SRL

Kerro kaverille:

Alueiden nuorisovastaavat

Ratsastajainliiton kahdeksalta alueelta löytyvät omat nuorisovastaavat, jotka koordinoivat alueellista nuorisotoimintaa, järjestävät tapahtumia ja tekevät mielellään kaikenlaista yhteistyötä seurojen kanssa. Olethan rohkeasti yhteydessä oman alueesi nuorisovastaavaan, jos sinulla on idea, toive tai tarve ratsastuksen nuorisotoimintaan liittyen!

Etelä-Suomi, Tittamaria Törmänen

Olen Tittamaria Törmänen Nurmijärveltä, ja työskentelen ratsastuksenopettajana ja -valmentajana. Minulla on yksi oma hevonen tällä hetkellä ja kotoa löytyy myös kissa ja koira. Kun työltä ja eläimiltä ehdin, koitan pitää kuntoa yllä kuntosalilla ja uimalla. Aloitin vuoden alusta Esran nuorisovastaavana.

Minusta on mukavaa ja haasteellista miettiä seura-asioita myös nuorison näkökulmasta. Toivon, että keksisimme jotain uutta innostavaa toimintaa nuorille, joka vielä lisäisi yhteisöllisyyttä sekä hevostaitoja.

Oma/seuran innostava esimerkki ja "me henki" sekä henkilökohtainen huomiointi kantaa mielestäni kortta kekoon ja saa nuoria mukaan toimintaan. Seuraava mahtava juttu meidän alueella on toukokuussa tapahtuva Hevoset Kaivarissa-tapahtuma, joka on tosi monipuolinen ilmaistapahtuma kaikenikäisille! Toivottavasti tapaamme siellä!
Kevätaurinkoisin terveisin, Titta, tittamaria.t@gmail.com

Häme, Marissa Henttinen

Olen Marissa Henttinen, ja olen Hämeen alueen uusi nuorisovastaava. Osa saattaa muistaa minut tästä toimesta jo 2000-luvun taitteesta. Eli siis historiasta tietoa ja kokemuksia ammentaen kohti nykyistä ja tulevaa, innostunutta ja uudistuvaa nuorisotoimintaa kohti!

Siviilissä omistan ratsastuskoulun, ja olen koulutukseltani master-ratsastuksenopettaja. Hevoshommien lisäksi opiskelen maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa Helsingin yliopistossa maatalousekonomiaa. Haluan auttaa kaikkia SRL Hämeen alueella toimivien seurojen nuorisovastaavia. Olen lähestynyt seuroja, jotta saisin seurojen nuorisovastaavien yhteystiedot, jotta voimme olla helpommin yhteydessä keskenämme. Viimeistään syksyllä tapaamme yhteisessä Hämeen alueen seurojen nuorisovastaaville kohdistetussa tapahtumassa.

Nuorisotoiminnan aktivoimiseksi ja hevostaitojen kehittämiseksi olemme ideoineet alueella Hevostaitotestin. Alueen sivuilla www.ratsastus.fi/hame osiosta Hevostaitotesti voi jokainen käydä testaamassa hevostaitojaan – testejä voi hyödyntää myös seurojen nuorisotapahtumissa ja hevoskerhoissa.Tänä vuonna kokeilemme uutta tapaa osallistua hevostaitojen aluemestaruuteen. Kilpailu toteutetaan SRL Hämeen ja alueella sijaitsevien Suomen Ratsastajainliiton jäsenseurojen ja -tallien, Suomen Hippoksen nuorisoravikerhojen sekä Suomen 4H-liiton jäsenyhdistyksien kanssa yhteistyössä. SRL Häme toimittaa kisakysymykset, mutta kukin järjestävä taho pitää oman kilpailutapahtuman heinäkuu–syyskuu 2017 välisenä aikana. SRL Häme kokoaa kilpailun tulokset yhteen, ja palkitsee sijoittuneet ja mitalistit. Tällä uudella kisamuodolla pyritään helpottamaan osallistumista, koska jokainen voi osallistua tähän kisaan omalla tallillaan tai oman jäsenseuransa tiloissa. Kisan järjestäminen on myös helppoa, sillä kaikki kysymykset tulevat alueelta. Kisasta tarkemmin www.ratsastus.fi/hame

