tehnyt pitkän kilpauran. Suomen Nations Cup -edustusjoukkueeseen Jyläs nousi vuonna 2014. Maailmancupin esteillä hän debytoi Helsingissä vuonna 2015 Finishing Touch Wareslagen kanssa.

Maailmancupin kaudella 2016-17 Jyläs nousi mc-pisteille hevosella Finishing Touch Wareslage kahdesti ollen 12. Veronassa ja 7. Mechelenissä, Belgiassa. Maaliskuussa 2017 Jyläs sijoittui toiseksi Pariisin viiden tähden 160 cm:n pariratsastuksessa yhdessä Belgian Olivier Philippaertsin kanssa. Ratsuna oli tuolloin vasta yhdeksänvuotias tamma Courage T Z, joka on ratsastajan kotitallin oma kasvatti. Ratsastajalla on useita kovan tason kansainvälisiä sijoituksia molemmilla edelle mainitiulla ratsuilla sekä myös ruunalla Copain Z.

Jyläs edusti Suomea Göteborgin EM-kilpailuissa 2017 hevosella Finishing Touch Wareslage. Ratsukko selvitti tiensä semifinaalin ja oli kilpailuissa 40. tilalla. Tammalla Courage TZ Jyläs oli neljäs Göteborgin GP:ssä EM-kilpailujen yhteydessä ja upeasti toinen Oslon viiden tähden GP:ssä lokakuussa. "Finillä" Jyläs oli hienosti 12. Helsinki Horse Show´n GP-esteillä.

Jyläksellä on Hollannissa puolisonsa Herman van Triestin kanssa Elburgissa yhteinen valmennus- ja myyntitalli Stal van Triest, missä hän työskentelee kilparatsastajana, ratsuttajana ja valmentajana. Pariskunnalla on poika Jonah. Suomessa Jyläs edustaa helsinkiläisseuraa Tuomarinkylän Ratsastajat.

Finishing Touch Wareslage, s. 2005, belgialainen BWP-ori, isä Quival, emä Qualita Van De Groene Haag, emänisä Toulon. Kasvattaja Lieven Berckmoes, omistaja Juulia Jyläs

Courage T Z, s. 2008, kimo tamma, kantakirja Zangersheide Belgia, isä Calvino Z, emänisä Espri, kasvattaja Stal van Triest, omistaa Stal van Triest & De heer E. Santing

Copain Z, s. 2006, tummanruunikko ruuna, kantakirja Zangersheide Belgia, isä Calvino Z, emänisä Creool, kasvattaja Hofman & van Gelder, omistaaa J. Hofma & A. van Gelder

Jyläksen esittely ja tulokset FEIn sivulla: http://www.fei.org/bios/Person/10024266/JYL_S_Juulia
Jyläksen kotisivut ja esittely: http://www.vantriesthorses.nl/juuliajylas.php

Arvokilpailuedustus
2017 EM Göteborg, Ruotsi - Finishing Touch Wareslage, 40.


Satu Liukkonen ja Gurra Hop, nuorten hevosten kilpailuissa EM-kisojen yhteydessä 2015, kuva SRL Satu Pirinen

Satu Liukkonen

Satu Liukkonen, s. 1981, muutti Ruotsiin vuonna 2003, heti siirryttyään nuorten luokista avoimiin luokkiin. Liukkonen työskenteli ja valmentautui tunnetun ruotsalaisen esteratsastaja Royne Zettermanin tallilla. Nykyään hänellä on oma valmennustalli yhdessä avopuolisonsa, esteratsastaja Sebastian Nummisen kanssa Gualövissä, Etelä-Ruotsissa, missä hän kilpailuttaa ja ratsuttaa estehevosia. Hän on tunnettu myös nuorten hevosten taitavana kouluttajana ja ratsuttajana. Liukkonen on ollut myös Suomen poniratsukoiden maajoukkuevalmentaja.

Liukkonen nimettiin Suomen NC-joukkueeseen ensi kerran vuonna 2009 ja hän on siitä eteenpäin edustanut Suomea hyvällä menestyksellä kansainvälisissä kilpailuissa. Arvokilpailuedustuksen hän aloitti EM-kilpailuissa Herningissä Tanskassa 2013 ja hän oli myös Suomen MM-joukkueessa Normandiassa, ranskassa 2014 tammalla Celestine. Maailmancup-tasolla Liukkonen debytoi Oslossa 2012. Liukkonen on menestynyt Ruotsin kansallisissa kilpailuissa 140-150 cm tasolla.

