SRL

Kerro kaverille:


Ratsastamaan

Ratsastus on jokaisen ulottuvilla. Helpointa ja turvallisinta harrastus on aloittaa Suomen Ratsastajainliiton jäsentalleissa, joita on yli 370 ympäri maan. Kursseja ja leirejä järjestetään kaikentasoisille ratsastajille alkeistasolta kilpavalmennukseen, myös tiettyyn lajiin keskittyminen on mahdollista. Opetusryhmiä on aikuisille, nuorille ja lapsille.


Valitse SRL:n jäsentalli

Kun valitset ratsastuskoulun tai -tallin SRL:n jäsentallien joukosta, saat pätevän opettajan, opetuskäyttöön soveltuvan, koulutetun hevosen tai ponin sekä turvalliset olosuhteet harrastamiselle. Lisäksi tiedät, että hevosten hyvinvoinnista huolehditaan ja itselläsi on vakuutusturva mm. tapaturman varalta.

Ratsastajainliiton jäsenyyden saadakseen tallin on täytettävä tarkat kriteerit, joiden toteutumista valvotaan vuosittaisilla tallikäynneillä. Lisätietoja liiton jäsentalleista.

Jäsentallien yhteystiedot löydät tallihakurista


Ratsastustunnille

Ratsastus on suhteellisen edullinen harrastus. Ratsastustunnin hinta on keskimäärin 25-35 euroa, pääkaupunkiseudulla ja suurissa kaupungeissa tunnit saattavat olla kalliimpia. Hinnat myös vaihtelevat talleittain. Hintaan sisältyy ammattitaitoisen opettajan palvelut, turvalliset ja ratsastukseen sopivat puitteet sekä koulutettu ratsu.

Ratsastuksen voi aloittaa ilman kalliita välinehankintoja. Tarvitset sopivat jalkineet, kuten leveä- ja matalakorkoiset kengät, esimerkiksi kumisaappaat käyvät hyvin. Mukavat ja joustavat housut, joissa ei ole hankaavia saumoja, käyvät ratsastukseen parhaiten. Lisäksi on hyvä olla käsineet. Jäsentalleissa kypärän käyttö on pakollista. Kypärän voi lainata tallilta, mutta oma, hyvin istuva kypärä on yleensä ensimmäinen varustehankinta.