SRL

Kerro kaverille:

Kouluratsastuksen mentorointiohjelma 2017

Kohderyhmä: Koulutuomarit, joilla ei ole vielä sovittuna omaa mentoria

Kouluratsastuskomitea päätti syksyllä 2015 käynnistää uuden Mentori-ohjelman koulutuomareille. Ohjelman tarkoituksena on kehittää arvostelua, tuomaritaitoja, koulutuomarikoulutusta ja tuomareiden välistä keskustelua. Mentorointi on kokemusten, näkemysten ja osaamisen siirtämistä ja välittämistä henkilöltä toiselle. Mentorointi perustuu vapaaehtoisuuteen kehittää tuomaritoimintaa ja yhteistyötä. Mentoreita haettiin menneen syksyn aikana ja mukaan ilmoittautuikin kymmenen ahkeraa IIK-FEI-tason tuomaria. Nyt haemme mentoroitavia koulutuomareita.

Mentorit ovat vapaaehtoisia IIK - FEI - oikeuksilla aktiivisesti arvostelevia toimihenkilöitä, jotka auttavat mentoroitavia henkilökohtaisia oppilaitaan uraputkeen liittyvissä asioissa kuten; hakeutumisessa riittävään jatkokoulutukseen kursseille ja skaalantarkistuksiin sekä takapenkki-istumisiin ja seuraavat omien oppilaidensa arvostelua, käyvät keskustelua arvostelusta kokonaisuutenaan ja myös mahdollisista ongelmakohdista. Mentorit keskustelevat luottamuksella oppilaidensa kanssa heidän arvosteluistaan ja ovat oppilaan käytettävissä avoimeen keskusteluun ja erilaisten ongelmien ratkaisemiseen. Mentorin tulee myös ohjata oppilaitaan erilaisissa käyttäytymis-, soveliaisuus-, ja ammattietiikkaan liittyvissä kysymyksissä ja tarvittaessa antaa opastusta kollegojen ja muiden intressitahojen kanssa käytäviin keskusteluihin.

Mentoreiksi lupautuneet IIK-FEI tuomarit
Björs Marko
Kainulainen Jorma
Karkkolainen Tiina
Karppinen Tarja
Koivula Jutta
Kostiainen Inkeri
Leppänen Minna
Luoma Lilli
Manninen Marjukka
Metsälä Osmo
Niemelä Kristina
Nysten Paula
Oila Mari
Pekonen Anne-Mari
Summanen Irmeli
Torkkola Maisa
Wennerstrand Maria

Mentoroitavat oppilaat
Haluatko kehittyä arvostelussa? Kaipaatko kokeneemman tukea? Kouluratsastuskomitea suosittelee, että kaikilla tuomareilla on jatkossa oma mentori. Vuoden 2017 alusta mentori tulee olemaan pakollinen IIIK – II –tasolla. Mentoroitavia oppilaita suositellaan otettavaksi 3 - 5 per mentori. Mentori saa itse valita halukkaista oppilaistaan mentoroitavista. Oppilas voi myös toivoa tiettyä mentoria tähän mennessä lupautuneiden joukosta. Lopullisen jaon hyväksyy koulutusvaliokunta kouluratsastuskomitean esityksestä. Mikäli hakijoita tulee enemmän kuin 5/mentori, IIIK-II tuomarit ovat etusijalla.

Ilmoittaudu mukaan mentoroitavaksi 30.3.2017 mennessä
Täyttämällä oheinen lomake LINKKI

Hakuajan päätyttyä kouluratsastuskomitea käy toiveet läpi ja pyytää mentoreilta kommentit hakemuksiin. Oppilaille ilmoitetaan huhtikuun aikana mentoreiden nimet.

Tiedustelut: Paula Nysten, paula.nysten@op.fi