SRL

Kerro kaverille:
13.02.2017

Ilman näitä ihmisiä moni asia jäisi tekemättä - Hämeen SRL palkitsi aktiiveja ja MM-pisteitä keränneen

Kuvat Marissa Henttinen, Hanna Laakso ja Leena Salokannel-Azar
Teksti Sari Torvinen

Hämeen palkitut, kuva Hanna Laakso

Hämeen SRL sekä Tampereen Teivon ravirata järjestivät yhteisen Gaalan. Hämeessä on opeteltu ravi-ja ratsuväen yhteistyötä, ja hyvin sujuu. Gaala pidettiin perjantaina 10.2.2017.

Gaalassa palkittiin ansioituneita. Ratsastajista palkittiin valmentajia, MM-pisteet kerännyt valjakkopariskunta sekä toimihenkilöitä. Raviväki palkitsi vuoden parhaat juoksijat, omistajan, valmentajan ja hoitajan. Teivo ja Häme nostivat lisäksi esiin kaksi Hevostekoa 2016.

Toinen niistä oli Siltakorpi-Jankari Tokio 2020 joukkorahoitushanke, joka vie ensimmäiseksi kaksikon EM -kisoihin Puolaan. Toinen oli islanninhevosten kilparadat Teivoon, eli Teivo baana ry. Siinä on julkisen rahoituksen lisäksi kerätty yksityisten ihmisten varoja myymällä rataa 100 euron metrihintaan.

Palkitut ratsastusaktiivit:

Virallisen perustelun lisäksi julkaisemme luonnehdinnat illan juontajan Sari Torvisen juonnosta.

Kari Haimi
Pitkäaikaisesti tukenut ratsastustoimintaa ja toiminut myös Hämeen hallituksessa. Ypäjän hevosopiston pitkäaikainen ratsastuksenopettaja ja apulaisrehtori. Kantava voima, sanotaan, eikä turhaa. Haimi nimi on tuttu monelle Ypäjällä vain
piipahtaneellekin, sillä Karin suvun mukaan on nimetty halli: Haimi-halli.

Seppo Laine
Pitkäaikainen valmentaja. Ääni on myös tv:stä tuttu. Seppo Laine on selostanut useita kenttäratsastuksen arvokilpailuja. Viimeksi Rion olympialaiset. Laine on toiminut vuosia Hämeen kenttäratsastajien aluevalmentajana ja hän on ollut myös lajin maajoukkuevalmentaja. Hän on lajinarvostettu ja käytetty kv-tuomari.

Anu Korppoo
Pitkäaikainen aluevalmentaja.
Palkinnonjaon aikaan Anu Korppoo oli hänelle tutussa työssä: omien valmennettavien kanssa. Tällä kertaa Hevosopiston opiskelijoiden kanssa Norjassa EEN Student Competionissa. Korppoo on luotsannut aluevalmentajana lukemattoman määrän ratsukoita kansalliselle ja kansainväliselle tasolle.

Kuvassa Antero Salja. Kuva: Leena Salokannel-Azar

Antero Salja
Pitkäaikainen vaikuttaja SRL Hämeen hallituksessa. Seurojen, Hämeen ja liiton hallituksen jäsen, eli rutinoitunut vaikuttaja. Kangasalan ratsastuskoulun suorastaan alullepaneva voima tyttäriensä takaa. Monen käytännön työn tekijä alueen tapahtumissa ja vuosien varrella monen lajin vastaava; viimeksi lännenratsastuksen.

Ari Eriksson
Pitkäaikainen vaikuttaja SRL Hämeen hallituksessa. Vuosia sen puheenjohtaja. Mainittavaa myös, että mukava ja auttavainen mies. Hänet näkee monissa kisoissa. SRL:n toimihenkilötehtävien lisäksi Kangasalan Ratsastajien avainhenkilöitä vuosien ajalta.

Kati Nenonen
Pitkäaikainen vaikuttaja SRL Hämeen hallituksessa ja alueen rahastonhoitaja. Me kaikki tiedämme miten vaikea on saada rahastonhoitajaa ja Kati teki sitä ihan muistamattoman pitkän ajan. Nyt hän on poistunut yrittäjäksi Lapin hangille, mutta saapui Tampereelle noutamaan palkintonsa.

