SRL

Kerro kaverille:

Hevostaitopäivät ja -kilpailut

Ilmoittaudu mukaan hevosalan nuorisotapaamiseen Jyväskylään, luvassa hevostaitoja, Reilua peliä ja merkkisuorituksia

Hevostaitopäivät ja hevostaitomerkkien suorittaminen, materiaalia seuroille ja talleille

Seurat ja tallit voivat halutessaan järjestää hevostaitopäiviä tai esimerkiksi viikoittain vaihtuvia hevostaitorasteja talliympäristöön. Tehtäviä voidaan suorittaa hevostaitojen oppimiseksi tai halutessa myös merkkisuoritusten osina. Tehtävät on mahdollista suorittaa itsenäisesti, ilman, että paikalla on suorituksen vastaanottaja. Suoritustavat on suunniteltu siten, että tehtäväsuoritukset tallennetaan ja voidaan käydä näyttämässä suorituksen vastaanottajalle, joka merkitsee hyväksynnän suorituslomakkeelle. Kokonaisia merkkisuorituksia on mahdollisuus näin suorittaa osissa. Tallit voivat halutessaan esimerkiksi rakentaa eri viikkojen ajaksi talliympäristöön vaihtuvia rasteja. Näin yhden kauden aikana voi suorittaa merkin pienissä osissa tai materiaali soveltuu myös hevostaitopäivään, jossa merkki voidaan suorittaa yhden päivän aikana toteuttamalla kaikki merkkiin liittyvät rastit.

Materiaali hevostaitojen itsenäiseen opiskeluun (ja merkkisuoritusten toteutttamiseen) talliympäristössä (pdf). Tehtävät pohjautuvat hevostaitomerkkisuoritusten mini-, perushoito-, ja hoito I -merkkeihin. Jos käytännöntehtäviä suoritetaan osasuorituksina tallin tai seuran tapahtumassa, tehtäviä voi olla eri hoitomerkeistä, jolloin saadaan eri tasoisia rasteja.

Tiedustelut sanna.sassi@ratsastus.fi

Hevostaitokilpailut

Vuonna 2017 ei järjestetä valtakunnallista hevostaitomestaruuskilpailua. Alueet ja seurat voivat kuitenkin halutessaan järjestää kilpailuja olemassaolevilla säännöillä.

Hevostaitokilpailuissa kilpaillaan hevosen hoitamiseen ja käsittelyyn liittyvistä taidoista. Hevostaitokilpailujen tarkoituksena ja tavoitteena on kohottaa hevosharrastajien hevostaitoja sekä tarjota mahdollisuutta tavoitteelliseen etenemiseen sekä teoriassa että käytännössä.

Kilpailuun kuuluu teoriakoe sekä käytännönkoe, joka suoritetaan erilaisissa tehtäväpisteissä. Kilpailutehtävät pohjautuvat SRL:n julkaisemaan Hevostaito-oppaaseen. Teoriakokeen maksimipistemäärä on 40 pistettä ja käytännönkokeen 60 pistettä eli yhteensä kilpailija voi saada maksimissaan 100 pistettä. Voittaja on suurimman yhteenlasketun pistemäärän saanut kilpailija.

Hevostaitokilpailuissa on kolme eri sarjaa: Sarja I on avoin 12-vuotiaille ja sitä nuoremmille lapsille, sarja II on avoin 13-18-vuotiaille junioreille (tänä vuonna vähintään 13 vuotta ja enintään 18 vuotta täyttävät) ja sarja III on avoin senioreille. 1-tason kilpailuissa sarjajako voidaan tehdä myös taitotason mukaan. Lisäksi voidaan kilpailla kolmihenkisissa joukkueissa, joiden osallistujat edustavat samaa seuraa ja jossa on osallistujia molemmista juniorisarjoista.

Hevostaitokilpailuja järjestetään 1-, 2- ja 3-tasolla. Tehtävävinkkejä ja muita neuvoja hevostaitokilpailujen järjestämiseen löydät Hevostaitokilpailusääntövihkon loppuosasta.

Viralliset säännöt voit lukea tai tulostaa täältä: www.ratsastus.fi/kilpailusaannot

Excel-taulukko hevostaitokilpailujen tuloslaskentaan: www.ratsastus.fi/Lomakkeita