SRL

Kerro kaverille:
31.10.2014

Ratsastajainliiton hallituksen päätöksiä 10/2014

Suomen Ratsastajainliiton hallitus kokoontui Helsinki International UB Horse Show’n yhteydessä Helsingin jäähallissa lauantaina 25.10. klo 9.00 alkaen.

Kokouksessa käytiin läpi liiton toiminta- ja taloussuunnitelmaa, lähestyvää syyskokousta sekä toimiston urheilupuolen organisoimista.

Kuultiin raportti huippuratsastuksen kehitysohjelmasta. Liiton nuorisopilottihanke on otettu hienosti vastaan.Syyskokouksen esitettävät toiminnan ja talouden suunnitelmat

Liiton ensi vuoden toimintasuunnitelma on parhaillaan oikoluvussa ja taitossa. Toimintasuunnitelman rakennetta on muokattu liiton strategiatyön ja urheilun kehitysohjelman linjauksien mukaisesti. Toimintasuunnitelma julkaistaan 6.11. liiton nettisivuilla osoitteessa www.ratsastus.fi/syyskokous.

Vuoden 2014 taloudellinen tulos on budjetoitua huonompi. Liiton varainhankinnan kokonaistilanne on kuitenkin budjetoidun mukainen. Ensi vuoden budjetti on ylijäämäinen.

Päätettiin esittää syyskokoukselle, että kilpailutoimitusmaksua (starttimaksu) nostetaan kaudelle 2015 kahdella eurolla. Seurakilpailulupaa ei haluta muuttaa maksulliseksi. Kilpailuluvat esitetään pidettäväksi vuoden 2014 hintatasolla. Kilpailutoimitusmaksun korotuksella rahoitetaan Kipan uudistus.Toimiston urheilupuolella työtehtäviä jaettu

Liiton urheilupuolen tiimin työtehtäviä on uudelleen arvioitu ja jaettu sisäisesti. Hanna Talvitie siirtyy seura- ja tallipalveluiden tiimistä urheilupuolelle. Talvitie vastaa jatkossa vammaisratsastuksen lisäksi myös kotimaan koulutustoiminnasta. Siirto tapahtuu 1.11. alkaen.

Urheilupuolen Sport Officen tiimiin kuuluvat urheilujohtaja (Aki Ylänne), kilpailupäällikkö (Marian Seppälä), koulutus- ja vammaisratsastuskoordinaattori (Hanna Talvitie) sekä kilpailuassistentti (Minttu Kuusisto). Urheilujohtajan vastuualueena on tiimin johtamisen lisäksi kansainvälinen kilpailutoiminta, maajoukkuetoiminta ja valmentajakoulutus. Kilpailupäällikkö vastaa kotimaan kilpailutoiminnasta, kansainvälisestä koulutuksesta ja sääntöasioista. Uuden koulutus- ja vammaisratsastuskoordinaattorin toimenkuvaan kuuluvat koulutustoiminta ja vammaisurheilun harrastetoiminta. Kilpailuassistentti vastaa mm. kansainvälisten kilpailujen ilmoittautumisista sekä matkajärjestelyistä.

Toimiston uusi organisaatiokaavio on esillä täällä: www.ratsastus.fi/srl/toimisto_ja_yhteystiedotJäsenmäärässä pientä notkahdusta

Hallituksen kokoukseen mennessä ratsastusseuran jäseniä oli 45 742 (2013: 45 826). Green Card -jäseniä oli 3030 (2013: 3356). Lisävakuutuksen lunastaneita oli 6504 (2013: 6445). Jäsenmäärän notkahdus näkyy etenkin Green Card -jäsenten vähenemisenä. Aikuisten ratsastajien määrä on kasvussa.Ratsastajainliitto liittyy Valon jäseneksi vuodenvaihteessa

Valo on linjannut tulevia painopisteitään. Toiminta keskittyy liikunnallisen elämäntavan edistämiseen. Liikunnallinen elämäntapa -kokonaisuus koostuu liikkuvasta lapsuudesta, liikkujan ja urheilijan polusta. Terveyttä ja hyvinvointia edistävä/harrasteliikunta on olennainen osa Liikkujan polun kokonaisuutta.

