SRL

Kerro kaverille:
30.11.2016

Ratsastajainliiton hallituksen päätöksiä 10/2016


Suomen Ratsastajainliiton hallitus kokoontui Helsingissä perjantaina 25.11.

Kokouksessa valmistauduttiin liiton syyskokoukseen. Hallitus tapasi myös alueiden puheenjohtajistoa liiton talouden suunnittelun tiimoilta.

Mahdollisuuksien hevonen -juhlavuosi lähestyy. Hevoset Kaivarissa -päätapahtuma on saanut valtavasti innostuneita vapaaehtoisia.

Ratsastajainliiton toiminta ja talous: vastuullisia päätöksiä vaaditaan

Pääsihteeri on tehnyt ennusteen vuodelle 2016. Tulokertymät ovat jääneet vajaiksi (mm. hevosen vuosimaksutulojen osalta). Tilanne elää kuitenkin vielä.

Budjetti vuodelle 2017 vaatii valintoja ja rajauksia. Varainhankinnan toteutuminen on epävarmaa. Strategian toteuttaminen vaatii resursseja. Taloudesta keskustellaan alueiden puheenjohtajiston kanssa.

Hallituksen kokoukseen mennessä ratsastusseuran jäseniä oli 45 348 (2015: 45 658). Green Card -määrä oli 2875 (3017). Lisävakuutuksen lunastaneiden määrä oli 7449 (6843). Jäsenmäärä on vähentynyt lasten ja nuorten kohdalla.

IT-järjestelmien kehittämistyö jatkuu. Ratsastajainliitto on tutustunut kotimaisiin käytössä oleviin järjestelmiin ja Tanskan järjestelmään.Juhlavuosi 2017: Mahdollisuuksien hevonen

Hevoset osallistuvat näyttävästi Suomi 100 -juhlavuoteen. Hevosalan yhteinen hanke, Mahdollisuuksien hevonen, on mukana virallisessa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmassa.

Juhlinnan huipentuma on Hevoset Kaivarissa -päätapahtuma Helsingin Kaivopuistossa 20.-21.5. Mukaan on kutsuttu yli sata hevosta ja paikalle odotetaan yli 30 000 kävijää. Tapahtuma on herättänyt valtavasti kiinnostusta ja saanut hienosti näkyvyyttä. Vapaaehtoisia toimijoita on ilmoittautunut innolla mukaan.

Ratsastajainliitto järjesti tiedotustilaisuuden yhdessä hevosalan toimijoiden kanssa juhlavuodesta, Mahdollisuuksien hevonen -hankkeesta sekä Hevoset Kaivarissa -tapahtumasta Ratsastuskeskus Ainossa 15.11.


Lisätietoja: www.ratsastus.fi/srl/uutiset/101/0/sata_hevosta_juhlistaa_suomen_sataa_vuotta_helsingin_kaivopuistossa_toukokuussa

SEURA- JA TALLIPALVELUTKaksi uutta Laatutallia vahvistettiin

Hallitus vahvisti kaksi uutta Laatutallia seura- ja tallipalveluiden johtoryhmän esityksen mukaisesti. Uudet Laatutallit ovat Enjalan Talli, Kerava ja Övergårdin Talli, Siuntio.

Lisätietoja Laatutalli -järjestelmästä: www.ratsastus.fi/tallien_laatuportaat
MUUT ASIAT:


o Hallitus vahvisti alueiden toiminta- ja taloussuunnitelmat sekä Pohjanmaan Ratsastusjaoston kokoonpanon vuodelle 2017. Muiden alueiden kokoonpanot vahvistettiin hallituksen lokakuun kokouksessa.


o Pääsihteeri ja puheenjohtaja edustivat liittoa FEIn vuosikokouksessa. Olympiaformaatin uudistamisesta keskusteltiin kiivaasti. Tilanteesta äänestettiin uudistuksen hyväksi. Kokouksessa keskusteltiin myös maailmanmestaruuskilpailuista, jotka järjestetään Pohjois-Carolinassa vuonna 2018.


