SRL

Kerro kaverille:

Nuoret Päättäjät (NP)

Ratsastuksen Nuoret Päättäjät -ryhmä on ennakkoluulottomista, aktiivisista ja innokkaista nuorista koostuva laatuporukka. Nuoret Päättäjät saavat näkyä ja vaikuttaa oman lajin kehittämiseksi ja nuorten äänen kuulumiseksi. Ryhmän päätarkoituksena on lisätä nuorten liikkumista ja edistää nuorten vaikutusmahdollisuuksia kaikilla urheilun päätöksenteon tasoilla.

Nuoret Päättäjät ryhmän jäsenet:

Uusi ryhmä aloitti toimintansa Tampereen hevosmessuilla huhtikuussa 2017. Ryhmän jäseniä ovat Anu Kämäräinen (jatkaa), Heidi Pakarinen (jatkaa), Maria Salomaa, Lilli Merinen ja Milla Kuisma.

Anu Kämäräinen, Sairilan Ratsastajat

Olen koulutukseltani yhteisöpedagogi, valmistuin Mikkelin ammattikorkeakoulusta loppuvuodesta 2014. Lapset ja nuoret ovat vahvasti omaa kenttääni: toimin koulunkäyntiavustajana ja Parasta Lapsille -kesäleireillä leirijohtajana. Minulla on myös ratsastuksenohjaajan tutkinto ja toimin SRL:n hevoskerhon ohjaajien kouluttajana. Ratsastanut olen 12-vuotiaasta lähtien ja hevoskärpäsen purema ei edelleenkään ota hellittääkseen.

Vastuualueinani Nuorissa Päättäjissä ovat hyväntekeväisyyshanke vähävaraisten perheiden lasten ratsastusharrastuksen tukemiseksi ja SETAP eli seura- ja tallipalveluiden alueryhmä. Lisäksi olen vahvasti mukana työstämässä liitolle uutta nuorisovastaavien toimenkuvaa ja siihen liittyvää koulutusta. Ryhmässä koen voivani vaikuttaa sekä edistää nuorten osallisuutta ja heidän äänensä kuulluksi tulemista lajin eri tasoilla.

Heidi Pakarinen, Kalliorinteen Ratsastajat

Olen Helsingistä kotoisin ja opiskeluideni perässä Keski-Suomeen osittain muuttanut opiskelija. Opintoni olen aloittanut syksyllä 2015 Jyväskylän yliopist

on kauppakorkeakoulussa. Edustan Kalliorinteen Ratsastajia, joissa toimin myös hallituksen varajäsenenä. Ratsastusta olen harrastanut koko ikäni, joista viimeiset liki kymmenen vuotta olen käynyt Keravalla Ratsutalli Kalliorinteessä. Olen puhtaasti tuntiratsastajan taustalla tavoitteellisesti harrastava, aina ajan antaessa myöden sekä ahkerasti myös järjestämässä niin kilpailuja tallilla kuin muussa toiminnassa mukana.

Vastuualueenani Nuorissa Päättäjissä on Hyvinvointityöryhmä. Nuoriin Päättäjiin hain, sillä toiminta kuulosti kiinnostavalta ja ryhmä luo mahdollisuudet vaikuttamiseen aidosti. Ryhmän myötä olen päässyt näkemään monipuolisesti erilaisten tehtävien kautta myös liiton toimintaa. Mielestäni on tärkeää saada nuorten ääni kuuluviin lajia viedessä eteenpäin.

Lilli Merinen, Hevostaitoliitto

Olen 24-vuotias liikunnanohjaajaopiskelija, yrittäjä ja valmentaja Lahdesta. Opiskelen kolmatta vuotta Haaga-Heliassa liikunnanohjaajaksi ja oletkin ehkä lukenut treenivinkkejäni Hippoksesta. Valmentaminen on lähellä sydäntäni. Tällä hetkellä pidän vikellys- ja ratsastusvalmennuksia yritykseni LiMe Liikunnan kautta. Hevosharrastuksen aloitin 6 -vuotiaana ratsastuskoulussa. 13 -vuotiaana sain oman hevosen Lady Suseten eli Ladyn, jonka kanssa kilpailin koulu- ja esteratsastuksessa. Lady oli minulla yli 7 vuotta ja kasvoinkin nuoruuteni tallilla. Nyt harrastelen 9 -vuotiaan ruunani Caballos Latimerin eli Laten kanssa. Se toimii tiimin vikellyshevosena.

On mahtavaa päästä mukaan Nuoret Päättäjät ryhmään, hyvinvointityöryhmään sekä Talent Program -ryhmään. Odotan innolla tulevaa.

Milla Kuisma, Mäntsälän Ratsastajat

Olen 21-vuotias opiskelija ja olen kotoisin Mäntsälästä, vaikkakin asun nykyään Tampereella. Opiskelen Tampereen yliopistossa yhteiskuntatieteitä, jonka opinnot aloitin syksyllä 2015.

Hevosiin hurahdin aivan pikkutyttönä, ja ratsastuksen aloitin vuonna 2003. Elämäni hevonen on ensimmäinen ponini Pedester eli Pete, jonka sain omakseni vuonna 2008. Pete on jo 25-vuotias ja viettää nykyään ansaittuja eläkepäiviä vanhempieni hoidossa. Nuorempi ponini Damage eli Makke asustaa nykyään täällä Pirkanmaalla, jonka kanssa treenaan rennosti nuoren ponin ehdoilla. Kolmas ponini Denise on opiskelukiireitteni vuoksi ylläpidossa tutuillani. Ponien kanssa puuhaaminen on ehdottomasti parasta, mitä tiedän.

Olen todella innoissani päästyäni mukaan Nuoret Päättäjät -ryhmään. Vastuualueenani on Mahdollisuuksien Hevonen -nuorisotyön vastuuryhmä. On hienoa päästä vaikuttamaan ja oppimaan uusia asioita rakkaan lajin parissa.

Maria Salomaa, Ypäjän Ratsastajat

Olen ammatiltani ratsastuksenohjaaja ja valmistuin Ypäjän Hevosopistolta keväällä 2017. Kotoisi olen Espoosta, (mutta asun Perniössä ja teen hevosalan töitä Varsinais-Suomen alueella) Tällä hetkellä olen Saksassa töissä hevosalalla. Ratsastanut olen 6-vuotiaasta lähtien ja lopulta harrastus johti ammattiin asti. Oma mielenkiinto on esteratsastuksessa ja nuorten hevosten kouluttamisessa.

Vastuualueina minulla on seurakehittäminen ja Talent-Program. Odotan innolla tulevaa ja mahdollisuuksia päästä vaikuttamaan aitiopaikalta.

Seuraa myös nuorten blogia osoitteessa http://nuoretpaattajat.blogspot.fi/