Haluamme olla kehittämässä hevostaitokilpailuja nykyaikaisempaan muotoon. Tästä esimerkkinä edellä oleva Hevostaitotesti. Hevostaitotestin lisäksi haluamme testata käytännön tehtävien nykyaikaistamista, ja tästä esimerkkinä ovat #hevostaidothaltuun tehtävät. Näitä leikkimielisiä ja hieman taitoakin vaativia hevostaitotehtäviä on osa päässyt jo kokeilemaan Buustia nuorisotoimintaan -koulutuksessa sekä Tampereen Hevosmessuilla. Näitä haluamme kehittää eteenpäin, jotta seurojen olisi helpompi toteuttaa omia hevostaitokilpailuja ja muita tapahtumia. Hevosten hyvinvointi on lajimme perusta. Mitä paremmat hevos- ja ratsastustaidot omaamme, sitä paremmin hevosemme voivat. SRL Häme haluaa kannustaa kaikkia kehittämään ratsastus- ja hevostaitojaan. Vuodesta 2014 alkaen alueella on järjestetty Merkillinen Häme -kilpailu, jossa seurat ja seurojen henkilöjäsenet osallistuvat kisaan omissa sarjoissaan. Tästä kisasta lisätietoa SRL Hämeen nettisivuilta osiosta Merkillinen Häme.

Alueen tehtävänä on auttaa seurojen nuorisovastaavia heidän toimenkuvassaan. Jotta pystymme auttamaan – ota yhteyttä! Meillä Hämeen alueen nuorisovastaavilla on oma, suljettu ryhmä Facebookissa, ota yhteyttä, niin lisään Sinut ryhmään. Ollaan yhteyksissä, ja pistetään buustia nuorisotoimintaan!
Yhteystietoni: sähköposti marissa(at)sci.fi ja puhelin 0500 628 822 Löydät minut myös Facebookista, Twitteristä ja Instagramista.
SRL Häme on myös aktiivinen erilaisilla some-kanavilla. Joko seuraat meitä? Twitterissä: https://twitter.com/srlhame
Instagramissa: https://www.instagram.com/srl_hame/
Facebookissa: https://www.facebook.com/SRLhame?fref=ts

Marissan kuva: Luopioisten Ratsastuskeskus Oy

Itä-Suomi, Nora-Sarah Mazouzi

Hei, olen Nora-Sarah, tutummin Nora. Olen ammatiltani juuri valmistunut lastenohjaaja. Harrastuksiini kuuluu vaihtelevasti kuntoilua kuntosalillla, elokuvien katsomista ja tärkeimpänä hevosten kanssa puuhastelu, jota olen harrastanut 20 vuotta. Olen Itä-Suomen nuorisovastaava ja 3 vuotta olen toiminut kyseisessä hommassa. Koen olevani nuorisovastaavan hommissa vielä alkutekijöissä.

Nuorisovastaavan tehtävässä on parasta erilaisten ihmisten tapaaminen, ja onnistuneiden suunnitelmien toteutuminen. Haluaisin kehittää nuorisotoimintaa aktiivisemmaksi, mielestäni paras tapa innostaa nuoria tapahtuu yhteisöllisyyden kautta. Meidän alueella viime aikoina pinnalla ovat olleet palkitsemistilaisuus, joka järjestettiin kevätkokouksen yhteydessä. Nyt suunnitteilla on Mahdollisuuksien hevonen-teemaan liittyvä tapahtuma. Minut tavoittaa sähköpostilla osoitteesta hahhuliini@hotmail.com ja facebookista nimeltä Nora-Sarah Mazouzi.

Noran kuva: Marko Asikainen

Kaakkois-Suomi, Mari Salminen

Olen Mari Salminen, Savonlinnassa asustava 22-vuotias päätoiminen fysioterapeuttiopiskelija, ja lisäksi toimin sivutoimisena yrittäjänä. Yritystoimintaani kuuluu esteratsastuksen valmentajan tehtävät sekä ratsutuspalvelut, ja tämän lisäksi hyvinvointialan hommia. Harrastukset sivuavat paljon näitä samoja aiheita, eli hevosia ja liikuntaa. Toimin Kaakkois-Suomen alueen nuorisovastaavana, ja olen ensimmäistä vuotta tässä tehtävässä. Käytännössä ideoin ja koordinoin alueen tarjoamaa toimintaa nuorille, ja välitän seuroilta mahdollisesti ilmenevät toiveet ja terveiset aluejaokselle.

