SRL

Kerro kaverille:
03.11.2011

Hevosten rokotukset Suomen Hippoksen HEPPA-rekisteriin


Näin loppuvuodesta rokotukset ovat taas ajankohtaisia.

Ensi vuoden alusta saadaan KIPAan hevosten rokotukset, mikäli ne on merkitty Suomen Hippoksen Heppa-rekisteriin.

Eläinlääkärit saavat käyttäjätunnukset Suomen Hippokselta. Eläinlääkärin suositellaan tarkistavan koko rokotushistoria rokottamisen yhteydessä.
Viimeisin päivämäärä merkitään Heppaan ja tätä aikaisemmat rokotukset kuitataan kunnossa oleviksi. Ratsujen rokotussäännöt löytyvät sivulta: http://www.ratsastus.fi/kilpailut/ohjeet_ja_maaraykset/rokotusmaaraykset


Pyydä rokottavaa eläinlääkäriä tarkistamaan rokotukset, jotta ne ovat sääntöjen mukaiset ja että eläinlääkäri merkitsee rokotuksen Heppaan.
Tuontihevosten rokotukset merkitään Heppaan Suomen Hippoksen toimesta, mikäli hevonen/poni ilmoitetaan tunnistusvaiheessa kilpailuhevoseksi.
SRL-tunnuksilla olevien ratsujen rokotukset merkitään KIPAan SRL:n toimesta. SRL suosittelee, että hevoset ja ponit rekisteröidään Suomen Hippokseen.

KIPAn ilmoittautumislomake tarkistaa tallentamisen yhteydessä rokotukset ja muistuttaa kuukausi ennen kuin rokotus on menossa vanhaksi. Kilpailunjärjestäjä tarkistaa ensi vuoden aikana niiden ratsujen rokotukset passista/rokotustodistuksesta, joilla ei ole Heppaan merkittyjä rokotuksia.

Tulemme loppuvuoden aikana ohjeistamaan ratsastajia kuinka toimia, jotta hevosen rokotusmerkinnät saadaan KIPAan.
Eläinlääkäripäivillä Helsingin Messukeskuksessa 2.-3.12. ohjeistetaan eläinlääkäreitä.