SRL

Kerro kaverille:

Hevoskerholainen -työkirja

Hevoskerholainen on iloinen ja hyödyllinen työkirja jokaiselle kerholaiselle. Työkirja sisältää hauskoja tehtäviä ja antaa vinkkejä käytännön heppamaailmaan. Hevoskerholainen toimii mainiosti kerhotoiminnassa Hevostaito-oppaan ja Hevoskerhon ohjaajan oppaan rinnalla.


Hevoskerholainen -työkirjan sisältö:


Käyntikertatarrat
Hevoskerholainen – työkirja sisältää upeat heppatarrat, jotka on suunniteltu varta vasten tätä työkirjaa varten. Kerhon ohjaaja ottaa käyntikertatarrat omaan haltuunsa ennen kuin luovuttaa kansion kerholaiselle. Ohjaaja jakaa kerholaiselle jokaisesta kerhossa käyntikerrasta yhden tarran merkiksi käynnistä. Kerholainen liimaa tarrat työkirjan kannessa oleviin ruudukoihin joka kerhokerran jälkeen.

Kerholaisen omat sivut
Nämä sivut ovat sellaisia, joita kerholaiset voivat täydentää oman innokkuutensa mukaan. Omille sivuille kerholainen voi täyttää itsensä ja heppahistoriansa sekä hevosen, tallin, ratsastusseuran, heppakerhon ja kerhokavereiden tiedot. Sivuilla voi myös pitää kerho- ja ratsastuspäiväkirjoja sekä merkitä ylös kilpailut, merkkisuoritukset, heppakerhon retket ja erilaisia viestejä. Talliesittelysivua voi hyödyntää myös, jos kerho käy tutustumassa eri talleihin. Lähes kaikkia sivuja kerholainen voi täydentää itsenäisesti. Ohjaajan apua tarvitaan mahdollisesti kerhoa ja ratsastusseuraa käsittelevien sivujen täyttämiseen.

Teoriatehtävät
Hevoskerholaisessa on monta erilaista hevosaiheista tehtävää, jotka on tarkoitettu käytettäväksi ohjatusti kerhossa. Ne tulee myös tarkistaa yhdessä, jottei kerholaisille jää vääriä vastauksia ja vääriä tietoja vihkoon. Oikeat vastaukset suurimpaan osaan tehtävistä löytyvät Hevostaito-oppaasta. Joihinkin vapaamuotoisempiin tehtäviin ei edes ole varsinaisia oikeita vastauksia olemassa. Tehtävät käsittelevät Hevostaito-oppaan asioita sekä muita hevosharrastuksessa hyödyllisiä tietoja ja taitoja.

Hevossanasto

Oppaan lopussa on hevosaiheinen sanasto, jossa on selitetty mahdollisimman selkeästi sanoin ja kuvin hevosmaailmassa usein esiintyviä erikoisempia sanoja. Sanasto auttaa kerholaisia ymmärtämään erilaisia hevostermejä.

Hevoskerholainen -työkirjan hinta on 10 € /kpl + postikulut. Tilaukset: www.sporttikauppa.fi/kauppapaikat/ratsastajainliitto

OBS! Hästklubbens arbetsbok finns också på svenska! Ruotsinkielisten materiaalien tilauset sanna.sassi@ratsastus.fi.