SRL

Liikkuva Ratsastaja -koulutuksen II-osa


Liikkuva Ratsastaja -koulutuksen II-osa valmistui syksyllä 2016. Jatkokoulutuksessa perehdytään erityisesti ohjaajana toimiseen ja käytännön harjoituksiin. Liikkuva Ratsastaja -koulutuksen II-osaan voi osallistua, jos on käynyt Liikkuva Ratsastaja -perusosan.


Koulutuksessa käydään läpi mm. seuraavia aihekokonaisuuksia:

  • Ohjaaminen
  • Äänen ja musiikin käyttö
  • Alku- ja loppuverryttely, harjoitussisällöt ja niiden kehittäminen
  • Oheisliikunnan markkinointi

HUOM. Koulutuksessa tehdään liikkeitä käytännössä, joten osallistujien pitää varautua sisäliikuntavarusteilla.

Kouluttaja: Anne-Maarit Hyttinen

Koulutuksen hinta: 160 euroa (sisältää extranet-tunnukset, opetusmateriaalit ja käytännön tehtävät)

Kerro kaverille:


Liikkuva Ratsastaja - ratsastuksen oheisliikunnan ohjaajakoulutus


Liikunnasta ja ohjaamisesta innostuneelle henkilölle

Liikkuva Ratsastaja -oheisliikunnan ohjaajakoulutus on seura- ja tallitoimijoille suunnattu koulutuskokonaisuus, jossa perehdytään ratsastuksen oheisliikuntaan huomioiden lajin omat erityispiirteet ja tarpeet. Koulutuksen tavoitteena on antaa työkaluja monipuoliseen liikuntaan sekä ratsastuksen monipuolistamiseen urheiluna sekä terveysliikuntana. Ohjaajan käytössä ovat valmiit liikuntatuokiomallit, jolloin ohjaaminen on helppoa, ja sen voi toteuttaa kuka tahansa koulutuksen käynyt, liikunnasta innostunut henkilö.

Liikkuva Ratsastaja -koulutuksen avulla pätevöityy pitämään oheisliikuntatunteja ratsastusseuran jäsenille ja tallin asiakkaille. Koulutus antaa ohjaajalle tunnukset oppimateriaaliin, lisäkoulutukseen ja muuhun tukiverkostoon. Osallistuja saa omat kirjautumistunnukset ratsastajan extranettiin ratsastajankunto.fi-sivustolle.Tunnuksilla pääsee jatkuvasti laajenevaan ratsastajan fysiikkaa ja oheisliikuntaa käsittävään tietokantaan. Tietokanta sisältää valmiita liikuntatuokiomalleja aerobisen kunnon, lihasvoiman, tasapainon sekä liikkuvuuden osa-alueilta eri ikäkausille sovellettuna. Tieto on tutkittua ja ajantasaista, ja sitä muokataan sitä mukaan, kun uusia tutkimustuloksia ratsastajan fysiikasta saadaan. Tietokanta on muokattu helposti omaksuttavaksi ja nopeasti käyttöönotettavaksi. Tietokantaa voi siis näppärästi hyödyntää omassa tuntisuunnittelussa nimenomaan ratsastuksen näkökulmasta. Tietokanta on vain näyttökokeiden kautta valmistuneiden oheisliikunnanohjaajien käytössä.

Liikkuva Ratsastaja -oheisliikunnan ohjaajakoulutus on syntynyt osana kansainvälistä Sports Club for Health -ohjelmaa edistämään lajikohtaista terveysliikuntaa ympäri Suomen sekä hyödyntämään ohjelman kautta valmistunutta Ratsastuksen Terveysprofiilia käytännön työssä.

Koulutukseen voivat osallistua niin ratsastajat, opettajat, valmentajat kuin ratsastavan lapsen vanhemmat. Tärkeää on halu liikkua ja kehittää omaa harrastustaan monipuolisesti.

Kouluttajana toimii Anne-Maarit Hyttinen. Koulutus on luentomainen, ts. sisältää teoriaa, eikä siihen sisälly liikunnallisia harjoitteita.

Koulutuksen hinta on 160 euroa. Hinta sisältää luentokoulutuksen, materiaalit, tunnukset ja kahvitarjoilun.

Tarkemmat tiedustelut: SRL/ Nina Kaipio, nina.kaipio@ratsastus.fi, 040 1974572.

Seuraavat koulutukset:

Tulostettava pdf kuvasta