SRL

Kerro kaverille:
14.07.2014

Nuorisopilottihanke tarjoaa ratsastuselämyksiä lapsille

Ratsastajainliitto lähtee yhteistyössä vapaaehtoisjärjestö Hopen, yhteistyökumppaniensa sekä tallien ja seurojen kanssa tarjoamaan ratsastuksellisia elämyksiä vähävaraisten perheiden lapsille. Keväällä toteutetusta haussa mukaan hankkeeseen valikoitui 12 tallia ja seuraa, jotka sitoutuvat tarjoamaan 1 – 3 alakouluikäiselle, vähävaraisen perheen lapselle ratsastuksen alkeiskurssin ja mahdollisesti sen oheen muuta hevostoimintaa, kuten mahdollisuuden osallistua hevoskerhoon. Alkeiskurssin kustannukset jakaantuvat liiton ja kurssin järjestävän tahon kanssa.

Yli kymmenen ratsastustallia ja -seuraa sitoutui tarjoamaan alakouluikäisille, vähävaraisten perheiden lapsille ratsastuksen alkeiskurssin ja mahdollisuuden osallistua hevoskerhoon. Kuvan nuoret eivät liity hankkeeseen. Kuva Sonja Holma.

Ratsastusvarusteita ja näytöselämyksiä

Alkeiskurssin aloittaa hankkeen rahoittamana syksyllä noin 30 Hopen asiakkaana olevaa lasta, jotka ovat tulleet järjestön asiakkaiksi perheiden itsenäisen yhteydenoton tai eri viranomaistahojen ohjaamina. Myös useat Ratsastajainliiton yhteistyökumppanit ovat kiinnostuneita hankkeesta. Horze lahjoittaa lapsille turvakypärät ja Helsinki International UB Horse Show lähtee hankkeeseen mukaan lahjoittamalla projektiin osallistuville lapsiperheille yhteensä 50 lippua Horse Show’n Lasten Matineaan. Ratsastajainliitto ja Apassionata lahjoittavat Hopen kautta vähävaraisille perheille 100 lippua vuoden 2015 Apassionata-esitykseen. Myös Ratsastajainliiton aluejaostot osallistuvat hyvän tekemiseen lahjoittamalla 20-vuotisjuhlakilpailuiden tuoton hankkeeseen.

300 lasta ratsastuksen alkeiskurssille

Hankkeen tavoitteena on kolmen seuraavan vuoden aikana nostaa kokonaisuudessaan 300 lasta ja nuorta hevosen selkään. Hopen lisäksi yhteistyötä kasvatetaan myös kuntasektorille. Ratsastajainliitolla on jo aiemmin kokemusta vastaavanlaisesta toiminnasta, kun Lions-liitto on tarjonnut apuaan vammaisratsastajien tukemisessa. Hankkeen kasvaessa liitto tulee tarvitsemaan myös lisää talleja ja seuroja yhteistyöhön.

Hopen kautta useita keinoja auttaa

Hope on vapaaehtoisjärjestö, joka toimii tasa-arvoisen lapsuuden puolesta. Avun muodot ovat lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien tukeminen, vapaa-ajan elämysten tarjoaminen ja vaate- ja tavaralahjoitukset. Hopen apu ohjautuu 14 paikallistoimijan välityksellä ympäri Suomen.

Lisätietoa Hopen toiminnasta löytyy osoitteesta www.hopeyhdistys.fi ja Facebookista, jossa Hopella on valtakunnallisen sivun https://fi-fi.facebook.com/Hope.YhdessaYhteisesti.ry lisäksi jokaisen paikallistoimijan omat sivut.

Mukana toteuttamassa hanketta Suomen Ratsastajainliitto ry, Hope - Yhdessä & Yhteisesti, Horze, Helsinki International UB Horse Show, Apassionata

Mukana olevat tallit/seurat: Horseforte Oy, Yyterin Ratsastuskeskus, Kanta-Hämeen Ratsastajat & Ratsastuskoulu Saajan Talli, Hestbakki, Hankasalmen Ratsastuskoulu, Keski-Pohjanmaan Ammattiopisto / Perhon yksikkö, Helmihaan Ratsastuskoulu, Oulunsalon Ratsastajat ry & Oulunsalon Ratsastuskeskus, Talman Talli, Ratsastusseura Jazz T ry & Tupunan Ratsupiha, Ratsastusseura MT-Team & Ratsastuskoulu Merjantalli ja Ratsutila Wikner.