SRL

Kerro kaverille:
09.10.2017

Lounais-Suomen aluejaoston kokousmuistio 7/2017

Lounais-Suomen alueen kokous 7/2017 pidettiin kylpylähotelli Caribiassa Turussa 14.9.2017

Läsnä: Tarja Järviö (7), Tupuna Kangas-Männistö (6), Tomas Kiviranta (3), Eliisa Merivirta (6), Leena Palojärvi (6), Kirsi Siivonen, pj. (7), Juha Säntti (6), Ulla Tamminen, siht. (6)

Poissa: Hanna Rinta-Opas (5)

AJANKOHTAISTA
Terveisiä alueiden puheenjohtajiston kokouksesta
Pääsihteeri on lupautunut jatkamaan pääsihteerinä palkatta eläkkeelle jäämisen jälkeen (helmikuu 2018). Uusi pääsihteeri valitaan keväällä/alkusyksystä uuden hallituksen päätöksen mukaisesti.
SRL:n syyskokouksessa 2017 valitaan SRL:n hallitukselle uusi puheenjohtaja ja kaksi uutta jäsentä.
Kipan uudistustyö on käynnissä. Tavoitteena on saada uusi Kipa käyntiin 2020 alussa.
SRL:n uusi jäsenrekisteri käynnistetään vuodenvaihteessa.
Liiton nettisivut uudistetaan.
Ratsastamaan-appi ja Hopoti-järjestelmä yhdistetään tulevaisuudessa. Elektronista jäsenkorttia tai mobiilikorttia toteutetaan muovisen jäsenkortin rinnalle vuonna 2018.
SRL:n vuoden 2016 taloudellinen tulos oli erinomainen. Vuosi 2017 ei valitettavasti ole yhtä hyvä, mm. laskevan jäsenmäärän ja yhteistyökumppanin menetyksen myötä.
SRL järjestää ravipuolen nuorisotyön kanssa hevostaitotapahtuman Jyväskylän Killerissä 11.11. Tapahtuma on suunnattu 12-18 -vuotiaille nuorille ja on osallistujille maksuton (ruokailu omakustanteinen). Tapahtumassa on mahdollista suorittaa hevostaitomerkkejä ja siellä pidetään lisäksi Reilun Pelin työpaja. Alueiden toivotaan markkinoivan nuorisotapahtumaa syksyllä eri kanavissa. Alueiden toivotaan järjestävän yhteiskyytejä paikan päälle. Eliisa hoitaa. Mainostetaan seuroille, jos järjestäisivät itse kimppakyytejä?

SEURATOIMINTA SEKÄ KOULUTUS- JA TAPAHTUMAKALENTERI
Menneitä ja tulevia koulutuksia liitteenä.
Taloudellista tukea aikuisten terveysliikuntaan
Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma myöntää taloudellista tukea terveysliikunnan järjestämiseen hanketukihaun kautta. Hanketukea jaetaan paikallisille toimijoille, jotka järjestävät aloittelijoille sopivaa liikuntatoimintaa sekä kehittävät keinoja kannustaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia työikäisiä säännöllisen liikuntaharrastuksen pariin. Hanketuella voi esimerkiksi kouluttaa ohjaajia tai perustaa uusia liikuntaryhmiä, joissa järjestetään matalan kynnyksen liikuntatoimintaa aikaisemmin vain vähän tai ei lainkaan liikkuneille henkilöille. Hanketuen haku on käynnissä 1.–30.9.
Nuorisovastaava on järjestämässä nuorten tapaamista alueella. Lisäksi kootaan alueellinen nuorisoryhmä.
Vammaisratsastajien tapaaminen 9.10. Säkylässä
Tilaisuudessa mm. pararatsastaja Sari Kaijanmäki kertoo omasta urastaan vammaisratsastajana, käytännön neuvoja ja ohjeita mm. luokituksesta, kisaamisesta ym.
Suvi Männistö järjestää koulutyönään talliyrittäjien tapaamisen ma 20.11. Säkylässä. Esittelyssä mm. Hopoti-järjestelmä sekä SRL:n uusi tallijärjestelmä.
Käytiin läpi, mitä SRL:n koulutuskalenterin mukaisia koulutuksia anotaan järjestettäväksi ensi vuonna Lounais-Suomessa.

KILPAILUTOIMINTA
Kilpailujen ja lähtöjen määrät ovat Lounais-Suomessa hiukan laskeneet viime vuodesta. Kisaajia kannustetaan tekemään pitkän aikavälin suunnitelma kisaamista varten. Lisäksi korostetaan järjestelmällisen valmentautumisen merkitystä.
Lajivastaavat hoitavat alueiden väliset joukkuemestaruudet (joukkueen kokoaminen, ilmoittautuminen jne.)
Alueiden väliset joukkuemestaruudet:
Ke: 2.-3.9. Harju.
Re: 1.10. Myrkky
Ko: 27.-29.10. Ypäjä
Hevostaitomestaruus järjestetään tänä vuonna sähköisesti.
Vesimatto viedään säilytykseen Merlitziin.

VALMENNUS
Katsastukset aluevalmennuksiin
Ko: oli 30.9.-1.10. Jullas
Ke: 14.-15.10. Huittinen+Ypäjä
Re: 28.-29.10. Somero

MUUT ASIAT
SRL Lounais-Suomen syyskokous Säkylässä 12.10.
Erovuorossa ovat Tupuna Kangas-Männistö, Juha Säntti, Hanna Rinta-Opas ja Eliisa Merivirta. He ovat kaikki käytettävissä myös jatkokaudelle.
SRL:n hallituksen edustajana paikalla Pirkko Herd. Eveliina Toivonen tulee puhumaan aiheesta Reilua Peliä sosiaalisessa mediassa.
SRL:n syyskokous järjestetään 26.11. Helsingissä.
Seuraava kokous ennen syyskokousta klo17.00 Säkylässä