SRL

Kerro kaverille:
18.12.2017


Ratsastajainliiton hallituksen päätöksiä 10/2017

Suomen Ratsastajainliiton hallitus kokoontui vuoden viimeiseen kokoukseensa Helsingissä 12.12.2017.

Kokoukseen osallistui myös liiton tuleva puheenjohtaja Mikael Forstén.

Kokouksessa käsiteltiin liiton kulunutta vuotta sekä tehtiin päätökset Kipan suhteen.

Esteratsastuksen GP-kilpailut vaativat hallitukselta erillisen sähköpostikokouksen.Liiton toiminta ja talous: uudesta Kipasta tehtiin päätös
Liiton rahatilanne on hyvä.

Hallituksen kokoukseen mennessä ratsastusseuran jäseniä oli 44 019 (vuoden 2016 lopussa: 45 477), Green Card -harrastajia 2639 (2880), Green Card Plus -harrastajia 148. LähiTapiolan lisävakuutuksen lunastaneita oli 6095 (7507).

Oma Säästöpankki on ostanut S-Pankin pk-yritys- ja maa- ja metsätalousliiketoiminnan. Muutos on astunut voimaan joulukuun alussa. Maksuliikenteessä ja maksujen kohdistumisessa on ilmennyt ongelmia, minkä vuoksi jäsenmäärä lienee hiukan ilmoitettua suurempi.

Pääsihteeri esitteli hallitukselle ehdotuksen Kipan uudistamiseksi. Pääsihteeri on tavannut Viron liiton IT -järjestelmän kehittäneen yrittäjän uudelleen. Maa- ja metsätalousministeriö tukee Kipan uudistamista.

Liitto tilaa ilmoittautumiseen liittyvän osion virolaiselta toimittajalta (Soft Expert). Liitto laatii neljän kumppanin välisen aiesopimuksen joulukuun aikana: Viron liitto, virolainen toimittaja, Mtech Digital Solutions ja SRL. Tavoitteena on saada uusi Kipa kisakaudelle 2019.


Ylimääräinen vuosikokous 28.12.2017

Ratsastajainliiton ylimääräinen vuosikokous järjestetään 28.12.2017 Helsingissä. Kokouksessa käsitellään Ratsastajainliiton toimintasääntöjen muutokset (toinen käsittely) sekä kaikille lajeille yhteiset yleiset kilpailusäännöt (KSI).

Lisätietoja kokouksesta
URHEILUASIAT

o Kilpailusääntöjen yleinen osa esitetään vahvistettavaksi ylimääräisessä vuosikokouksessa 28.12.2017. Työryhmä on tutustunut saatuihin kommentteihin ja tehnyt muutokset, jotka se on katsonut aiheelliseksi.

o Hallitus vahvisti lajisäännöt vuodelle 2018.

o Hallituksen kokouksessa käsiteltiin vuosikokouksessa esille nousutta esteratsastuksen kilpailukalenteria sekä CSIO Nations Cup -kilpailua Suomessa. Erillinen työryhmä oli kokoontunut ennen hallituksen kokousta.

Hallitus päätti, että CSIO Nations Cup -kilpailut järjestetään Suomessa vasta vuonna 2019.

Hallitus päätti panna kalenteriasian kokouksessa pöydälle. Kilpailunjärjestäjän aikaisemmin antama raportti ei ollut hallituksen mielestä riittävä ja kilpailunjärjestäjältä pyydettiin tarkennuksia suunnitelmiin. Hallitus teki asiassa myöhemmin päätöksen sähköpostitse. Kilpailunjärjestäjän selvitystä ei toimitettu määräaikaan mennessä. GP-viikonloppu (14.-15.7.2018) laitetaan uuteen hakuun vuoden 2017 esteratsastuskomitean toimesta 19.12.2017 alkaen. Haku päättyy alkuvuodesta 2018, jolloin uusi esteratsastuskomitea tekee asiassa päätöksen.

o Valmennuskeskuksen tavoite- ja tuloskeskustelu Olympiakomitean kanssa pidettiin 12.12.2017. Urheilujohtaja osallistui palaveriin yhdessä Pauliina Mansikkamäen, Eero Simojoen ja Kari Haimin kanssa. Päivässä olivat myös mukana Mikael Forstén ja Pirkko Herd.MUUT ASIAT


o Mahdollisuuksien hevonen -juhlavuosi on lopuillaan. Juhlavuosi on näkynyt loppusyksystä mm. Helsinki International Horse Show’ssa, Mitä uutta hevosalalla -seminaarissa ja Hevosvaltiopäivillä. Ratsastuskeskus Ainon Suomenhevosen tarina -näytelmä oli menestys ja keräsi noin 5 000 katsojaa.

