SRL

MUISTATHAN

Kutsuissa näkyvät lyhenteet

  • NRHA
    National Reining Horse Association
  • APHA
    American Paint Horse Association
  • AQHA
    American Quarter Horse Association

Nämä ovat lajiyhdistyksen ja rotuyhdistysten alaisia kilpailuja. Ne järjestetään SRL:n virallisen kilpailujärjestelmän ulkopuolella.

Kerro kaverille:

Kilpaileminen lännenratsastuksessa

Suomessa järjestetään parikymmentä eritasoista lännenratsastuskilpailua vuosittain. Kilpailuissa on erikseen mm. nuorille hevosille tarkoitettuja koulutusluokkia, nuorten ratsastajien youth-luokkia sekä lajin parhaiden taitajien open-luokkia. SRL:n kilpailujärjestelmän alimmalla portaalla ovat kilpailuharjoitukset, joista voi edetä seura-, alue-, ja kansallisten luokkien kautta aina kansainvälisiin kilpailuihin asti.

Suomen mestaruuksista lajin kuninkuuslajissa, reiningissä, on kilpailtu vuodesta 2007 alkaen. Reining on vuodesta 2000 alkaen ollut myös FEI:n alainen lännenratsastuslaji.

Suomessa kilpaillaan vuosittain lisäksi lajimestaruuksista western pleasuressa, western horsemanshipissa, trailissa ja western ridingissa. Näiden neljän lajimestaruusluokan yhteistuloksen perusteella jaetaan all around -lajien Suomen mestaruus. Vuonna 2009 Suomessa järjestettiin ensimmäinen kansainvälinen reiningin CRI-kilpailu.

Kilpailusäännöt ja toimihenkilöt

Kaikki kilpailukutsut ja -tulokset löytyvät SRL:n kilpailupalvelusta KIPAsta: http://kipa.ratsastus.fi/

Kilpailusäännöt löydät materiaalisalkusta, arvostelupöytäkirja on materiaalisalkun lomakkeissa ja toimihenkilölistat ovat kilpailutoiminnan alla.

Tietoa ja lomakkeita

Hevosen esittäminen hevostarkastuksessa.pdf

Arvostelupöytäkirja 12 kohtaa.pdf
Arvostelun apulomake 1.pdf
Arvostelun apulomake 2.pdf

Horsemanship arvostelupöytäkirja.pdf