SRL

Kerro kaverille:

Aluemestaruuskilpailusäännöt

Päivitetty 26.7.2017

Voimassa 10.3.2017 alkaen

Yleistä

Nämä säännöt koskevat henkilökohtaisia aluemestaruuksia. Muissa mahdollisissa mestaruuksissa noudatetaan ko. aluejaoston laatimia ohjeita.

Henkilökohtaisista aluemestaruuksista voivat kilpailla kaikki ne kilpailijat, jotka ovat kuluvan kalenterivuoden ajan edustaneet Etelä-Suomen alueen ratsastusseuraa. Poikkeuksena valtakunnallisten yhdistysten jäsenet (esim. SuoRa) jonka jäsenet voivat osallistua sen alueen mestaruuskilpailuun, jossa vakituisesti asuvat.

Kilpailija voi osallistua ainoastaan yhteen henkilökohtaiseen aluemestaruusluokkaan kussakin lajissa kalenterivuoden aikana.Poniratsastaja voi kuitenkin, samassa lajissa, kilpailla aluemestaruudesta ponilla ja juniorien tai lapsiratsastajien mestaruudesta hevosella tai eri ponilla lajisääntöjen mukaan.

Kilpailija voi kilpailla mestaruudesta sekä suomenhevos- ja/tai nuorten hevosten luokassa, että ikäluokassaan. Kilpailija voi osallistua aluemestaruuteen useammalla hevosella, mutta voi saada vain yhden mitalin parhaalla tuloksellaan per kategoria.

Poni-, juniori- ja senioriratsastajien mestaruudet järjestetään vuosittain, muiden mestaruuksien järjestäminen on vapaavalintaista.

Mestaruusluokka on avoin ainoastaan mestaruudesta kilpaileville ratsukoille. Mestaruusluokka on virallinen, mikäli siihen osallistuu vähintään 3 kilpailijaa. Osanottajien vähyyden vuoksi luokkia voidaan yhdistää. Mestaruusmitalit jaetaan kolmelle parhaalle hyväksytyn tuloksen saaneelle.

Aluejaosto hankkii mestaruusruusukkeet ja mitalit.Aluejaosto päättää muista jaettavista palkinnoista ja niihin liittyvistä käytännöistä. Kilpailunjärjestäjä huolehtii muista mahdollisista luokkapalkinnoista (esine ja/tai rahapalkinnot ja ruusukkeet).

Aluejaosto vahvistaa vuosittain lajit ja niiden mestaruusluokat sekä vaativuustasot ja ohjelmat, joissa mestaruuskilpailut järjestetään sekä mahdolliset avustukset kilpailujen järjestäjille.

Aluemestaruuskilpailut järjestetään 2-tasolla. Aluejaosto ohjeistaa tarvittaessa kilpailunjärjestäjää.

Aluemestaruuskilpailujen TPJ:n, stewardin ja ratamestarin hyväksyy alueen hallitus.


Muilta osin noudatetaan kulloinkin voimassa olevia kilpailusääntöjä.

Esteratsastus

C-ratamestarit lähettävät estekilpailujen ratapiirrokset hyväksyttäväksi Teppo Hakalalle, Seutulantie 281, 04350 Nahkela, sähköposti teppo.hakala@kolumbus.fi, vähintään kaksi viikkoa ennen kilpailuja. Ylemmän tason ratamestareille suositellaan samaa käytäntöä.

Mestaruusluokissa arvosteluna AM 5, kaikista mitaleista suoritetaan tarvittaessa uusinta, (esim. 2 ratsukolla 0 vp ja 4 ratsukolla 4vp, 0 vp ratsukot uusivat kullasta ja hopeasta ja 4 vp ratsukot pronssista).

Luokkien estekorkeudet ovat aluejaoston vuosittain vahvistamat.

Ponit100 cm (pikkuponeille tasoitus)
Juniorit110 cm
Nuoret115 cm
Seniorit120 cm
Suomenhevoset 100 cm

Joukkuealuemestaruus esteratsastuksessa

Jokainen ESRA:an kuuluva seura on oikeutettu osallistumaan yhdellä joukkueella esteratsastuksen joukkuemestaruuskilpailuun. Joukkue koostuu 3 - 4 poni- ja/tai juniori- ja/tai senioriratsukosta, joista kolmen tulos lasketaan joukkueen tulokseen.