Eva Sandback-Pajunoja
Pitkäaikainen vaikuttaja Hämen alueella. Vaikuttaja ja sitä toden teolla. SRL:n alueen tehtävissä lukemattomin eri tavoin. Hän on toiminut sihteerinä, aluesihteerinä, valmennusvastaavana... liekö tehtävää mitä hän ei olisi tehnyt tai ainakin vaikuttanut. Myös ravihevosen osaomistaja.

Pekka Pusa
Pitkäaikainen vaikuttaja Hämeen alueen hallituksessa. Tällä hetkellä alueen varapuheenjohtaja, toiminut nuorisoasioiden eteenpäinviemisessä ja koulutuksissa. Valjakko- ja suomenhevosmiehiä. Täällä Gaalassa raviväen joukossa maininnan arvoista on, että hän on ollut ravivarsan osaomistaja.

Pertti Pauli
Pitkäaikainen vaikuttaja SRL Hämeen hallituksessa ja esteratojen tarkastaja. Tunnetaan Peppinä. Paitsi ratojen tarkastaja, myös ratamestari. Tuo erittäin tarvittu työn tekijä kilpailuissa.

Mirkku Merikari

Mirja Merikari
Hallitustyöskentely, alueen kilpailujen ja tapahtumien sponsorointi. Alueen kokoukset itse asiassa aloitettiin Mirjan Aapiskukossa Pälkäneellä. Tunnettu myös Tampereen Ratsukellari myymälästä. Antelias sponsoroija vuosien varrelta.

Reijo Suutari
Hallitustyöskentely sekä kouluttaminen. Erityisesti turvallisuuskoulutukset. Olemme siis hyvissä käsissä täällä Gaalassa, jos jotain tapahtuu. Mukava mies ja hyvä tanssimaan, kerrotaan.

Vuorossa Risto Tetri

Risto Tetri
Hallitustyöskentely sekä Hämeen Riimu-lehden toimittaminen vuosien ajan. Tetrin perhe on kuulu avuliaisuudestaan, kertoo syväkurkku. Ratamestari ja myös kansallisen tason ratamestari.

Riikka Lekander
Pitkäaikainen kouluttaja. Lahtelainen estetuomari on vuosia kouluttanut ratsastajia.

Matti Kuusi vastaanottaa SRL Hämeen puheenjohtaja Marja Nuuttilalta Hämeen standardin

Matti Kuusi
Pitkäaikainen kouluttaja. SRL:n hallituksessa pitkään istunut. Hevosurheilun hyväksi tehnyt elämänmittaisen työn. Hyvät tavat kunniaan -hankkeen luotsaaja.

Maarit Paju
Aktiivinen seuratoimija yli seurarajojen. Palkitaan Vuoden palkittavat -äänestyksen perusteella. Pajun oma seura on Urjalan Hevosurheilijat ry. Paju on varsinainen aarre. Kisoissa monien tehtävien hoitaja. Hänet näkee milloin liputtamassa, milloin aikaa ottamassa... ja välillä hän toimii myös muidenkin seurojen toimihenkilönä.

Kuvassa Lea Heikinheimo on saanut Tampereen Hevosklinikan lahjoittaman taulun El Carillosta.

Jouni Heikinheimo ja hevosenhoitajana groomi Lea Heikinheimo
Palkitaan MM-pistesijoista. Hevosella El Carillo Itävallassa viides. El Carillo on jo 21-vuotias. Tällä kaudella se ei enää lähde kansainvälisille radoille, mutta kilpailee yhä.

Sari Torvinen
Hallitustyöskentelystä ja ratsastuksen tuomisesta julkisuuteen. Toimi vuosia kenttäratsastusvastaavana. Median ammattilaisena tuonut lajia ja hevosurheilua ylipäätään julkisuuteen. Alueen hallituksen jäsen ja toiminut varapuheenjohtajana.