SRL

Kerro kaverille:
22.08.2017

Vikellystä Urjalaan -hanke nytkähti eteenpäin ja ensimmäiset ryhmät alkavat jo elokuussa. Ohjaajana toimii Venla Hentunen. Infotilaisuus lajista ja ryhmistä 22.8 klo 17.30 Hessitallilla (Kyläsuontie, Urjalankylä). Tilaisuudessa kahvi/mehutarjoilu.

Ensimmäinen varsinainen harjoituskerta on 29.8. Siitä toiminta jatkuu joka toinen tiistai. Ryhmät: klo 17-17.45 alle 8-vuotiaat, klo 17.45 -19 aloittelevat ja klo 19 - edistyneemmät. Ryhmät ovat avoimia kaikille alueen lapsille ja nuorille, eikä aikaisempaa kokemusta hevosista tai akrobatiasta tarvita. Ilmoittautuminen sähköpostilla urhury(at)gmail.com tai 22.8 infotilaisuudessa.

Vikellys on akrobatiaa laukkaavan hevosen selässä. Sitä harrastettiin jo antiikin aikana sirkuksissa. Vikellys oli myös ratsuväessä käytetty koulutusmuoto, jonka avulla kehitettiin ratsastajan tasapainoa ja kykyä seurata hevosen liikkeitä. 1980-luvulla lajista tuli lasten ja nuorten urheilulaji Suomessa. Tänä päivänä vikellys erinomainen lasten ja nuorten harrastus, lajissa on mahdollista myös kilpailla. Vikellystä harjoitellaan sekä hevosen kanssa, että myös ilman hevosta.

Vikellyksessä kokeillaan ratsastuksessa uutta seurapohjaista mallia, jossa osallistujilta edellytetään Urjalan hevosurheilijoiden jäsenyys, mutta muuten toiminta on maksutonta. Jäsenmaksu syksylle 2017 on n. 28 euroa. Mikäli harrastaja on jo toisen SRL:n alaisen seuran jäsen, hänen tulee liittyä Urhun kannatusjäseneksi.

Vikellystä Urjalaan hankkeeseen on saatu rahoitusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Tervetuloa mukaan!

Urjalan Hevosurheilijat Urhu ry


Teksti: Leena Rantamäki-Lahtinen

Kuvat: Heidi Sinda