Vaikka kokemukseni itse tämän alueen toiminnassa on vielä hyvin lyhytaikainen, koen että tässä jaoksessa ollaan avoimia uusille ideoille, ja toivottavasti innokkaita toteuttamaan niitä. Olen ollut valtakunnallisesti nuorisotoiminnan tehtävissä SRL Nuorten Päättäjien ryhmässä nyt kolmen vuoden ajan, ja siellä parhaaksi olen kokenut yhteistyön ja yhteisen asian puolesta tekemisen, joka antaa intoa asioiden konkreettiseen muuttamiseen. On hienoa nähdä kuinka tarpeesta ja ideasta syntyy jotain tärkeää ja hyödyllistä!

Haluaisin saada alueen nuorisotoimintaa käytännölliseksi ja näkyväksi, toivoisin siitä tulevan sellainen seurojen yhteinen juttu, joka toisi alueen toimijoita lähemmäs toisiaan nuorison kautta. Haluaisin myös edesauttaa aluetasolla nuorten innostumista toimihenkilötehtävistä ja -koulutuksista.

Paras tapa innostaa nuoria mukaan seura- tai alertoimintaan on mielestäni tuoda tietoa nuorille heidän omia kanaviaan pitkin, jotta heidät tavoitetaan. Kartoittamalla nuorten omia toiveita, ja tekemällä tiiviisti yhteistyötä seurojen nuorisotoimijoiden kanssa.

Alueellamme järjestetään Talent-cup karsinnat, joka on alle 18-vuotiaille aloitteleville kilpailijoille suunnattu kilpailusarja. Lisäksi olemme järjestäneet kilpailukalenterin niin, että Hevoset Kaivarissa -tapahtuman aikaan 2-tason kalenteri on tyhjä, jotta kaikilla (myös nuorilla) olisi mahdollisuus osallistua tähän huikeaan tapahtumaan. Lisäksi työstämme tällä hetkellä ohjelmaa nuorille vuoden loppupuolelle.

Minut tavoittaa sähköpostitse osoitteella mhsvalmennus@gmail.com, sekä Facebookista omalla nimelläni. Olen myös instagramissa käyttäjällä @salminenmari . Toivon kaikilta alueemme seuroilta rohkeita yhteydenottoja nuorisotoiminnan kehittämiseen liittyvissä toiveissa ja ideoissa, jokainen ajatus on tärkeä!

Marin kuva: Noora Putkonen

Keski-Suomi, Sanna Kirvesoja

Olen Sanna Kirvesoja ja vasta aloittanut Keski-Suomen alueen nuorisovastaavana ja aluejaoston varajäsenenä. Päivätyötä teen Laukaan kunnan ruokapalveluilla, koulun keittiöllä. Kaiken vapaa-aikani vietän tavalla tai toisella hevosiin liittyen joko ratsastaen, tallitöitä tehden, poniäitinä ja hevosenhoitajana tyttären valmennuksia ja kisoja seuraten tai seuratoiminnan parissa. Olen Pohjois-Päijänteen ratsastajien hallituksessa ja jäsensihteeri. Kolmesta ala-asteikäisestä lapsestani kaksi ratsastaa. Asun perheeni kanssa viljanviljelytilalla, joka mahdollistaa hevosten pitämisen kotipihassa. Omia kavioeläimiä perheessä on tällä hetkellä kolme. Niiden lisäksi tilaltamme löytyy liuta pikkulemmikkejä: Beagle, kaksi kania, neljä marsua, akvaario ja leopardigekko ruokahyönteisviljelmineen.

Nuorisovastaavan hommia harjoittelen pikku hiljaa ja toivon voivani kehittää yhteistä toimintaa alueen ratsastaville lapsille ja nuorille, niin että nuoret itse pääsevät ideoimaan ja tekemään haluamiaan asioita ja tapahtumia. Uskon, että lapset ja nuoret innostuvat ja aktivoituvat juuri siitä että saavat vastuuta ja mahdollisuuden suunnitella ja toteuttaa itse.
Tämän kevään ja alkukesän aikana kokoamme alueelle nuorista oman nuorisojaoston joka toimii seurojen tukena ja apuna sekä linkkinä seurojen välillä nuorisotoiminnan kehittämisessä.
Otan mielelläni vastaan kaikenlaisia ideoita, toiveita ja palautetta. Sähköposti tulee perille ympäri vuorokauden skirvesoja@gmail.com, puhelimeen en aina pysty arkipäivisin vastaamaan mutta iltaisin ja viikonloppuisin sekä tekstiviestein 0405819190.

