SRL

Kerro kaverille:

Turvallisuuteen liittyvä raportointi

Kenttäratsastuskilpailusääntöjen kohdan 404.8 (uusi asia vuonna 2010) kussakin maassa on oltava nimettynä Kansallinen Safety Officer (NSO). NSO on FEI:n alainen toimihenkilö, joka kokoaa ja toimittaa FEI:lle tiedot kaikissa Suomessa järjestettävissä kenttäratsastuskilpailuissa ratsastajille ja hevosille tapahtuvista onnettomuuksista sekä kilpailuissa annetuista sanktioista.

NSO seuraa kilpailujen maastokokeen kulkua ja tuloksia erityisesti onnettomuuksien osalta. TA toimittaa tarvittavat tiedot NSO:lle, jos tämä on estynyt tulemaan kisapaikalle.

Kaikissa kilpailuissa käytetään oheisella lomakkeet sivulla olevia onnettomuusraportteja. NSO:lle toimitetaan heti kilpailujen päätyttyä (samana päivänä) seuraavat asiakirjat:

  • kopiot / skannatut kappaleet onnettomuusraporteista
  • aakkosellinen hevosluettelo (equipesta Hevoshakemisto -> Raportit -> Lajittelu)
  • aakkosellinen ratsastajaluettelo (equipesta) maastoeste-erittely eli ns. mokalista (equipesta Lähtölistat -> Raportit -> Este-erittely). Mokalistan suhteen on edelleen tekninen ongelma. Equipe ei hyväksy vaarallisesta ratsastuksesta annettavaa 25 vp (Dr), jos/kun ao. esteelle on jo annettu 20 vp kiellosta (R) samalle ratsastajalle. Asia ratkaistaan toistaiseksi siten, että mokalistan loppuun laitetaan sen 25 vp ao.ratsastajalle *luokkansa viimeisen esteen kohdalle* riippumatta siitä, millä esteellä se 25 vp (Dr) tuli. Asia yritetään korjata Equipeen pikimmiten.
  • tieto, mikäli joku saa keltaisen kortin tai muun rangaistuksen.