SRL

Maneesitarkastukset

Laki laajarunkoisten rakennusten rakenteellisen turvallisuuden arvioinnista astui voimaan 1.4.2015. Laki velvoittaa laajarunkoisen rakennuksen omistajaa huolehtimaan rakennuksen laajarunkoisen osan keskeisten kantavien rakenteiden turvallisuuden arvioinnista. Arviointi on teetettävä pätevällä asiantuntijalla, jonka on osoitettava omistajalle kelpoisuutensa arviointitehtävään ja jonka on annettava rakennuksen omistajalle todistus tekemästään arvioinnista.

Lisätietoja

Maneesitarkastukset jäsenhintaan


Ratsastajainliitto on tehnyt yhteistyösopimuksen Inspecta Oy:n kanssa maneesitarkastuksiin liittyen. Inspecta tarjoaa maneesitarkastukset -10 % alennuksella liiton jäsentalleille.

Lisätietoja ja yhteydenotot:
Kimmo Kontiainen
Rakennustekninen asiantuntija
p.050 463 0770

www.inspecta.com

Kerro kaverille:

Rakentaminen ja ympäristö

 • Neuvontaa ratsastuskenttien pohjiin liittyen

  Suomen Ratsastajainliitto jatkaa systemaattista satsausta ratsastuskilpailujen olosuhteisiin, kuten mm. kenttien pohjiin. Viime syksynä valmistui Ratsastuspohjaopas ratsastuskenttien rakentamiseen ja huoltamiseen, minkä ohella tarjotaan ilmaista puhelinneuvontaa Ratsastajainliiton jäsenseuroille ja -talleille.
  Neuvonnasta vastaa ratsastuskenttien pohjien rakennuskonsultti Ismo ”Immi” Lätti.

  Lätti on myös Ratsastajainliiton Tähtikilpailujen pohjaekspertti, ja hän neuvottelee puhelimitse kenttien kunnosta GP-estesarjan kisajärjestäjien kanssa ja käy tarvittaessa myös paikan päällä ja ohjeistaa kunnostustoimet. Lätti neuvoo liiton jäsenseuroja ja -talleja puhelimessa ilmaiseksi, minkä lisäksi hän tekee konsultointia paikan päällä erillisestä sopimuksesta ja maksusta.

  Lisätietoja: Ismo ”Immi” Lätti 0500-639195, ismoimmi@hotmail.com

  Ratsastuspohjaopas on tilattavissa Sporttikaupasta, www.sporttikauppa.fi

Tilavaatimukset:Ympäristö:

 • Hyvinvoiva, turvallinen ja ympäristöystävällinen talli -opas vastuulliseen tallitoimintaan, Pesonen, I., Virtanen H. & Jansson, H. Talliopas
 • Ympäristöministeriön hevostallien ympäristöohje: Ympäristöohjeet
 • Hevosyrittäjyyden kehittämishankkeen ympäristötietopaketti: Tietopaketti