SRL

Kerro kaverille:
19.02.2015

Aluevalmennettava esittelyssä: Katariina Laitinen, 15, kouluratsastus, Urheiluratsastusseura Tammer Riders

Katariina Laitinen tuli aluevalmennuksiin mukaan ponivuosina. Matka jatkuu. Nyt hänellä on kuvankaunis Legolas ja hienot taustajoukot sekä tavoitteet aina Euroopan mestaruuskilpailuhim asti. Katariina kertoo hevosistaan ja valmentautumisestaan Hämeen SRL:n sarjan toisessa osassa. Sarja julkaistaan SRL:n Valmentaudu tavoitteellisesti – nimikkovuoden kunniaksi. Jos sinulla on mielessäsi aluevalmennettava, josta haluat lukea, kerro siitä Sari Torviselle sariawelina@gmail.com


” Olen 15 -vuotias tyttö Lempäälästä. Olen pitänyt hevosista jo pienestä pitäen ja ensimmäiselle ratsastustunnilleni pääsin, kun olin kuusivuotias. Siitä kaikki oikeastaan alkoi. Matka jatkui ratsastuskouluun ja tästä kolmen vuoden kuluttua sain ensimmäisen oman ponin nimeltään Kagor eli kotoisimmin ” Kalle ”. Kalle on minulle edelleen se erityisin ja rakkain poni, josta jouduin kuitenkin luopumaan ponille epätyypillisen arvaamattoman aggressiivisuuden vuoksi. Poni ei ammatti- ihmisten mukaan soveltunut lasten ratsuksi. Ponista luopuminen onnettomuuden jälkeen oli todella raskasta.


Kaipasin hevosia ja pian löysin itseni Tuija Rosenqvistin ratsastuskoulusta. Sain ratsastaa paljon eri poneilla ja hevosilla. Toinen poni minulle hankittiin, kun olin 11-vuotias. Poni Salte eli Late oli hurmaava uusi tuttavuus, joka todella opetti ratsastamaan. Tällä oli joka päivä uusi ässä hihassa. Late oli minulla hienot 3,5 vuotta, kunnes pituuskasvuni myötä siirryin hevosiin jo 14 -vuotiaana. Ponivuosista jäi ihanat muistot! Ponivuosina ehdin valmentautua ja kilpailla myös kolmella vieraalla ponilla, joista opin kaikista paljon. Ponivuosina minua valmensi Maria Hilli.


Aluevalmennuksiin pääsin 11 -vuotiaana Late-ponin kanssa ja olen käynyt niissä vuosien varrella myös muilla ratsuilla. Anu Korppoon valmennuksista olen saanut aina paljon irti ja vuosien varrella Anusta on tullutkin harrastukseni tärkeä taustavaikuttaja. Hänen puoleensa olen kääntynyt erilaisissa isommissa kiperissä tilanteissa, joita harrastuksessa on matkan varrella vastaan tullut. Aluevalmennuksissa on tietenkin kiva tavata myös hyviä ystäviä!


Legolas tutummin Lego tuli minulle syyslomalla 2013. Lego on iso ja todella sympaattinen kaveri, varmasti elämäni hevonen! Tämän kanssa on alettu maltillisesti valmentautua ja kilpaillalla, koska minulle tullessaan Lego oli 9 -vuotias ja hieman raaka. Lego asuu nykyisin päävalmentajani Heli Hirvon tallilla. Heli valmentaa ja auttaa minua kokonaisvaltaisesti kaikissa harrastukseeni kuuluvissa asioissa sekä kouluttaa Legoa eteenpäin. Tallillamme pääsen valmentautumaan myös muilla hevosilla.


Kisakentillä meillä on Legon kanssa takana vasta yksi kausi ja parhaita saavutuksiamme on kaudelta 2014 aluemestaruus hopea, alueidenvälisten joukkuemestaruuskilpailuiden henkilökohtainen pronssi sekä joukkuemestaruus kulta. Legon kanssa saavutimme kuluneella kaudella voittoja ja sijoituksia luokista He A ja Va B.


Starttasimme myös ensimmäisen kerran juniorien hallimestaruuskilpailussa, jossa olimme kuudensia. Ponivuosina parhaat sijoitukset tulivat alue- ja kansallisesta luokasta, jolloin saimme mm. Late ponin kanssa hopeaa aluemestaruuskilpailussa 2012. Hyppääminen on kuulunut tärkeänä osana harrastukseeni, mutta tällä saralla emme ole aktiivisesti kilpailleet.


Tulevalla kaudella on tarkoitus kilpailla junioriluokissa ja osallistua SM- kilpailuun. Seuraavina kausina on tavoitteena päästä mukaan PM- ja EM- kilpailuihin.


Olen vielä peruskoululainen ja ammattivalintani on täysin avoin. Uskon kuitenkin, että hevoset tulevat aina kuulumaan jollakin tapaa elämääni. Mukavia hetkiä kaikille ratsujenne parissa!


T. Kata