SRL

Kerro kaverille:

Aluejoukkuemestaruus

Aluejoukkuemestaruus on joukkuekilpailu, jossa eri alueita edustavat joukkueet ratkovat paremmuutensa koulu- ja esteratsastuksessa. Molempien lajien säännöt alla:

Kouluratsastus

Alueiden väliset mestaruudet kouluratsastuksessa ratkotaan joukkuekilpailuna. Hämeessä joukkue valitaan aluemestaruuskilpailujen tulosten perusteella. Katsastuskilpailujen jälkeen joukkueeseen valikoituneiden tulee ilmoittaa halukkuutensa joukkueeseen kouluratsastusvastaavalle, joka toimii myös joukkueenjohtajana.

1. Kilpailu on alueiden välinen joukkuekilpailu. Kukin alue voi lähettää yhden joukkueen ja joukkueen mukana tulee olla joukkueenjohtaja. Joukkueessa tulee olla sekä poni- että junioriratsukoita, 3-4 ratsukkoa yhteensä.
2. Aluejoukkuemestaruuskilpailuun valitaan aluemestaruuskilpailun kaksi parasta ja aluevalmentajat valitsevat muut edustajat.
3. Kukin ratsastaja saa osallistua vain yhdellä hevosella / ponilla / joukkue. Samalla hevosella/ponilla voi kilpailla vain yksi ratsastaja.
4. Joukkueen lopputulokseen lasketaan kolmen parhaan ratsastajan tulosprosentit. Yhteistuloksessa täytyy kuitenkin olla aina mukana vähintään yhden poni- ja yhden hevosratsukon tulos. Tuloksen mennessä tasan, kilpailun voittaa joukkue, jonka ratsukolla on suurin tulosprosentti.
5. Kilpailussa on kaksi luokkaa, joista toinen helppo B- ja toinen helppo A-tasoinen. Koulujaosto päättää käytettävät ohjelmat vuosittain. Joukkueen ratsukot osallistuvat luokkiin valintansa mukaan kuitenkin niin, että molemmissa luokissa on oltava ratsukko kaikista joukkueista. Kaikki luokat ratsastetaan nivelsuitsituksella.
6. Joukkueenjohtaja ilmoittaa joukkueen sisäisen lähtöjärjestyksen edellisenä päivänä järjestäjien ilmoittamaan aikaan mennessä
7. Kilpailuissa noudatetaan SRL:n kouluratsastussääntöjä.
8. Kolme parasta joukkuetta palkitaan mestaruusmitalein ja rahapalkinnoin.

Esteratsastus

1. Kilpailu on alueiden välinen joukkuekilpailu (3 - 4 ratsukkoa / joukkue). Oma kilpailu ponijoukkueille ja juniorijoukkueille.
2. Aluejoukkuemestaruuskilpailuun valitaan aluemestaruuskilpailun kaksi parasta ja aluevalmentajat valitsevat muut edustajat.
3. Sama ratsastaja voi osallistua poni- ja juniorijoukkueeseen eri hevosella / ponilla. Kukin ratsastaja saa osallistua vain yhdellä hevosella / ponilla / joukkue. Poniratsukko voi osallistua juniorijoukkueeseen, mikäli ei osallistu ponijoukkueeseen ja katsastuskilpailun tulos oikeuttaa kilpailemiseen juniorijoukkueessa.
4. Joukkue, jonka kolmen parhaan ratsukon yhteinen virhepistemäärä on pienin, on voittaja, lähinnä seuraava toinen jne.
Jos kahdella tai useammalla joukkueella on sama virhepistemäärä (kolmen parhaan tulos huomioiden) suoritetaan kaikista mitaleista yksi uusinta.
Jos tulokset uusinnassakin ovat samat, ratkaisee siinä saavutettu yhteenlaskettu aika. Jos aikakin on sama, ovat joukkueet tasaveroiset.
5. Kilpailuluokat:
Poniluokka: 100 cm tasoituksella, yksi kierros, Arv. AM5. Avoin alueen katsastuskilpailun perusteella nimetyille poniratsukoille.
Junioriluokka: 110 cm, yksi kierros, Arv. AM5. Avoin alueen katsastuskilpailun perusteella nimetyille ratsukoille.

Kenttäratsastus

Aluejoukkuemestaruuskilpailuun valitaan aluemestaruuskilpailun kaksi parasta ja aluevalmentajat valitsevat muut edustajat.