o Yksityistielain kokonaisuudistus on vireillä liikenne- ja viestintäministeriössä. Uusi lakiesitys saataneen lausunnolle joulukuun aikana. Voimassa olevan lain mukaan yksityisteillä liikkuminen on sallittua muillekin kuin osakkaille paitsi tietyissä poikkeustapauksissa, jolloin tien käyttö on luvanvaraista tai maksullista. Uudessa lakiesityksessä pääsääntö on, että yksityisteiden käyttö on sallittua vain osakkaille ja pääsääntöisesti se siis on luvanvaraista ja/tai maksullista muille. Ratsastajainliitto tekee aktiivista edunvalvontatyötä jokamiehen oikeuksien, ulkoilun ja urheilun turvaamiseksi yhdessä muiden ulkoilujärjestöjen kanssa.


o Ratsastajainliiton Reilu Peli -työryhmä kokoontui 18.11. Yhtä jalkaa -opasta jalkautetaan seuraavaksi liiton toimihenkilökoulutuksissa. Reilu Peli -aluekiertue oli erittäin onnistunut.

ILMOITUSASIATKokoukset, seminaarit ja edustustehtävät

o Ratsastusjalostusliitto ry:n syyskokous, 26.11.2016, Helsinki: Antti Linna osallistuu kokoukseen Ratsastajainliiton edustajana.Ansiomerkkien myöntäminen

o Myönnettiin Kauhavan Ratsastusseura ry:n hakemuksesta hopeinen ansiomerkki Päivi Alaselle.

o Myönnettiin Ratsastusseura Majoran ry:n hakemuksesta pronssinen ansiomerkki Hanna Kanervalle.

o Myönnettiin Hubertusseura ry:n hakemuksesta pronssiset ansiomerkit Anni Nuppuselle ja Anne Pesulle.

o Myönnettiin Cool Riders ry:n hakemuksesta hopeiset ansiomerkit Anne-Maj von Rettigille ja Krisse Seppäselle.

o Myönnettiin Pohjanmaan Ratsastusjaoston hakemuksesta hopeiset ansiomerkit Satu Haloselle, Jari Koivusalolle ja Merja Leinolle.

o Myönnettiin Laajavuoren Ratsukot ry:n hakemuksesta hopeiset ansiomerkit Kaarina Hanhiselle, Kirsi Pussiselle, Paula Rantamaalle ja Pirjo Salmiselle.

o Myönnettiin vikellyskomitean hakemuksesta hopeinen ansiomerkki Petra Skogille.

o Päätettiin esittää syyskokoukselle, että Juha Erolalle, Kati Honkaselle, Saara Rantapuulle ja Tutu Sohlbergille myönnetään kultaiset ansiomerkit.Lausunnot ja lausuntopyynnöt

Ratsastajainliitolta pyydetään lausuntoa valtioneuvoston asetusluonnoksesta hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen käytettävästä osuudesta Veikkaus Oy:n tuotosta.Vahvistettiin seuraavat toimihenkilöoikeudet


o Jousinen Anu, Ira, esteratamestari C
o Yrttiaho Ida, KRS, esteratamestari C
o Litzen Eija, SRC, estestewardi
o Gleisner Susann, SoR, estetuomari
o Hirvijärvi Nina, IR, estetuomari
o Illi Sanna, MyRat, estetuomari
o Mäkinen Hanna, KoRa, estetuomari
o Hanski Taru, JOKERA, stewardi
o Lammenaho Veera, KOPSE, stewardi
o Luoma Lilli, TSR, valmentaja, taso I
o Siekkinen Maria, RusRa, valmentaja, taso I
o Grönroos Paula, GOLD, vikellysohjaajaHallituksen vuoden viimeinen kokous joulukuussa

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 20.12. klo 14.00 alkaen Helsingissä.
Kokouksessa läsnä: Laura Airaksinen, pj, Antti Linna, Marjukka Manninen, Carina Nyholm ja Sofia Vikman

Mukana etäyhteydellä: Pirkko Herd

Toimiston edustajat: Fred Sundwall, Aki Ylänne, Eero Simojoki ja Nina Kaipio (kokouksen sihteeri)