Ratsastajainliitto on mukana Valon valtakunnallisessa Urheillen terveyttä -ohjelmassa, jonka avulla tavoitellaan koko urheilumaailman yhteistä ”Olemme maailman liikkuvin urheilukansa” -visiota. Uudella yhteistyöllä lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen kanssa toteutetaan pitkäjänteinen ja systemaattinen Urheillen terveyttä seurassa -kehittämisohjelma, jonka tavoitteena on lisätä aikuisten ja ikääntyneiden määrää urheiluseuroissa kymmenellä prosentilla vuoteen 2020 mennessä. Kehittämisohjelmaan kutsutaan mukaan pilottiseuroja, joiden kanssa luodaan ja kokeillaan yhdessä konseptia harrasteliikuntaan keskittyvien seurojen avuksi. Ratsastuksen lisäksi lajeina mukana ovat pesäpallo, uinti, voimistelu, tennis, yleisurheilu, frisbeegolf, Suomen Latu, nyrkkeily sekä liikunnan aluejärjestöistä Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu.

Hallitus valtuutti pääsihteerin ja seurapalvelupäällikön hakemaan liitolle Valon jäsenyyttä vuoden 2015 alusta alkaen.URHEILUASIAT:Kurinpitoasiat

Hallitukselle annettiin tiedoksi kilpailuissa annetut rangaistukset sekä kurinpitolautakunnassa käsittelyssä olevat tapaukset. Valituslautakunnassa on lisäksi käsitteillä yksi tapaus.

Rangaistukset:

o Hautala Heli, keltainen kortti, hyppääminen/radan jatkaminen kolmannen kiellon jälkeen.

Lisäksi alaikäinen ratsastaja on saanut keltaisen kortin poistumisesta kilpailupaikalta hylkäyksen jälkeen ennen eläinlääkärille ja lääkärille näyttäytymistä (kenttäsäännöt 422.3).

Hallituksen kokoustiedotteessa alaikäisten nimitietoja ei julkaista, ellei urheilija ole osallistunut kv-kilpailuun tai kotimaan mestaruuskilpailuun.Myönnettiin kulta- ja mestariratsastajamerkit seuraaville ratsastajilleMestariratsastajamerkki:
o Mikaela Lindh – osallistuminen olympialaisiin, Lontoo


Kultamerkki:
o Jouni Heikinheimo – osallistuminen MM-kilpailuihin, valjakkoyksiköt, koulutulos 47,23
o Marko Särmäharju – osallistuminen MM-kilpailuihin, valjakkoyksiköt, koulutulos 57,02
o Saana Hakala – osallistuminen SM-kilpailuihin, valjakkoyksiköt, vaikea luokka, koulutulos 50,43

o Stella Hagelstam – CDI-kisoista GP-luokista yli 60 % tuloksia
o Eeva-Maria Porthan-Brodell - CDI-kisoista GP-luokista yli 60 % tuloksia


Lännenratsastajat: kvaalituloksena MM-kisaan vaadittiin vähintään 2 x 68 pistettä CRI-reiningluokasta
o Kari Vepsä
o Pete Perkiö
o Maria Astikainen
o Siiri Haanpää
o Maria Mustonen
o Teija Pietilä


Merkit luovutetaan Ratsastajainliiton Urheilufoorumissa 22.11.MUUT URHEILUASIAT:o Urheilujohtaja esitteli hallitukselle urheilun kehitysohjelman sisältöä. Arkiharjoittelun laatua parannetaan 365-ohjelmalla, valmentajien osaamista ja vuorovaikutusta tehostetaan perustamalla oma yhdistys ja Equestrian Team Finland -hankkeella nostetaan maajoukkuetoiminnan laatua. Ride My Horse -projektilla toivotaan yhteistyötä hevosenomistajien ja kasvattajien kanssa. Kehitysohjelman linjaukset on huomioitu liiton toimintasuunnitelmassa ja strategiatyössä.

o Hyväksyttiin Hevosurheiluyhtiö Heidi Lindeman Oy (järjestäjänimenä RidersInn Hyvinkää) Ratsastajainliiton yhteisöjäseneksi ja kilpailujenjärjestäjäksi 3-4 tasolle 1.1.2015 alkaen.

o Hallitus vahvistaa syyskokoukselle esitettävät KSI-muutokset sähköpostitse viikolla 44.
SEURA- JA TALLIPALVELUTNuorisopilottihanke jatkuu ensi vuonna

Ratsastajainliitto jatkaa nuorisoprojektia ensi vuonna yhteistyössä Parasta Lapsille ry:n ja Pelastakaa Lapset ry:n kanssa. Konsepti on sama kuin syksyllä 2014 Hope-yhdistyksen kanssa. Järjestöt kontaktoivat lapsiperheet, seura/talli järjestää toiminnan ja vastaa yhdessä liiton kanssa harrastamisen kustannuksista. Talli/seura sitoutuu lapsen ja nuoren harrastuksen mahdollistamiseen tarjoamalla esimerkiksi ratsastuksen alkeiskurssin (10 ratsastuskertaa) ja/tai hevoskerho- ja muuta lapsille ja nuorille suunnattua toimintaa.

