SRL

Kerro kaverille:

Hevosen kilpailuluvat

Seurakilpailut ja -luokat

Hevoselta ei vaadita rokotustodistusta. Jos seurakilpailut ovat aluekilpailuiden yhteydessä, rokotustodistus vaaditaan.
Hevosen osallistuminen ei edellytä ratsun vuosimaksun maksamista.

Alue- ja kansalliset kilpailut

Hevonen tulee olla rekisteröity Suomen Hippokseen tai sillä tulee olla SRL:n myöntämä kilpailunumero.
Hevosen vuosimaksu (40€) tulee olla maksettuna ja päivittyneenä KIPAan ennen ilmoittautumista kilpailuun. Muistathan hoitaa vuosimaksun ajoissa ennen kilpailuun ilmoittautumista.
Maksun maksamisen jälkeen tulee varata ainakin 4 pankkipäivää, ennen kuin maksu näkyy KIPAssa. Sitä ennen hevosta ei voi ilmoittaa kilpailuihin. Huomaathan käyttää hevosen omaa viitettä (löytyy KIPAsta hevosen tiedoista) sekä jättää viestikentän tyhjäksi. Muutoin maksu ei kohdistu KIPAan.

Rokotustodistus vaaditaan ja se tulee esittää kilpailukansliassa. Tästä rokotusmääräyksiin.

Aluetasolla poniluokkiin osallistuvilla poneilta ei vaadita mittaustodistusta, mutta tuomarin puheenjohtaja voi epäselvissä tapauksissa pyytää toimittamaan ponien mittaustodistuksen jälkikäteen aluejaoston puheenjohtajalle asettamansa aikarajan kuluessa kilpailuista. Huomaa, että kansallisella tasolla ponin mittaustodistus tulee esittää kilpailukansiassa. Tästä ponimittausohjeisiin.

SRL-kilpailunumero
SRL-kilpailunumero myönnetään hevoselle, jota ei haluta rekisteröidä Suomen Hippokseen ja jolla on virallinen EU-passi sekä lähtömaan terveystodistus (TRACES paperi). SRL suosittelee kaikkien hevosten rekisteröintiä Suomen Hippokseen.
Kilpailunumero anotaan lomakkeella, joka löytyy materiaaleista. Toimita hevosen passi, terveystodistus ja anomislomake Suomen Ratsastajainliittoon. SRL-numeron hinta on 110 euroa ja se sisältää hevosen vuosimaksun kuluvalle kaudelle.

Lisätietoa hevosen rekisteröimisestä
Suomen Hippos
vaihde: 020 760 500
Yhteystiedot
Hevosen rekisteröinti

Kansainväliset kilpailut

Ratsulla tulee olla voimassaoleva FEI-passi, joka on uusittava joka 4. vuosi. Passin hinta on 165 €. Uusiminen maksaa hevosilta 165 € ja poneilta 45 €. Duplicate-passin hinta on 45 €. Tästä FEI-passiohjeisiin.
FEI passin lisäksi FEI rekisteröinti tulee olla aktivoituna, rekisteröinti on voimassa kalenterivuoden.
FEI rekisteröinnit 2014 tästä
Huom!! Ohjelmassa pyydetty salasana ei ole sama kuin kipassa käyttämäsi!
Ohje FEI-rekisteröinnin tekoon
Rokotukset tulee olla merkittyinä FEI-passiin. Rokotusten tulee täsmätä kulloinkin FEI:n voimassaoleviin rokotussääntöihin.
Ponimittaukset: kansainvälisissä kilpailuissa noudatetaan FEI:n kulloinkin voimassa olevia määräyksiä. Ponilta ei vaadita erillistä mittaustodistusta. Tarkistusmittaukset kilpailupaikoilla ovat mahdollisia.

Osallistusmisoikeudesta ja kilpailuun ilmoittamisesta vastaa Suomen Ratsastajainliitto.
Lisätietoja: minttu.kuusisto@ratsastus.fi