Juhlavuoden aikana järjestettiin yli 1000 tapahtumaa ympäri Suomen ja sen ansiosta syntyi uusi tapa tehdä lajirajat ylittävää yhteistyötä, mitä tulee vaalia ja kehittää myös jatkossa.

Juhlavuoden huipentuma, Hevoset Kaivarissa -tapahtuma, oli suurmenestys.

o Olympiakomitea ja Ratsastajainliitto järjestävät 7.3.2018 Yhtä jalkaa – kiusaamisen ja häirinnän vastaisen seminaarin, jossa aihetta käsitellään tunnistamisen, puuttumisen ja jälkiseurannan näkökulmasta. Tapahtumasta julkaistaan lisätietoja heti alkuvuodesta.

Lisätietoja: www.olympiakomitea.fi/2017/11/27/seksuaalinen-hairinta-urheilussa-tyokaluja-hairintatapausten-kasittelyyn/ILMOITUSASIAT


Lausunnot ja lausuntopyynnöt

Uuteen yksityistielakiin liittyen tehdään uudelleen lausunto alkuvuodesta. Lakiesitystä käsitellään silloin eduskunnan ympäristövaliokunnassa. Yksityistielakiehdotukseen on saatu maininta jokamiehenoikeuksista.


Ansiomerkkien myöntäminen

o Myönnettiin Luvian Ratsastajat ry:n hakemuksesta pronssiset ansiomerkit Maarit Anttilalle ja Jaana Paldaniukselle sekä hopeinen ansiomerkki Sirpa Ruojärvelle.

o Myönnettiin Suomen Matkaratsastusseura ry:n hakemuksesta pronssinen ansiomerkki Minna Oksaselle.Kokoukset, edustajien nimeäminen

o Suomen Paralympiakomitean ry:n ylimääräinen kokous 16.12.2017 Helsinki: pääsihteeri edustaa liittoa kokouksessa.

o Ravigaala 20.1.2018 Lahti: pääsihteeri ja seurapalveluiden linjapäällikkö edustavat liittoa juhlassa.Uudet jäsenseurat ja -tallit toivotetaan tervetulleiksi liittoonUudet jäsenseurat:

o Nevas Gård Ryttare ry, Etelä-Suomi
o Pohjois-Karjalan Poniporukka ry, Itä-Suomi
o Pornaisten Ratsastajat ry, Etelä-Suomi
o Team Pähkinä ry, Etelä-Suomi
o Tunturi-Lapin Ratsastajat ry, Pohjois-Suomi
o Unetun Ratsastajat ry, Häme

Uudet jäsentallit:
o Equibalance talli/KTK Horses Tmi, jäsentalli, Häme
o Peltolan Lomatila, jäsentalli, Pohjois-Suomi
o Stall Solbacka / Rablitz Oy, jäsentalli, ratsastuskoulu, Etelä-SuomiLopettavat/lepäävät seurat ja tallit ja mahdolliset erottamiset

Lepäämään jäävä jäsenseura:

o Riding Club Cavalor ry, Etelä-Suomi

Jäsenyytensä irtisanoneet seurat:

o Oulujärven Ratsastajat ry, Pohjois-Suomi
o Sauvon Ratsastajat ry - Sagu Ryttare rf, Lounais-Suomi

Toimintansa lopettaneet jäsenseurat:
o Arctic Classical Riders ry, Pohjois-Suomi
o HL-RyttarTeam Lovisa, Etelä-Suomi
o Ratsastusseura Aramara ry, Keski-Suomi

Jäsenyytensä irtisanoneet tallit:
o Liinakkotalli, yksityistalli, Kaakkois-Suomi
o Pypin Kotitalli, ratsastuskoulu, Etelä-Suomi

Toimintansa lopettaneet jäsentallit:

o Jutan Talli, ratsastuskoulu, Häme
o Ratsutalli Kalliorinne, ratsastuskoulu, Etelä-Suomi


Vahvistettiin seuraavat toimihenkilöoikeudet

• Niinimäki Laura, Ha-71, esteratamestari C
• Tiainen Saara, K-HR, estetuomari
• Metsälä Johanna, EKR, estetuomari C-PJ
• Päivärinta Mari, RT, koulutuomari, taso IIIK
• Lehtinen Eeva, JOKERA, stewardiKokouksessa läsnä: Laura Airaksinen, pj, Pirkko Herd, Marjukka Manninen, Osmo Metsälä, Thomas Stenius, Sofia Vikman ja Satu Väihkönen sekä Mikael Forstén

Toimiston edustajat: Fred Sundwall, Aki Ylänne ja Nina Kaipio (kokouksen sihteeri)

Ratsastajainliiton hallitus toivottaa kaikille oikein rauhallista joulunaikaa!