SRL

Kerro kaverille:


Sanna Siltakorpi - Lucky Accord, EM2013 Malmö, kuva SRL / Kit Houghton.

KENTTÄRATSASTUS

Kenttäratsastuksesta käytetään usein nimitystä ratsastuksen kuninkuuslaji. Kaikki kolme osakoetta - kouluratsastuskoe, maastokoe ja esteratsastuskoe - ratsastetaan samalla hevosella. Maastokoe on kenttäkilpailun sielu. Siinä punnitaan ratsukon kyky ylittää nopeasti kiinteitä maastoesteitä sekä pitkässä kilpailuissa myös hevosen kestävyyttä ja palautumista. Maastoesterata koostuu kiinteistä, näyttävistä esteistä. Hevoset hyppäävät yli tukkien ja ojien, pudottautuvat ja kiipeävät penkereitä, hyppäävät veteen, vedessä ja vedestä pois. Vauhti on MM-tasolla kova, maastossa pitää edetä laukassa 570 metriä minuutissa välttyäkseen virhepisteiltä.

Kenttäkilpailun kokonaistulos muodostuu koulukokeessa saavutetuista pisteistä muutettuna virhepisteiksi sekä maastokokeen ja rataestekokeen virhepisteistä. Voittaja on ratsukko, jonka virhepistemäärä on pienin. Koulu- ja rataestekoe arvostellaan kuten ko. lajeissa. Maastoradalla ensimmäinen tottelemattomuus esteellä maksaa 20 virhepistettä ja toinen samalla esteellä 40. Ylitetystä ihanneajasta kirjataan tilille 0,4 vp/sekunti. Vaaralliseksi katsotusta ratsastuksesta seuraa 25 vp, sakko, varoitus tai jopa kilpailusta sulkeminen. Hylkäykseen johtaa mm. kolme tottelemattomuusvirhettä eli kieltoa maastokokeessa tai kaksi rataesteillä, kumoonratsastus, väärä tie tai satulasta suistuminen.

Joukkueet ja yksilökilpailijat kisaavat samaan aikaan. Joukkuetuloksessa otetaan huomioon kolmen parhaan ratsukon tulos.

MM-kilpailun kouluratsastuskoe ja maastoesterata ratsastetaan historiallisen Le Pin National Stud -siittolan alueella. Rataesteet hypätään D’Ornano Stadiumilla Caenissa.


Elmo Jankari ja DD nuorten EM-kultamaastossa 2013, kuva FEI/PSV Jean Morel.

Kouluratsastuskoe
Torstai 28. elokuuta klo 9.30 -12.50 ja 14.00-17.20
Perjantai 29. elokuuta klo 9.30 -12.50 ja 14.00-17.20

Maastokoe
Lauantai 30. elokuuta klo 10.00-16.15
Maastoesterata on noin 6.500 metriä pitkä ja se sisältää 45 hyppyä. Miniminopeus on 570 metriä minuutissa eli suoritus kestää yli 11 minuuttia.

Rataestekoe
Sunnuntai 31. elokuuta klo 14.30-17.00
Rataestekoetta edeltää aamulla eläinlääkärintarkastus, joka hevosten on läpäistävä ennen jatkoon pääsyä. Rataesteet ratsastetaan 130 cm:n tasolla.

Huom! Ajat paikallista aikaa, muutokset mahdollisia!

Lisätietoja järjestäjän sivuilta: http://www.normandy2014.com/the-disciplines/3/eventing


Sanna Siltakorpi ja Lucky Accord 2014, kuva Margit Ticklén