Gurra Hop, s. 2007 ruotsalainen SWB-tamma, isä Hip Hop, Gurra emä, emänisä Little Boy. Kasvattaja Gunilla Persson, omistaja Iwona Majewska & Per Wester.

Arvokilpailuedustus
2017 EM Göteborg, Ruotsi - Gurra Hop, kesk.
2015 EM Aachen, Saksa 90. / joukkue 20. Celestine
2014 MM Caen, Ranska, 112. / joukkue 26. Celestine
2013 EM Herning, Tanska, 69. / joukkue 14. Celestine

Kansainväliset tulokset ja esittely FEIn sivuilla: http://www.fei.org/bios/Person/10039448/LIUKKONEN_Satu

Satu Liukkonen ja Celestine Caenin MM-radalla 2014. Kuva Satu Pirinen.

*****************************************************************************************************************

Muita esteratsastajia


Mikko Mäentausta ja Eternety D Aachenin EM-kisoissa, kuva SRL Satu Pirinen

Mikko Mäentausta

Mikko Mäentausta, s. 1976 vietti koko lapsuutensa hevosten parissa, sillä perheellä on oma ratsastuskoulu Merjan Talli Koski Tl:ssä. Hän aloitti ratsastuksen varhain ja osoitti jo alusta asti lahjakkuutta lajiin ja hevosten käsittelyyn. Aluksi Mikko valmentautui Tiina Vähämäen opissa ja myöhemmin Pekka Larsenin ja Cristopher Wegelius kanssa. Hän on osallistunut useita kertoja yhdysvaltalaisen George Morriksen valmennuksiin ja klinikoihin. Nykyään häntä valmentaa maajoukkuevalmentaja, ranskalainen Hervé Godignon.

Vuonna 1998 hän perusti Suomeen oman kilpatallin, ja vuonna 2000 hän siirtyi yrittäjäksi Saksaan, missä hänellä on oma talli Sandbostelissa. Mäentaustasta on tullut vahva lisä Suomen maajoukkuetoimintaan. Hän on ratsastanut mm. Suomen Nations Cup -joukkueessa vuodesta 2102 ja hän on kilpaillut myös maailmancupeissa.Vuonna 2015 Mäentausta edusti Suomea Aachenin EM-kilpailuissa, joissa hän oli paras suomalainen nousten 50 parhaan joukossa semifinaaliin, lopputuloksena 44. tila hevosella Eternety D.

Ratsastaja on naimisissa Emma Mäentaustan kanssa ja pariskunnalla on vuonna 2016 syntynyt poika.

Arvokilpailuedustus
2015 EM Aachen, Saksa 44. / joukkue 20. Eternety D

Kansainväliset tulokset ja esittely FEIn sivuilla: LINKKI
Kotisivu: http://www.mikko-horses.de/

Sebastian Numminen

Sebastian "Sebbe" Numminen on syntynyt vuonna 1976. Hän kasvoi hevosten keskellä, sillä perheellä oli ratsastuskoulu Evitskogissa. Sebbe aloitti kilpailemisen jo yhdeksänvuotiaana ja on pitkään edustanut Suomea kansainvälisissä arvokilpailuissa.


Sebastian Numminen ja Cue Channa Aachenin EM-kisoissa 2015, kuva SRL Satu Pirinen.

Hevonen siirtyi myöhemmin Ruotsin Malin Baryardin ratsuksi.

Numminen on työskennellyt isoilla eurooppalaisilla kilpatalleilla, pisimpään kuuden vuoden pestin Markus Beerbaumin ja Meredith Michaels-Beerbaumin huipputallissa Saksassa. Nykyään asuu Ruotsissa, missä hänellä on Gualövissä oma kilpatalli yhdessä avopuolisonsa, menestyvän esteratsastaja Satu Liukkosen kanssa.

Sebbe on yksi menestyneimpiä esteratsastajiamme, joka on edustanut Suomea useaan otteeseen arvokilpailutasolla. Hän on saavuttanut useita kansainvälisiä GP-voittoja ja sijoituksia. Hän oli Sails Awaylla 18. Euroopan mestaruuksissa San Patrignanossa, Italiassa 2005. Hän on osallistunut myös MM-kilpailuihin Aachenissa 2006 ja EM-kisoihin Britanniassa 2009 ja Aachenissa Saksassa 2015. Hän on myös edustanut Suomea jo pitkään maailmancupeissa ja Nations Cupeissa ollen vahva lisä joukkueeseen.

