SRL

Kerro kaverille:
20.09.2017

Onnea vuoden 2017 Hämeen aluemestareille

Esteiden aluemestaruudet kisattiin Tampereen Niihamassa 17.9.2017 uusituilla säännöillä ja järjestävänä seurana oli Tampereen ratsastusseura.

Aluemestaruussäännöt yhdenmukaistettiin tälle vuodelle. Suurimmat muutokset Hämeen osalta olivat luokkien arvostelun muuttaminen AM5:ksi, erillisestä kvaalisäännöstä luopuminen sekä mahdollisuus kisata mestaruudesta useammalla hevosella tai ponilla. Jatkossa kvaalien osalta mennään lajisääntöjen kvaalien mukaan jolloin esim. esteissä ratsastajalle riittää 10 cm alempi tulos mestaruuteen osallistumiseen. Mestaruusluokat olivat hyvätasoisia ja kaikissa mestaruuksissa ratsastettiin uusinnat 4 – 7 puhtaan radan tehneet ratsukon kesken. Taito- ja suomenhevosmestaruuksissa näkyy hyvin että ratsastuksessa kaiken ikäiset voivat kilpailla tasaverisesti. Suomenhevosmestaruuksien uusinnassa kisasi vasta 12 vuotias Amelia Kettunen ja vastaavasti taitomestaruuspronssille ratsasti 11 vuotias Heta Huhtasalo.

Jännittävä Suomenhevosmestaruus ratkesi 5 ratsukon uusinnassa. Kultaa vei sekunnin erolla Heidi Heikkilä - Arran Asseri, hopeaa Jolanda Arela - Arvonherra ja pronssia Marja Tetri-Rantanen - Pörnä-Poika. Kaikki kolme edustavat Tampereen ratsastusseuraa.

Hämeen Taitomestari 2017 on TRS:n Tiia Koskimies Wyra pisteillä 36,1. Tiukassa kisassa pisteillä 35,6 hopea meni KaRan Sanja Säpyskälle hevosella Paulien Nld 2058. Pronssia Tallitiimin Heta Huhtasalo ponillaan Orina. Heta on vasta 11 vuotta ja tuomareiden mukaan todellinen Talentti. Hetan pisteet olivat 34,8. Taitotuomareina luokassa olivat Marja Tetri-Rantanen ja Sari Lundén.

Kuvassa Heta Huhtasalo - Orina. Kuva Marja Nuuttila /SRL Häme.

Poneissa nähtiin tiukka 4 ratsukon uusinta jossa kultaa vei 14 vuotias Sofia Saarinen pikkuponilla Jedidjan Clemens 24 W. Hopeaa puolen sekunnin erolla Laura-Linnea Nyblom ja Haverstein's Rosanna. Pronssia Iina Rantanen ja Soloman. Koko mitalikolmikko edustaa Tampereen ratsastusseuraa.

Juniorimestaruuteen ratsasti Lotta Lamberg - Aquastro'An, Lempi Racing Team, hopeaa Rosa Kalliainen - Doma, TRS ja pronssia Villiruusu Hanhilahti - Hemiris Tari.

Kuvassa Lotta Lamberg - Aquastro'An. Kuva Marja Nuuttila /SRL Häme.

Nuoret oli taitavia ja uusinnassa oli 7 ratsukkoa kahdeksasta. Kullan voitti Annette Hyökki ja Kupleja, hopeaa Annika Mäkelä - Nando Z ja pronssia Jutta Nuuttila - Big King H. Luokka oli ainoa, jossa kaikki mitalistit olivat muualta kuin Tampereelta. Annette edustaa Kärkölän Urheiluratsastajia, Annika Korpikylän ratsastajia ja Jutta Nastolan Urheiluratsastajat. Annette oli luvannut tarjota tiimilleen ruoat jos voittaa kisan ja niinhän siinä kävi että palkintorahat taisi mennä syömisiin.

Kuvassa nuorten mitalikolmikko. Kuva Marja Nuuttila /SRL Häme.

Seniorimestaruus
1. Nita Raiskio - Dolanda TRS
2. Kati Äyrynen - Exclusief Yra
3. Sonja Kaakko - Estera Ratsastusseura Tavastia

Aikuismestaruus
1. Heidi Kulo - Vieskerin Vinha, KaRa
2. Marianne Aalto-Siiro - Admiral Benbao, TRS
3. Sara Suorsa – Golfs, Tari