SRL

Kerro kaverille:


Maria Mustonen ja Shezdunitthehardway sliding stopissa EM-finaalissa 2013, kuva Art and Light.

Lännenratsastus - reining

Reiningiä pidetään lännenratsastuksen kuninkuuslajina. Siinä ratsastetaan ennalta määrätty ohjelma, joka sisältää hitaita ja nopeita laukkaympyröitä, laukanvaihtoja, nopeita käännöksiä (rollback, spin), liukupysähdyksiä (sliding stop) ja peruutuksia. Ratsukon tulee suorittaa rata esittäen saumatonta yhteistyötä. Ratsastajan tehtävänä on ohjata tehtävät auliisti suorittava hevonen radan läpi kontrolloidusti, täsmällisesti ja virheettömästi mahdollisimman huomaamattomin avuin. Kasvattamalla vauhtia laukkaympyröillä, spineissä ja liukupysähdyksissä ratsukko voi nostaa suorituksen vaikeusastetta ja siten pyrkiä saamaan korkeampia pisteitä, mutta lisääntynyt vauhti ei saa muutoin vaikuttaa suoritukseen tai pisteet voivat jopa laskea. Lisäpisteitä jaetaan mm. myös erityisen sujuvasta etenemisestä ja saumattomasta yhteistyöstä, jossa ratsastajan hevoselle antamat avut ovat lähes näkymättömiä.

Suorituksia arvioi viisi tuomaria, alin ja ylin pistemäärä jätetään kokonaistuloksesta pois ja kolme keskimmäistä tulosta ratkaisee pisteet.

Joukkuekilpailu
Maanantai 25. elokuuta klo 8.45-11.45 ja 14.00-17.00
Tiistai 26. elokuuta 8.45-11.45 ja 14.00-17.00

Ensimmäinen kilpailu on joukkuekilpailu ja samalla ensimmäinen henkilökohtainen karsinta. Kilpailu on jaettu kahdelle päivälle suuren osallistujamäärän vuoksi. Joukkueessa on mukana enintään neljä ratsukkoa, kolmen parhaan tulos lasketaan mukaan. Parhaan pistemäärän saanut joukkue voittaa. Joukkueiden lisäksi maat saavat lähettää lisäksi kaksi ratsukkoa henkilökohtaiseen kilpailuun.

Semifinaali
Torstai 28. elokuuta klo 14.00-16.10
Srmifinaalissa ovat mukana ratsukot, jotka sijoittuivat 16.-35. sijalle joukkuekilpailussa. Viisi parasta jatkaa henkilökohtaiseen finaaliin.

Henkilökohtainen finaali
Lauantai 30. syyskuuta klo 20.00-22.00
Henkilökohtaiseen mitalikilpailuun etenee joukkuekilpain 15 parasta ratsukkoa sekä 5 semifinaalista. Ratsastajat aloittavat puhtaalta pöydältä ja mitalit ratkotaan finaalisuoritusten perusteella. Mitaleista ratsastetaan tarvittaessa uusinta.

Huom! Ajat paikallista aikaa, muutokset mahdollisia!

Reining kilpailjärjestäjän sivuilla: http://www.normandy2014.com/the-disciplines/7/reining