SRL

Kerro kaverille:

Seura liiton jäseneksi


Seura osoittaa jäsenyyshakemuksensa Suomen Ratsastajainliiton hallitukselle. Hakemukset käsitellään hakemuksen saapumista seuraavassa hallituksen kokouksessa. SRL:n hallituksen kokousten ajakohdat löydätte täältä.

Hakuprosessi:

1. Täyttäkää liiton hakulomake:

Seura liiton jäseneksi -hakulomake

Hakulomake lähetetään osoitteeseen: sari.siltala@ratsastus.fi tai SRL/ Sari Siltala, Radiokatu 20, 00240 HELSINKI.

2. Hakulomakkeen mukana tulee lähettää seuraavat liitteet:

  • Kopio seuran toimintasäännöistä
  • Kopio seuran perustamispöytäkirjasta
  • Patentti- ja rekisterihallituksen päätös, että kyseinen seura ja sen toimintasäännöt on hyväksytty

3. Hallituksen hyväksymisen jälkeen seura liitetään SRL:n jäsenrekisteriin ja jäsenmaksupalveluun, ja SRL:n seurapalveluassistentti ottaa uuteen seuraan yhteyttä.

Käytännön vinkit:

- Ennen hakemuksen tekemistä tarkastakaa, että seuran suunnittelema lyhenne on vapaana (esim. SRL:n seurahakurista).

- Valmiiksi esitarkastettuja toimintasääntöjä kannattaa hyödyntää seuran sääntöjä laatiessa. Lisätietoja mallisäännöistä.

- Ratsastajainliiton seuraopas sisältää perustietoa seuratoiminnan käynnistämisestä. Ratsastuksen seuraopasta kannattaa hyödyntää seuraa perustaessa. Seuraopas lähetetään automaattisesti kaikille uusille seuroille.

- Lisätietoa yhdistystoiminnasta ja yhdistyslaista löytyy Patentti- ja rekisterihallituksen nettisivuilta.

Liiton henkilöjäsenmaksut vuonna 2018:

- Täysjäsen (seniori) 52 euroa
- Täysjäsen (juniori) 45 euroa
- Perhejäsenet: seniorit 26 euroa, juniorit 22,50 euroa.

1.9. - 31.12. näistä hinnoista annetaan 50 % alennus. Seuran hintaosuudet ovat samat koko vuoden.Seuran minimijäsenmäärä
Ratsastajainliitto edellyttää jäsenseuroiltaan, että jokaisella seuralla on vähintään 10 täys- tai perhejäsentä vuoden loppuun mennessä. Mikäli seuran jäsenmäärä jää alle 10 henkilöä, SRL laskuttaa jokaiselta tällaiselta seuralta erotuksen (esim. jos seuralla on vuoden lopussa yhteensä kuusi jäsentä, SRL laskuttaa neljän senioritäysjäsenen jäsenmaksun verran). Mikäli seurallanne on 10 tai yli 10 täysjäsentä, mitään veloitusta ei tehdä!

Jäsenmäärän tarkistus tehdään joulukuun alussa. Tämän lisäksi liitto laskuttaa seuralta postin kautta lähetettyjen jäsenmaksulaskujen postimaksut, n. 70 c/kirje. Laskutus tehdään joulukuun alussa.


Seuran eroaminen/lepäämään jääminen SRL:sta

Mikäli seuranne haluaa erota Suomen Ratsastajainliitosta, toimikaa seuraavanlaisesti:

1. Seura päättää asiasta toimintasääntöjensä mukaisesti ja kirjaa asian kokouspöytäkirjaan.

2. Pöytäkirja lähetetään Ratsastajainliittoon (SRL/ Sari Siltala, Radiokatu 20, 00240 HELSINKI tai sari.siltala@ratsastus.fi) alkuperäisillä allekirjoituksilla varustettuna.

3. Asia käsitellään ja vahvistetaan liiton hallituksen kokouksessa.

Seura voi myös jäädä "lepäämään" toistaiseksi. Toimintatapa on tällöin sama.

HUOM. Jos seura eroaa/jää "lepäämään" SRL:sta, se jää kuitenkin toimivaksi yhdistykseksi, ts.se on edelleen olemassa yhdistysrekisterissä. Mikäli seuran toiminta ei jatku ollenkaan, on ilmoitus tehtävä myös Patentti- ja rekisterihallitukseen, lisätietoja.

Muistattehan, että ilmoitus seuran lepäämisestä/eroamisesta on tehtävä hyvissä ajoin, viimeistään jokaisen kalenterivuoden lopussa. Eroaminen tai lepäämään jääminen astuu voimaan aina seuraavan vuoden alusta alkaen. Mikäli ilmoitusta ei tehdä, SRL laskuttaa seuralta minimijäsenmäärämaksun.

Lisätietoja: Sari Siltala, puh. 09 2294 5249, sari.siltala@ratsastus.fi ja/tai Nina Kaipio, puh. 040-1974572, nina.kaipio@ratsastus.fi.