SRL

Kaikki kilpailukutsut ja -tulokset löytyvät SRL:n kilpailupalvelusta KIPAsta: http://kipa.ratsastus.fi

Islanninhevosten suomenmestaruuskilpailut
suomenmestaruuskilpailut.islanninhevonen.net
facebook.com/islanninhevostenSM

Islanninhevosten MM-kilpailut 2017
http://wk2017.nl
facebook.com/wcicelandichorses2017

Islanninhevosten PM-kilpailut 2018
http://nc2018.fi
facebook.com/nc2018finland

Kerro kaverille:

Askellajikilpailut

Suomessa järjestetään islanninhevosten askellajikilpailuja paikallisista tallikilpailuista aina mestaruuskisatasolle saakka. Suomalaiset ratsukot kilpailevat myös kansainvälisellä tasolla.

Neli- ja viisikäyntihevosten askellaji- ja tölttiluokat järjestetään 250 metrin pituisella, noin 4 metriä leveällä soikioradalla. Passijuoksu- ja tyylipassikilpailut käydään 150-250 metrin pituisella passiradalla.
Tölttilajeissa esitetään tölttiä eri tempoissa. Passijuoksu on puolestaan puhdas nopeuslaji, kun taas tyylipassissa annetaan aikapisteiden lisäksi tyylipisteitä.

Passijuoksua lukuun ottamatta askellajikilpailut ovat arvostelulajeja. Arvostelun pääkohtia ovat askellajin tahdin puhtaus, oikea tempo, liikkeiden lennokkuus, muoto ja esityksen harmonia.

Askellajihevosten kür-tyyppinen kouluohjelma, eli vapaaohjelma musiikin kanssa, ratsastetaan kouluradalla, ja siinä esitetään liikkeitä kaikissa askellajeissa, liitopassia lukuun ottamatta. Nelikäynnissä esitetään hidasta tölttiä, ravia, käyntiä, laukkaa ja nopeaa, eli lisättyä tölttiä. Viisikäynnissä esitetään lisätyn töltin sijaan liitopassia. Nämä ohjelmat kuuluvat mm. kansainvälisten kisojen luokkiin.

Lisätietoja Suomen Islanninhevosyhdistys ry:n (SIHY) askellajikilpailuista ja säännöistä saa yhdistyksen www-sivuilta osoitteesta: www.islanninhevonen.net. Islanninhevosratsastuskilpailuissa käytetään Suomen Islanninhevosyhdistyksen hyväksymiä sääntöjä.

Kaikki kilpailukutsut ja -tulokset löytyvät SRL:n kilpailupalvelusta KIPAsta: http://kipa.ratsastus.fi/

Teksti: Johanna Viitanen ja Minna Rautiainen, kuvat Jaana Ikonen.