Talli/seura saa hyväntekeväisyystoiminnastaan valtakunnallista näkyvyyttä sekä liiton tarjoaman taloudellisen tuen (50 % kustannuksista). Osallistuminen on lapsille ja nuorille ilmaista. Liitto tarjoaa yritysyhteistyökumppaneiden avulla harrastusvälineitä (esim. turvakypärä) osallistujille. Toiminta käynnistyy tammikuussa 2015. Loka-marraskuussa kontaktoidaan potentiaaliset seurat/tallit ja sovitaan käytännöistä.

Ratsastajainliiton alueet järjestivät Laukaan Polleparkissa alueidenvälisen estejoukkuemestaruuskilpailun 4.-5.10. Kilpailulla kerättiin 4752 euroa, joka ohjataan kokonaisuudessaan Ratsastajainliiton nuorisopilottihankkeen toteuttamiseksi vuonna 2015.

Lisätietoja: http://www.ratsastus.fi/srl/uutiset/101/0/lasten_ratsastukseen_4752_euron_lahjoitus
ALUETOIMINTAVahvistettiin Etelä-Suomen, Hämeen, Lounais-Suomen ja Pohjanmaan aluejaostojen kokoonpanot.Etelä-Suom
i:
Kati Honkanen, pj

Uudet jäsenet:
o Juha Erola
o Eija Nenonen
o Olli Tahkokallio
o Jaana Tengman

Varajäsenet:
o Tarja Koskinen
o Anne Walden

Jatkavat varsinaiset jäsenet:
o Heikki Kela
o Marko Maaluoto
o Meri Rajaniemi
o Sari Ukkonen


Häme:

Marja Nuuttila, pj

Uudet jäsenet:
o Laura Porthan
o Pekka Pusa
o Sari Torvinen
o Anne-Mari Vaskela

Varajäsenet:
o Irmeli Heliö
o Elina Kivi

Jatkavat varsinaiset jäsenet:
o Marissa Henttinen
o Saija Huupponen
o Anni Kallio
o Eveliina Toivonen

Ulkopuolinen asiantuntija: Eva Sandbäck-Pajunoja, jaoston sihteeri ja lajivastaava, SRL:n aluevalmennuksen kurssisihteeri


Lounais-Suomi:

Kirsi Siivonen, pj

Uudet jäsenet:
o Mervi Jaakola
o Tomas Kiviranta
o Eliisa Merivirta (1 vuosi, Kirsi Siivosen tilalle)
o Leena Palojärvi
o Ulla Tamminen

Jatkavat varsinaiset jäsenet:
o Leena Kalalahti
o Tupuna Kangas-Männistö
o Juha Säntti


Pohjanmaa:

Merja Leino, pj

Uudet jäsenet:
o Tina Granlund
o Teija Haikonen
o Maija Pellikka
o Johanna Rönnbacka
o Pirjo Tammela

Varajäsenet:
o Riikka Kangasvieri
o Nina Grankvist

Jatkavat varsinaiset jäsenet:
o Petri Jyllilä
o Maria Rikala
o Matti Sorvari
o Riina Vainionpää


MUUT ASIAT:


• Pääsihteeri ja puheenjohtaja osallistuivat Lissabonissa 21.10–22.10. järjestettävään EEF:n (European Equestrian Federation) kokoukseen. FEI:n kuusi puheenjohtajaehdokasta esittäytyi kokousväelle. Kokouksessa puhututtivat lisäksi Nations Cup -kilpailusarjan kehittäminen. Nations Cupin jatkuvuus halutaan turvata pistejärjestelmää muuttamalla. Kakkosdivisioonan pistelaskujärjestelmää halutaan muuttaa. Euroopan hevos- ja kilpailutilastoja käytiin myös maittain läpi.