Arvokilpailuedustus
2015 EM Aachen, Saksaa 89. / joukkue 20. Cue Channa.
2009 EM Windsor, Iso-Britannia, 51. joukkue 14. Calandro 2
2006 MM Aachen, Saksa, 69. joukkue 20.
Sails Away
2005 EM San Patrignano, Italia, 18. Sails Away
1997 NEM Moorsele, Belgia, 62.
Bengaal
1995 NEM Babenhausen, Saksa, 21. Bengaal

Kansainväliset tulokset ja esittely FEIn sivuilla LINKKI


Anna-Julia Kontio ja Fardon Helsinki Horse Show´n esteillä 2015, kuva Hanna Heinonen.

Anna-Julia Kontio

Ylöjärveläinen Anna-Julia "Juuli" Kontio, (s. 1991), on saavuttanut huikean kansainvälisen menestyksen jo nuorella iällä. Hän on kilpaillut menestyksellä voitoista ja sijoituksista maailmancupin kilpailutapahtumissa sekä muissa kovimmissa, viiden tähden kilpailuissa maailman ykkösnimiä vastaan. Kontio toimii nykyään kilparatsastajana jkeskieurooppalaisilla huipputalleilla. Syksyyn 2016 asti hänellä oli yhteinen kilpa- ja valmennustalli Sveitsissä yhdessä sikäläisen huippuratsastaja Martin Fuchsin kanssa.

Kontion isä on tunnettu raviohjastaja Jorma Kontio ja hänen äitinsä, Tuula Kontio, on myös kilpaillut esteratsastuksessa. Kontio kuuluu Tampereen Ratsastusseuraan (TRS).

Kontio valittiin keväällä 2010 vasta 19-vuotiaana Suomen Nations Cup -joukkueeseen. Hän kilpaili menestyksellä nuorten esteratsastuksen EM-kilpailuissa ollen vuonna 2012 Itävallassa kuudes hevosella Le Prestige St. Lois ja vuotta aiemmin kymmenes Portugalissa Escapella. Kausilla 2013-2014 Kontio edusti Suomea MM-kilpailuissa Normandiassa, Ranskassa sekä Nations Cup -joukkueessa. Ratsastaja sijoittui Fardonilla kansainvälisellä gp-tasolla hienosti ottaen kolmannen sijan Arezzossa ja Gorla Minoressa ja seitsemännen sijan Linzissä. Kausi 2014 huipentui 10. sijaan Helsingin maailmancupin osakilpailussa.

Vuonna 2015 Kontio ratsasti Fardonilla ja orilla Pacific des Essarts lukuisia viiden tähden kilpailujen pääluokkien sijoituksia keräten huomattavan määrän maailmanlistan pisteitä. Kauden kruunasi heinäkuinen gp-voitto Pacific des Essarts´lla Asconan kolmen tähden kilpailuissa Sveitsissä.

Kausi 2016 lähti upeasti käyntiin tammikuussa voitolla Pacific des Essartsilla Zürichin viiden tähden kilpailujen päivän150 cm:n pääluokassa, minkäö ohella hän otti kioissa kolme muuta kovaa sijoitusta. Toinen ratsukon huomattava voitto tuli maaliskuussa Pariisissa 160 cm:n pariluokassa, mitä täydensi kaksi maailmanlistasijaa 150-luokissa Fardonilla. Hong Kong Mastersissa helmikuussa tuloksena oli upeasti toinen sija Pacific des Essartsin kanssa 150 cm:n päivän pääluokassa ja 12. sija 160 cm:n GP:ssä. Baselissa Kontio oli viides Pacific des Essarts 155 cm:n esteillä.

Ennen maailmalle lähtöään Kontio menestyi kotimaan kisakentillä voittaen 2011 mm. Tapiola GP avoimen sarjan sekä kaksoisvoiton Volkswagen Leading Rider -finaalissa. Hänellä on myös nuorten SM-kultaa 2009 ja pronssia 2010, junioreiden SM-kultaa 2007 sekä ponien SM-hopeaa 2006 ja 2007.

Kontio nousi FEIn maailmanlistalla sadannelle sijalle maaliskuun lopussa 2016.

