SRL

Kerro kaverille:

Vammaisratsastus

Ratsastus tarjoaa avointa, esteetöntä ja elämyksellistä liikuntaa myös erityisryhmille.

Lajina ratsastus on kaikille samanlainen:
Erityisryhmien ratsastuksessa eli vammaisratsastuksessa ratsastuslajia ei muuteta, mutta opetus, varusteet ja olosuhteet voidaan järjestää tilanteen mukaan sopiviksi.
Tavoitteena on tukea ratsastajaa erilaislla toimintatavoilla ja apuvälineillä siten, että ratsastaminen onnistuu turvallisesti ja ratsastaja voi kehittyä omien mahdollisuuksiensa mukaisesti. Ratsastus- ja hevostaitojen opettelemisen rinnalla tulevat mielenvirkistys ja kunnon kohottaminen. Ratsastus voi olla kunto-, hyöty- tai terveysliikuntaa. Myös valmentautuminen ja kilpaileminen on mahdollista aina huippu-urheilutasolle ja Paralympialaisiin asti.

Vammaisratsastus on ollut osana Suomen Ratsastajainliiton (SRL) toimintaa vuodesta 1992 ja Kansainvälisessä Ratsastajainliitossa (FEI) vuodesta 2006. Kehitysvammaisten omat kilpailut siirtyivät SRL:on vuonna 2011. Kansainvälinen Special Olympics -toiminta kuuluu Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:lle.

Lisätietoja

Lajitietoa löytyy näiltä vammaisratsastuksen verkkosivuilta. Vasemmasta reunasta löytyville sivuille ja niiden alasivuille on koottu tietoja eri osa-alueista. Sivun oikessa laidassa julkaistaan tärkeimmät vammaisratsastuksen ajankohtaiset tiedotteet. Kansainvälisten kilpailuiden sekä SM-kilpailuiden tulokset löytyvät SRL:n etusivun uutisista.

Vammaisratsastuksen kilpailukalenteri löytyy KIPA-kilpailupalveluohjelmasta https://kipa.ratsastus.fi/

SRL:n vammaisratsastuskomitea ylläpitää "SRL vammaisratsastus" Facebook-ryhmää (www.facebook.com/groups/SRLvammaisratsastus). Ryhmän kautta tiedotetaan vammaisratsastuksen ajankohtaisista asioista ja siellä on mahdollisuus keskustella, ideoida ja vaihtaa ajatuksia lajiin liittyen. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan!

Ota yhteyttä

SRL:n vammaisratsastuksen koordinaattori Hanna Talvitie. Hanna hoitaa vammaisratsastusasioita 15 tuntia viikossa. Sähköposteihin vastataan noin 2-3 kertaa viikossa ja puhelinaika on keskiviikkoisin klo 12-18.
hanna.talvitie@ratsastus.fi
p. 040-507 8873