Sannan kuva: Jani Maukonen

Lounais-Suomi, Eliisa Merivirta

Olen Eliisa Merivirta, talliyrittäjä ja kolmen lapsen äiti, joista yksi ammatikseen hevosalalla, ja kilpailee tällä hetkellä 130-140cm tasolla. Harrastus on muuttunut työksi, mutta jos jotain mainitsisin harrastuksekseni, ehkä kodin sisustus ja huonekalujen tuunaus on tällä hetkellä menossa :)

Toimin nyt kolmatta vuotta Lounais-Suomen alueen nuorisovastaavana. Järjestän tapahtumia ja koitan innostaa muita toimimaan seurojen nuorisojutuissa. Hommassa parasta on toimia nuorten kanssa. Mielestäni olisi oikein hienoa saada ihmiset enemmän innostumaan tapahtumista, lisätä ryhmähenkeä ja saada yhteisten onnistumisten kautta uutta potkua nuorisotoimintaan!

Paras tapa innostaa nuoria mukaan seura- tai aluetoimintaan ovat yhteiset tapahtumat ja vastuun antaminen. Alueellamme tehdään tällä hetkellä erityisesti Heppakerho-ohjaajakurssia, Kaivaria, Festareita ja kepparijuttuja.

Minut tavoittaa:
Facebookista, sähköpostilla eliisameri@gmail.com ja puhelimitse 041109369. Ottakaa rohkeasti yhteyttä, kehitetään yhdessä nuorisotoimintaa :)

Eliisan kuva: Mari Salminen

Pohjanmaa, Riina Vainionpää

Olen Riina Vainionpää ja Pohjanmaan alueen nuorisovastaava. Työskentelen Keski-Pohjanmaan Ammattiopistossa Perhon toimipaikassa opettajana. Olen ammatiltani erityisopettaja sekä ratsastuksenohjaaja ja opetan hevosenhoitajaopiskelijoille ratsastusta sekä ratsastuksenohjausta. Harrastan luonnollisesti ratsastusta sekä opiskelen työni ohessa ratsastuksenopettajaksi Ypäjän Hevosopistossa.

Tulevana syksynä suunnitelmissa on heppakerhon ohjaaja-koulutus. Sinne kannattaa lähteä mukaan, niin pääsee starttaamaan syksyn kerhotoiminnan tuoreeltaan uusin opein! Tarkemmat tiedot ajankohdasta julkaistaan alueen netti- ja fb-sivuilla, seuraile siis niitä. Minulle voi lähettää toiveita ja ideoita nuorisotoiminnasta sähköpostilla: riinavainionpaa@gmail.com

Pohjois-Suomi, Tiina Heikkilä

Olen Tiina Heikkilä ja toimin Pohjois-Suomen alueen nuorisovastaavana. Ammatiltani olen kirjanpitäjä ja harrastuksena luonnollisesti hevoset. Olemme Pohjois-Suomen alueella taas hiljalleen herättelemässä nuorisotoimintaa käyntiin muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen, viime vuonna perustimme nuortenryhmän ja tälle vuodelle on suunnitelmissa nuortenryhmän kanssa tiivistää yhteistyötä seurojen nuorisovastaavien kanssa ja yhdessä pohtia millaista alueen nuorisotoiminta tulevaisuudessa on, perustimme juuri facebook -ryhmän seurojen nuorisovastaaville ja asiasta kiinnostuneille. Loppuvuoteen olemme suunnitelleen koko alueen laajuista yhteistapaamista. Helmikuussa järjestimme nuorisotoiminnan koulutuksen asiasta kiinnostuneille, ja innostusta nuorisotoimintaan tuntuu olevan. Haasteena seuratoimijat kuitenkin kokivat sen, ettei nuorisotyötä aina seuroissa oikein arvosteta, vaan se herkästi jää muun toiminnan "jalkoihi".

Olemme siis nyt aloittaneet alueen nuorisotoiminnan aktivoinnin siltä pohjalta, että luomme nuorisotoimijoista verkoston, joka voisi sitten omalla painollaan yhteistyössä alueen kanssa ideoida eri juttuja nuorille ja lapsille. Toivotammekin kaikki asiasta kiinnostuneet mukaan fb-ryhmään: SRL Pohjois-Suomi nuorisotoimijat. Lyödään viisaat päämme yhteen ja suunnitellaan tulevaisuutta! Minuun voi olla myös yhteydessä sähköpostitse: tiina.h@outlook.com tai puhelimitse 0440-520424