SRL

Kerro kaverille:

Vammaisratsastuksen tukimahdollisuuksia

Useimmat vammaisratsastajat vastaavat harrastus- ja mahdollisista kilpailukuluistaan samaan tapaan kuin muutkin eli itse. On olemassa kuitenkin joitain tukimahdollisuuksia, joista on koottu tietoa näille sivuille. Osa tuista on suunnattu vähävaraisille ja osa nimenomaan erityisryhmiin kuuluville.

Vaikeavammaisella henkilöllä on oikeus henkilökohtaiseen apuun, kun hän sitä tarvitsee vammansa tai sairautensa johdosta suoriutuakseen tavanomaisista elämäntoiminnoista. Yksi tällainen toiminto ovat harrastukset. Harrastuksia varten henkilökohtaista apua on järjestettävä vähintään 30 tuntia kuukaudessa. Lisäksi on mahdollisuus myös vammaispalvelulain mukaisiin kuljetuspalveluihin. Katso tarkemmin Sosiaaliturvaoppaasta (www.sosiaaliturvaopas.fi) ja kysy omalta sosiaalityöntekijältäsi mahdollisuuksia näihin tukiin.

Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n sivuilla on kattava listaus erilaisista tukimahdollisuuksista: www.vammaisurheilu.fi/palvelut/jasenpalvelut/apurahat-ja-tuet

Muita tukimahdollisuuksia:


Myös muita tukimahdollisuuksia voi löytyä! Jos kyse on säännöllisesti jaettavasta avustuksesta, vinkkaa siitä meillekin: hanna.talvitie@ratsastus.fi .