Kansainväliset tulokset ja esittely FEIn sivuilla: LINKKI
Kontion Facebook-sivu: https://www.facebook.com/AnnaJulia.Kontio/?fref=ts


Anna-Julia Kontio ja Pacific des Essarts, kuva Zürichin voittoradalta 2015, kuva Outi Räisänen.

Arvokilpailuedustus
2014 MM Caen, Ranska, 111. joukkue 26. Fardon
2012 Nuorten EM Ebreichsdorf, Itävalta 6. Le Prestige St. Lois
2011 Nuorten EM Comporta, Portugali 10. Escape
2009 Junioreiden EM Hoofddorp, Alankomaat 45. Escape

Kansainväliset tulokset ja esittely FEIn sivuilla: LINKKI


Maiju Mallat - Armani The Gun MM-radalla 2014, kuva Satu Pirinen.

Maiju Mallat

Maiju Mallat, s. 1978, Virrat. Aloitti oman ratsastusuransa kuusivuotiaana Virroilla Anna-Riitta Rislakki-Ahopellon ohjauksessa yhdessä siskonsa Katin kanssa. Mallatien perhe pitää Virroilla omaa ratsastuskoulua, Mallatin Ratsutilaa. Mallat on kilpaillut monipuolisesti niin esteitä, kenttää kuin kouluakin hienolla menestyksellä. Hänellä on lukuisia sijoituksia ja voittoja kaikista olympialajeista kansallisella tasolla.

Nykyään hänellä on oma kilpatalli Ranskassa. mitä ennen hän työskenteli vuosina 2011-16 Optimum Horses myyntitallin kilparatsastajana Sveitsin Birrissä. Nousi kansainväliselle huipputasolle Stall Forstén-Pentin ratsuttajana 2008-09. Debytoi maailmancupissa 2011 ja on edustanut siitä eteenpäin Suomea menestyksellä myös Nations Cupeissa. Arvokilpailutasolla Mallat edusti Suomea EM-joukkueessa Herningissä Tanskassa 2013 ja MM-joukkueessa Normandiassa 2014.

Ennen seniorivuosiaan Mallat kilpail kolme kertaa ponien EM-kilpailuissa kenttäratsastuksessa ja voitti knettäratasstuksessa ponien PM-kultaa ja kaksi joukkuekultaa, junioreiden ja ponien SM-kultaa. Muita SM- ja PM-mitaleita junioreissa ja poneissa. Ponien kouluratsastuksen SM-kisoista hopea- ja pronssimitali.

Arvokilpailuedustus
2014 MM Caen, Ranska, 98. joukkue 26., Armani the Gun
2013 EM Herning, Tanska, 69. joukkue 15., Urleven van de Helle

Kansainväliset tulokset ja esittely FEIn sivuilla LINKKI

Mallatin Ratsutilan kotisivut: http://www.phpoint.fi/mallat/


Niclas Aromaa ja Elba, arkistokuva Stall STI

Niclas Aromaa

Kilparatsastaja, kasvattaja, valmentaja ja ratsuttaja Niclas Aromaa, s. 1973, nousi hevosen selkään kahden vuoden ikäisenä äitinsä omistamassa ratsastuskoulussa Porissa. Hän aloitti kilpailemisen kenttäratsastuksessa ja siirtyi 16-vuotiaana esteisiin. Aromaa on työskennellyt ja valmentautunut kauan ulkomailla, mm. Saksassa Yrjö Suomuksen tallilla ja Ruotsissa Flyingen oriasemalla. Nykyään hänellä on oma talli Stall STI Wahlstedtissä yhdessä puolisonsa, kilparatsastaja Laura Aromaan kanssa. Hän työskentelee myös valmentajana.

"Nikke" on kilpaillut kansainvälisellä tasolla jo vuosia sekä osallistunut maailmancupin osakilpailuihin sekä useisiin Nations Cup kilpailuihin.

Kansainvälinen menestys

2013 EM, Herning, Tanska, Suomen joukkueen vararatsastaja
2013 CSIO3* Sopot, 5. GP, Elba
2013 CSIO3* Drammen, 6. NC, Elba
2012 CSIO3* Sopot, 8. NC, Elba

Kansainväliset tulokset ja esittely FEIn sivuilla LINKKI

Kotisivut: http://www.stall-sti.de

Aikaisempien vuosien vahvoja nimiä

Nina Fagerström - omalla sivullaan: LINKKI

Mikael Forstén - omalla sivullaan: LINKKI