SRL

Muiden tiedotteet -palsta

Tällä palstalla julkaistaan muiden tahojen kuin liiton tiedotteita ja kuvia urheilu-uutisista, 3-5-tason (kansallisista) kilpailuista, jäsenyhteisöiden kuulumisista, merkittävistä tapahtumista, koulutuksista ym. Tiedotteiden yhteydessä julkaistaan laatijan / lähettäjän nimi.

Asianmukaisesti ja kattavasti laaditut kisa- ja tapahtumatiedotteet, urheilu-uutiset ja vastaavat, jotka täyttävät uutiskriteerit (huippu-urheilua, asian yleinen merkittävyys ja kiinnostuvuus jne) pääsevät yleensä esille.

Tiedotteet tulee laatia journalistisia pelisääntöjä noudattaen, tiedot on oltava tosia ja relevantteja esim. kaikkien samaan kisaan osallistuneiden suomalaisten tulokset on mainittava, ei pelkästään omia.

Pidätämme oikeuden päättää tiedotteiden julkaisusta sekä oikeuden muokata niitä ennen julkaisua.

Tähtikilpailuista ym. merkittävistä tapahtumista tehdyt tiedotteet voidaan nostaa myös liiton pääuutisiin.

Ohjeita kv. tulosten tiedottamiseen: LINKKI
Ohjeita kotimaisten kisojen tiedottamiseen: LINKKI

Tiedotteet: ratsastus@ratsastus.fi sekä sonja.holma@ratsastus.fi

Kerro kaverille:
10.02.2017

Tiedote: Tampereen ravirata

IslanninhevostenTeivo-Baanan rakentaminen alkaa

Islanninhevosten kilparatojen rakentaminen Teivon ravirata-alueelle on varmistunut ja työt tehdään tänä keväänä. Tampereen seutukunnan Leader-ryhmä Kantri ry:n johtokunta on puoltanut Teivo-Baana ry:n islanninhevosten kilparatahanketta helmikuun kokouksessaan.

45 000 euron hankeavustuksen vahvistaa aikanaan Pirkanmaan ELY-keskus. Teivo-Baanan hanke sai erittäin hyvän pistearvion Kantrin johtokunnalta.

− Kantrin päätös tarkoittaa sitä, että baanahankkeen toteutus aloitetaan omalla rahoituksella, kuten Leader-rahoituksen säännöt sallivat, toteaa Teivo-Baana ry:n johtokunnan puheenjohtaja, Tampereen Ravirata Oy:n toimitusjohtaja Päivi Lehtonen.

Hankkeen kokonaisbudjetti on 90 000 euroa, eli Leaderin investointirahoitus kattaa puolet kuluista. Toinen puoli kerätään erilaisin rahoituskampanjoin. Hanke jatkuu vuoden 2018 loppuun asti.

− Hanke- ja omarahoitusta on koossa jo niin mukavasti, että riskiä ei enää ole, ja kaivinkoneet todella saapuvat Teivon raviradan keskiviheriölle, toteaa Teivo-Baana ry:n taloudenhoitaja Pia Ralli.

"Baananomistajia" jo toista sataa

Rahaa on kerätty muun muassa houkuttelemalla hevosharrastajia "baananomistajiksi", eli ostamaan sadalla eurolla metrin verran kilparataa. Metrejä on tähän mennessä myyty noin 160 ja myynti jatkuu vilkkaana. Kaikki metrin ostaneet baananomistajat kutsutaan Teivoon avajaisiin syyskuun 10. päivänä ja omistajien nimet kaiverretaan Teivoon näkyvälle paikalle sijoitettavaan metallilaattaan.

Metrimyynnin lisäksi rahoitusta kerätään muillakin kampanjoilla, mainosmyynnillä ja yhdistyksen jäsenmaksuilla. Hankkeelle on myönnetty laina, jolla rahoitetaan kilparatojen rakennustyöt hankemaksatuksia odottaessa.

Kantri ry:n toiminnanjohtaja Kari Kylkilahti toteaa, että ”Islanninhevosten kilparadat Teivoon” -hanke on hieno esimerkki kaupunginläheisen maaseudun kehittämisestä. Hyvää hankkeessa on mm. olemassa olevien rakenteiden, eli Teivon raviradan, hyödyntäminen uudella tavalla ja uuden harrastuksen puitteissa.

− Hanke on myös ihan selvästi tarpeellinen, josta kertoo hyvin käyntiin lähtenyt omarahoituksen keruu, Kylkilahti sanoo.

Uusi yhteys hevosihmisten välille


Pirkanmaa on Uudenmaan lisäksi toinen vahva hevosharrastusmaakunta, jossa on iso islanninhevosharrastajien ja -tallien keskittymä: yli kolmesataa islanninhevosta ja noin kaksi tuhatta harrastajaa. Teivo taas on yksi Suomen suurista raviradoista, joka tarjoaa tähänastisista islanninhevosten kilpailupaikoista upeimmat puitteet kaikenlaisille hevostapahtumille.

Islanninhevoskilparatojen rakentaminen raviradalle taas tuo aivan uuden ulottuvuuden kahden hevosharrastajaryhmän kohtaamiselle.

− Liian harvoin ravi- ja ratsuihmisten maailmat kohtaavat, ainakaan yhteisöllisyyden hengessä. Olemme kaikki hevosihmisiä, joille hevosen ja ihmisen ainutkertainen yhteys tuo lisäarvoa ja tutkitustikin voimaa sekä jaksamista arkeen. Islanninhevos- ja ravimaailmassa on paljon enemmän yhteistä kuin on ehkä ymmärrettykään. Odotamme kaikki innolla harrastuksemme uuden aikakauden alkamista, toteaa Teivo-Baanan hankesuunnitelmaa työstänyt Kati Leppälahti.

Liity baananomistajaksi ja Teivo-Baanan jäseneksi: https://teivobaana.wordpress.com/
Teivo-Baana Facebookissa: https://www.facebook.com/teivobaana/?fref=ts