SRL

Kerro kaverille:

Kilpailut

Kilpailujärjestelmä

Kilpailujärjestelmät löydät SRL:n materiaalisalkusta, kilpailusääntöjen yleisen osan liitteestä.

Kilpailut jaetaan tason mukaan seuraavasti: kilpailuharjoitus, seurakilpailut, aluekilpailut, kansalliset ja kansainväliset kilpailut. Kilpailujärjestelmän tavoitteena on: ohjata kaikki kilpailutoiminta SRL:n kilpailujärjestelmään mukaan linjata kilpailutoimintaa taata kilpailumahdollisuus eri tasoisille ratsastajille

Aluekilpailut
Seurajäsenyys vaaditaan. Samoin aluekilpailulupa ratsastajalta ja hevoselta maksettu vuosimaksu. Mikäli alueluokka ratsastetaan kansallisen kilpailun yhteydessä, tulee hevosen rokotustodistus esittää. Avoin aluekilpailuluvan omaaville ratsastajille. Aluekilpailuissa palkintoina myös rahapalkintoja. Kilpailuluokka ei ole alueellinen, jos siihen osallistuu vähemmän kuin kolme ratsukkoa.
Ratsastusasuna käytettävä esteratsastuksessa valkoisia ratsastushousuja, mestaruusluokissa myös kilpailutakkia. Kouluratsastuksessa käytettävä Helppo B-luokista alkaen virallista kilpailuasua. Kenttäratsastuksessa lisäksi turvaliivi pakollinen maasto osuudella.
Aluekilpailuissa ratsastajan alaikäraja on poniluokissa 8 vuotta ja hevosluokissa 10 vuotta.
Taso: Este: 90 - 130 cm (ponit alkaen 70/80 cm)
Koulu: Helppo C - Vaativa A
Kenttä: Harraste - Helppo
Luokissa sijoittuneille Alueranking-pisteet.
Järjestämisoikeus on seuroilla.

Seurakilpailut
Seurajäsenyys osallistujilta vaaditaan, muita asiakirjoja ei. Asu vapaa (kuitenkin kuten kilpailuharjoituksessa). Palkintoina jaetaan vain esinepalkintoja. Seurakilpailu on avoin kutsutuille seuroille. Seurakilpailusta ei saa Alueranking-pisteitä. Järjestämisoikeus on seuroilla.

Kilpailuharjoitus
Seura- tai Green Card-jäsenyys osallistujilta suositeltava. Ratsastusasu vapaa, pitää kuitenkin olla ratsastussaappaat tai -kengät, ratsastushousut ja kypärä tai turvakypärä rataesteissä ja kenttäkilpailussa. Kilpailuharjoituksissa ei jaeta palkintoja, eikä julkaista virallisia tulosluetteloita. Kilpailuharjoitus on avoin kutsutuille ratsukoille. Järjestämisoikeus on talleilla, ratsastuskouluilla, seuroilla, ratsastusalan yrityksillä

Aluekilpailustatuksen saamiseksi kilpailukutsu tulee olla KIPAssa vähintään 1 kuukausi ennen kilpailuja.

Kaikissa kilpailussa noudatetaan SRL:n kilpailusääntöjä aluekilpailusäännöissä mainituin lisäyksin.