SRL

Kerro kaverille:

Kilpailuviestinnän linjaukset 2017

Ratsastajainliiton kisapäivystys kattaa viikonloppuisin tärkeimmät ratsastustapahtumat kotimaassa sekä suomalaisten merkittävät ratsastustulokset ulkomailta kansainvälisistä kilpailuista. Uutisoimme huipputason menestykset ja muut merkittävät uutiset. Kausikohtaisesti painotus on myös senioritason arvokilpailuihin valmistautuvissa ja osallistuvissa urheilijoissa lajeissaan huipputasolla menestyvien ohella.

Maanantaisin julkaistavassa viikkotiedotteessa on mukana suomalaiset kansainvälisissä kilpailuissa, kotimaan tärkeimmät kilpailut (taso 3 + ylöspäin), tapahtumat sekä tietoa mm. akkreditoinneista ja televisioinneista. Lähetämme julkaisuvapaita uutistiedotteita ajankohtaisista asioista ja kilpailuista.

Kotimaisten kilpailujen kisapäivystys ja tulospalvelu

Tulosuutiset Suomessa järjestettävistä Tähtikilpailuista
- Olympialajien SM-kilpailut (muiden lajien mahdollisuuksien mukaan)
- Esteratsastuksen GP-sarja
- Nimetyt muut kilpailut vuosittain, vuonna 2017 Powerpark Horse Show ja Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailut valjakkoajossa ja vikellyksessä

Tähtikilpailut ja kisakalenteri 2017: http://www.ratsastus.fi/tahtikilpailut

  • Tähtikilpailuissa Ratsastajainliitto hoitaa pääluokkien tulosuutisoinnin medialle.
  • Mahdollisuuksien mukaan toteutetaan myös joukkoviestimille julkaisuvapaa uutiskuvapalvelu osoitteessa https://srl.kuvat.fi/kuvat/
  • Mahdollisuuksine mukaan toteutetaan myös pääluokkien televisiointi Ylen tv-kanaville tai Areenaan. Lisäksi voidaan toteuttaa livelähetyksiä toteutus netissä sekä lähettää pääluokkien jälkitallenteet liiton kanavalla https://www.youtube.com/user/ratsastajainliitto.

Uutiset julkaistaan myös SRL:n netissä ja Facebookissa. Järjestäjän vastuulla on hankkia tiedottaja, joka vastaa mm. paikallisviestinnän ohella mm. mediapalveluista ja mahdollisista televisioinnin vaatimista järjestelyistä kisapaikalla.

Muut kuin tähtikilpailut
Suomessa järjestettävillä kansainvälisillä kilpailuilla on oma ammattitaitoinen tiedotustoimintansa. Kansainvälisillä pääkilpailuilla, mittavilla tapahtumilla (Finnderby, Helsinki Horse Show) sekä muilla Suomessa järjestettävillä kansainvälisillä kilpailuilla on oma ammattitason tiedottaja/mediatiimi, joka vastaa tapahtuman tiedotuskokonaisuudesta. Televisioinnit ja muut mahdolliset palvelut neuvotellaan erikseen. SRL:n viestinnältä saa tukea ja neuvoja, ja liitto julkaisee mm. ennakkotietoa ja tulosuutisia kanavissaan.

Liitto tiedottaa ennakkoon 3-5 tason (kansallisista) kilpailuista viikkotiedotteessa. Kilpailujen muusta tiedotuksesta, kuten tulosuutisoinnista, vastaa kilpailun järjestäjä. Liitto tarjoaa kilpailujärjestäjille ohjeita, neuvoja, malleja ja koulutusta viestinnän tueksi.

Kansainvälisten kilpailujen kisapäivystys ja tulospalvelu

Ratsastajainliiton kansainvälinen kisapäivystys kattaa merkittävät kansainväliset arvokilpailut, joissa on suomalaisia osanottajia. Kaikista kansainvälisiin kilpailuihin osallistuvista ratsukoista tiedotetaan etukäteen medialle viikkotiedotteessa maanantaisin sekä liiton netissä Ratsastuksessa tapahtuu -sivulla, jossa on myös linkit kilpailujen kotisivuille. Sen lisäksi huippu-urheilutason tuloksista lähetetään medialle uutistiedote.

Tulosuutiset kansainvälisistä kilpailuista myös viikonloppuisin
1. Olympialaiset
2. MM-kisat
3. EM-kisat
4. Maailmancup, Nations Cup
5. Suomessa järjestettävät kansainväliset kilpailut
6. Kansainväliset mc-tulokset ja gp-tason sijoitukset FEIn, Kansainvälisen Ratsastajainliiton, tähtijaon mukaisesti 3-5 tähden kilpailuista, pääpaino maailmanlistan pisteluokissa. Voitot ja merkittävät sijoitukset alle gp-tason tiedotetaan tarvittaessa netissä sekä medialle muiden uutisten yhteydessä tai alkuviikosta.

Tulospalvelu muista kansainvälisistä kilpailuista viikon alussa (mikäli ko. viikonloppuna ei kisapäivystystä)
1. Kansainvälinen rajattu mestaruus, esim. PBM tai nuorten hevosten MM, nuoret, juniorit ja poniratsukot.

Ennakkotiedotus kilpailuosallistumisesta, ei tulospalvelua
1. FEIn tähtijaon mukaisesti 1-2 tähden kansainväliset kilpailut
2. Kansainvälinen urheilu alle GP-tason

Kansallisten kilpailujen osallistumisista / tuloksista ulkomailla Ratsastajainliitto ei tiedota.

Muiden tiedotteet -palsta
Tulosuutisia kotimaasta ja kansainvälisiltä kisakentiltä julkaistaan SRL:n netin etusivuilla Muiden tiedotteet -palstalla. Palstan tarkoitus on kannustaa järjestäjiä ja muiota toimijoita tiedottamaan tarjoamalla uutisille ja kuville näkyvyyttä. http://www.ratsastus.fi/muiden_tiedotteet