Estekorkeudet: ponit ja suomenhevoset 100 cm (pikkuponeille tasoitus), juniori- ja senioriratsukot 110 cm. Arvostelumenetelmänä joukkuearvostelu. Jos kahdella tai useammalla joukkueella on sama virhepistemäärä, voitosta suoritetaan yksi uusinta kuuden korotetun ja/tai pidennetyn esteen yli. Kolmen parhaan tulos otetaan huomioon. Kaikki joukkueen ratsukot osallistuvat uusintaan. Ratsu tai ratsastaja saa kuulua joukkueeseen vain yhdessä ratsukossa.

Kouluratsastus

Mestaruusluokissa on vähintään kaksi koulutuomaria.

Aluejaosto määrittelee ratsastettavat ohjelmat mestaruusluokkiin vuosittain.

Henkilökohtainen aluemestaruus kouluratsastuksessa vuonna 2017 :

Poniratsukot: Helppo B, FEI Lasten esiohjelma B 2015
Junioriratsukot: Helppo A FEI:n kenttäkilpailuohjelma 2* A 2015, VAIHDETTU 19.7.2017
Suomenhevosratsukot: Helppo A FEI:n CCI/CIC* A-kenttäkilpailuohjelma 2009,VAIHDETTU 19.7.2017
Senioriratsukot: Vaativa B, FEI junioreiden esiohjelma

Joukkuealuemestaruus kouluratsastuksessa

Ratsastettavat ohjelmat:
Helppo B:3 2009, avoin poni- ja junioriratsukoille
Helppo A FEI:n CCI/CIC* A-kenttäkilpailuohjelma 2009, avoin kaikille, VAIHDETTU 26.7.2017
Helppo A, FEI Lasten henkilökohtainen ohjelma 2015, avoin kaikille

Joukkuemestaruudesta voi kilpailla ESRA:n alueen jäsenseurojen joukkueet, joihin kuuluu kolme (3 ratsukkoa). Joukkueen tuloksen muodostaa näiden kolmen ratsukon kolmesta eri ohjelmasta saavuttama yhteenlaskettu prosenttimäärä. Kutakin seuraa voi edustaa vain yksi (1) joukkue. Ratsu tai ratsastaja saa kuulua joukkueeseen vain yhdessä ratsukossa. Joukkueilla on nimettävä joukkueenjohtaja joka vastaa joukkueen ilmoittautumisesta kilpailukutsun mukaisesti. Joukkueen tuloksen muodostaa kaikkien ratsukoiden saavuttama yhteenlaskettu prosenttimäärä. Jos yhteenlaskettujen prosenttimäärien summa on sama, ratkaisee voiton vaikeimman luokan (Helppo A FEI:n esiohjelma poneille 2012) tulos. Luokat ovat avoimet vain joukkuemestaruuteen osallistuville ratsukoille.

Joukkueelle voidaan ilmoittaa yksi (1) vararatsukko, jolla joukkuetta voidaan täydentää, jos joku varsinaiseen joukkueeseen ilmoitetuista ratsukoista joutuu jäämään kilpailusta pois. Pois jäämisen syy voi olla vain hevosen tai ratsastajan sairastuminen. Joukkueen on vahvistettava kunkin ratsukon luokka sekä mahdollinen varalle jäävä ratsukko viimeistään peruutuksille varatun ajan loppuun mennessä. Kilpailun alettua joukkueen kokonpanoa ei voi muuttaa.

Kenttäratsastus

Mestaruuskilpailuluokat voivat olla kaikille avoimia.

Seniorit, tutustumisluokka
Poniratsukot, tutustumisluokka
Juniorit, tutustumisluokka

Lopputuloksen ollessa tasan voittaja on se kilpailija, jonka maastokokeen tulos on paras. Tämän jälkeen ratkaisee, kumpi on lähempänä ihanneaikaa maastossa, sen jälkeen kummalla on parempi estekokeen tulos, sen jälkeen estekokeen aika ja sen jälkeen koulukokeen yhteenlasketut yleisvaikutelmapisteet.

Muut lajit, lajikomiteat päättävät vuosittain säännöistä ja aluejaostot kilpailtavista aluemestaruuksista.

Muut lajit
Katso lisää lajikomiteoiden sivuilta: http://www.ratsastus.fi/lajit

Kilpailujen järjestämistä koskevissa kysymyksissä voitte kääntyä lajivastaavien puoleen.
ESRA:n aluejaoston jäsenillä on oikeus puuttua kilpailupaikalla havaitsemiinsa epäkohtiin.