SRL

Kerro kaverille:

Komitea tiedottaa

Kenttäratsastuskomitea tiedottaa allaolevalla uutispalstalla ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.

Tälle sivulle tulevat myös komitean kokousten pöytäkirjat.

Tilaa RSS syöte tästä sivusta

Kenttäratsastuskomitea 3/2017

Läsnä: Tuija Rosenqvist (pj.), Aki Karhapää, Kalle Nykänen, Minna Leppälä, Seija Hacklin, Jutta Koivula sekä Elmo Jankari ja Susanne Orelma-Törmänen (etäyhteydellä).

1. KOKOUKSEN AVAUS JA EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN HYVÄKSYMINEN

Edellisen kokouksen pöytäkirja hyväksyttiin.

2. TALOUS

- Käsitellään kokouksessa 19.10.2018 Helsingissä.

3. KOTIMAAN KILPAILUTOIMINTA

- Vaativa B -tason kilpailuja niitä tarvitaan lisää kaudelle 2018 ennen PM-kilpailuja.

- Finnderby järjestetään 8-10. kesäkuuta ja PM-kilpailut 17-19. elokuuta. PM-kilpailujen alustavat ratasuunnitelmat on jo tehty, Lars Christensson on käynyt Ypäjällä. Kalle Nykänen toimii avustavana radansuunnittelijana.

4. KOULUTUS

- Keskusteltiin toimihenkilökoulutuksesta. Todettiin, että 3-tasolla tarvittavia lajistewardeja ei ole riittävästi. Tarvitaan lisää koulutusta (esimerkiksi fast track -menetelmä).

Todettiin, että koulutusjärjestelmään täytyy tehdä muutoksia. Keskusteltiin koulutusten järjestämisestä henkilökohtaisemmin jatkossa. Sekä tuomari- että MS-koulutus saisi jatkossa painottua enemmän tekemiseen kuin kursseihin. Tavoitteena järjestää henkilökohtaista koulutusta/mentorointia uusille tuomareille ja tuomariksi haluaville. Kalle Nykänen tekee muutosehdotuksen koulutusjärjestelmää varten.

PM-kilpailuissa täytyy käyttää niitä stewardeja, jotka tarvitsevat FEI:n kilpailun säilyttääkseen oikeutensa. Kalle on yhteydessä Ypäjään tästä asiasta.

- Keskusteltiin MIM-esteiden käytön koulutuksesta. Ypäjällä on materiaaleja ja koulutusta pitäisi järjestää keväällä esimerkiksi Lars Christenssonin käynnin yhteydessä.

- Taitotuomarikoulutusta ja tuomarilista tarvitaan. Kalle suunnittelee koulutuksen.

- 60 cm luokista on saatu todella hyvää palautetta. Ratsastajat ovat tyytyväisiä ja lähtömäärät ovat kasvaneet syksyyn mennessä. Ensi vuodelle on odotettavissa paljon enemmän lähtijöitä.

- Kilpailunjärjestäjien on vaikea saada tarpeeksi päteviä maastoestetuomareita. Olisi hyvä saada heille videomateriaalia koulutusta varten. Se alentaisi kynnystä lähteä mukaan maastoestetuomariksi. Elmo Jankari tiedustelee saksalaisen opetusvideon käyttämistä.

5. VALMENNUS

- Tiedoksi: Valmennuspalaveri Anna Hassön kanssa Helsingissä 18.9.2017.

6. SÄÄNNÖT

- Jutta Koivula esitteli vireillä olevat sääntömuutosehdotukset, joista keskusteltiin. Kyseessä on lähinnä nykyisten sääntöjen hiominen ja epäselvyyksien poistaminen. Koivula työstää asiat edelleen sääntövaliokunnan kokoukseen.

7. URHEILUFOORUMI

- Keskusteltiin Urheilufoorumin ohjelmasta.

8. MUUT ASIAT

- Todettiin, että liitolle tarvitaan uusi ajanottolaitteisto, leimaavat kellot eivät toimi enää luotettavasti. Tiedustellaan, millainen järjestelmä valjakkoajossa on käytössä.

- Kenttäratsastuksen kouluohjelmat – siirtyy seuravaan kokoukseen.

- Ratsastusmerkit. Tehtiin ehdotus kenttäratsastuksen merkkien vaatimustasosta.

9. SEURAAVA KOKOUS

19.10. klo 17.00 Helsingin Jäähallissa.

10 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 20.15.