• Hevosurheilulehti täytti 90 vuotta. Lehden juhlatilaisuus pidettiin 15.10. Tilaisuudessa järjestettiin hevosalan tulevaisuutta käsittelevä paneeli, johon osallistuivat Ratsastajainliiton pääsihteerin lisäksi Jani Erola ja Riitta Pihlajamäki.

• Pääsihteeri on käynyt keskusteluja Hämeen Ratsumieskillan kanssa perinneratsastuksen toiminnan ylläpitämiseksi. Pääsihteeri kokoaa kaikkia kiltoja edustavan ryhmän tekemään toiminnalle suunnitelman. Perinneratsastus kirjataan osaksi liiton toimintasuunnitelmaa.ILMOITUSASIATKokoukset, tilaisuudet, tapahtumat: edustajien nimeämiset


o Korpilahden Ratsastajat ry:n 40-vuotisjuhlat 15.11.2014. Aluetoiminnan puheenjohtaja Susanna Kallioinen osallistuu tilaisuuteen liiton edustajana.Uudet jäsenseurat ja -tallit toivotetaan tervetulleiksi liittoon


Uudet jäsenseurat:

o Elämää hevosten kanssa ry, Etelä-Suomi
o Hurma Riders Maaninka ry, Itä-Suomi
o Rusko Riding Team, Lounais-Suomi


Uudet jäsentallit:

o Suomatkan talli, yksityistalli, Häme
o Miekkiön ratsastustalli, ratsastuskoulu, HämeLopettavat/lepäävät seurat ja tallitToimintansa lopettanut jäsentalli:
o Palomaan Ponitalli, yksityistalli, Häme
Vahvistettiin seuraavat toimihenkilöoikeudeto Järvinen Heidi, HeWi, esteratamestari, alue


o Hattberg Laura, TLR, estetuomari


o Nukarinen Mirka, JaRa, estetuomari


o Timonen Anne, TLR, estetuomari


o Ruojärvi Sirpa, LuRa, koulutuomari, taso III


o Törrönen Katja, DR Team, koulutuomari, taso III


o Oksanen Minna, SuMaRa, matkaratsastusstewardi


o Lehto Eija-Liisa, SuMaRa, matkaratsastustuomari


o Leppänen Sari-Anna, TRS, stewardi


o Hilli Maria, TARI, valmentaja, ammattitutkinto


o Kangasaho Oili, KJR, valmentaja, taso I


o Passoja Katja, Lu-Sar, valmentaja, taso I


o Haapa Sari, NPR, vammaisratsastusohjaaja


o Heiskanen Anne, TemRa, vammaisratsastusohjaaja


o Luukinen Pauliina, LiRa, vammaisratsastusohjaaja


o Miettinen Merja, KyIF, vammaisratsastusohjaaja


o Mäki Katja, PiRat, vammaisratsastusohjaaja


o Niemi Riitta, Pivera, vammaisratsastusohjaaja


o Pukarinen Sanna, KuoR, vammaisratsastusohjaaja


o Tikkanen Paula, TerRa, vammaisratsastusohjaaja


o Henttinen Katri, ValRa, vammaisratsastustuomari


o Höglund Johanna, TKR, vammaisratsastustuomari


o Kaartinen Eeva, TaRs, vammaisratsastustuomari


o Laakso Anna-Leena, YR, vammaisratsastustuomari


o Manninen Marjukka, ABC, vammaisratsastustuomari


o Nevalainen Sari, TKR, vammaisratsastustuomari


o Nikunen Tytti, Jokera, vikellystuomari AMarjukka Manninen jääväsi itsensä toimihenkilöiden vahvistamisen yhteydessä.
Hallituksen seuraava kokous syyskokousviikonloppuna

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran liiton syyskokousviikonloppuna Helsingin Katajanokalla perjantaina 21.11. klo 12.30 alkaen.

Hallituksen syksyn kokousaikataulu on julkaistu täällä: www.ratsastus.fi/srl/organisaatio/hallitus


Kokouksessa läsnä:

Hallituksesta: Jukka-Pekka Leskinen, pj, Laura Airaksinen, Marjukka Manninen, Osmo Metsälä, Carina Nyholm ja Johanna Örndahl

Poissa: Antti Linna

Toimiston edustajat: Fred Sundwall, Aki Ylänne ja Nina Kaipio (kokouksen sihteeri)