SRL

Kerro kaverille:
27.12.2016


Ratsastajainliiton hallituksen päätöksiä 11/2016Suomen Ratsastajainliiton hallitus kokoontui Helsingissä tiistaina 20.12.

Kokouksessa valmistauduttiin vuoteen 2017. Hevosalan yhteinen Mahdollisuuksien hevonen -hanke etenee suunnitelmien mukaisesti. Hevoset Kaivarissa -päätapahtuman yksityiskohtia on viimeistelty. Uusi vuosi tuo muutoksia myös toimiston henkilökunnan osalta.

Vuosikokouksen päätöksen pohjalta kilpailunjärjestäjille ja seuratoimijoille on laadittu kilpailujärjestelmän ohjeistus 1-tasolle.
Ratsastajainliiton toiminta ja talous: muutoksia luvassa

Pääsihteeri on tehnyt välintilinpäätöksen. Tulos näyttää hiukan alijäämäiseltä. Liiton rahatilanne on stabiili. Jäsenkertymä jäi budjetoidusta noin 10 000 euroa. Hevosen vuosimaksut putosivat rajusti vuonna 2016, yhteensä n. 20 000 euroa.

Hallituksen kokoukseen mennessä ratsastusseuran jäseniä oli 45 456. Green Card -harrastajien määrä oli 2878. Lisävakuutuksen lunastaneiden määrä oli 7501. Lasten ja nuorten määrä on laskenut, kun taas aikuisten jäsenmäärä on kasvanut. Jäsenhankintaan panostetaan ja jäsenetuja on varmistettu ensi vuodelle. Teemavuoden ja Hevoset Kaivarissa -tapahtuman toivotaan tavoittavan erityisesti lapsiperheet. Jäsenmäärästä otetaan vuoden lopussa kokonaistilasto, jota verrataan vuoteen 2015.

Ratsastajainliiton tallipäällikkö Kielo Kestinmäen työsuhde päättyy 31.12.2016. Kestinmäki siirtyy muihin tehtäviin vuoden 2017 alusta. Tallipalveluiden sisältöjä ja resursseja arvioidaan uudelleen vuoden alussa.Juhlavuosi 2017: Hevoset Kaivarissa -tapahtuma kiinnostaa

Juhlavuoden suunnitelmat etenevät vauhdilla. Hevosalan yhteinen hanke, Mahdollisuuksien hevonen, on mukana virallisessa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmassa.

Hevoset Kaivarissa -päätapahtuma Helsingin Kaivopuistossa 20.-21.5. on herättänyt laajasti kiinnostusta. Tapahtuman ohjelmasisältö on jo lähes valmiina. Tapahtuma on käynnissä lauantaina klo 10.00-20.00 ja sunnuntaina klo 9.00-17.00 välisen ajan. Luvassa on monipuolinen kattaus niin ratsu- kuin raviohjelmaa, näytöksiä ja keppihevostoimintaa.

Vapaaehtoisia on ilmoittautunut mukaan toista sataa. Yhteistyökumppaneita on myös saatu hienosti tukemaan tapahtumaa.

Lisätietoja: http://hippolis.fi/juhlavuosi/hevoset_kaivarissa/

URHEILUASIATRikesakko, kurinpitomaksu ja valitusmaksu 2017

Hallitus vahvisti rikesakon, kurinpitomaksun ja valitusmaksun vuodelle 2017. Rikesakko on 50 euroa, kurinpitomaksu 100 euroa ja valitusmaksu 200 euroa.Tähtikilpailujen + SM-kisojen vahvistaminen

Hallitus vahvisti Tähtikilpailut ja SM-kilpailut vuodelle 2017. Urheilujohtaja vastaa tarvittaessa kisapäivämäärien päivittämisestä.Kilpailujärjestelmän muutokset 1.1.2017 alkaen

Ratsastajainliiton urheilutiimi on laatinut ohjeistuksen kilpailujärjestelmän muutoksista 1-tasolla seurojen ja kilpailunjärjestäjien käyttöön vuosikokouksen päätöksen mukaisesti.

Ohjeistus on julkaistu liiton nettisivuilla: http://www.ratsastus.fi/srl/srl_tiedottaa/101/0/srl_n_kilpailujarjestelman_muutokset_1_1_2017_alkaen_1-tasoKUJOn, HUJOn ja lajikomiteoiden kokoonpanot vuonna 2017

Hallitus vahvisti KUJOn (kansallisen urheilun johtoryhmän) kokoonpanon vuodelle 2017. KUJO koostuu lajikomiteoiden puheenjohtajista tai muusta heidän nimeämästä henkilöstä. KUJOn puheenjohtajana jatkaa Osmo Metsälä. Alueiden ja hallituksen edustus ryhmässä päätetään tammikuussa.

HUJOn (huippu-urheilun johtoryhmän) puheenjohtajaksi vahvistettiin Antti Linna. Linna laatii esityksen HUJOn jäsenistä hallituksen tammikuun kokoukseen.

Hallitus vahvisti lisäksi lajikomiteoiden kokoonpanot KUJOn esityksen mukaisesti.

Kaikki kokoonpanot päivitetään liiton nettisivuille: http://www.ratsastus.fi/srl/organisaatio/jaostot_ja_valiokunnatPohjoismainen päätös koskien G7-maiden matkaratsastuskilpailuja

Yhteispohjoismaisen päätöksen mukaisesti Suomi ei myönnä suomalaisen kilpailuluvan omaaville ratsastajille lupaa (Letter of Permission) kilpailla kansallisissa matkaratsastuskilpailuissa G7-maissa vuonna 2017. Pohjoismaisen päätöksen taustalla ovat G7-maissa järjestetyissä kilpailuissa tapahtumat, jotka ovat ristiriidassa hevosen hyvinvoinnin kanssa. Pohjoismaat, Suomi mukaan lukien, haluavat osoittaa hevosen hyvinvoinnin ja hevosen hyvän kohtelun olevan perusarvo.

Lisätietoja: http://www.ratsastus.fi/srl/srl_tiedottaa/101/0/kilpaileminen_g7_maissa_matkaratsastus

Lista G7-maista FEIn sivuilla: https://data.fei.org/NFPages/Group/Details/1007/GroupVII

SEURA- JA TALLIPALVELUTKummihevonen-kampanja käyntiin juhlavuonna

Hevosalan yhteinen Kummihevonen-kampanja käynnistyy jälleen vuoden 2017 alussa. Kampanjassa ravihevoset, ratsut ja ponit ilahduttavat eri-ikäisiä suomalaisia ympäri Suomen. Kummihevoset välittävät iloa kouluille, päiväkodeille, palvelutaloille ja erityisryhmille sekä kirjeitse, videoin ja kuvin että tapaamisissa.

Kummihevonen-kampanjan tiimoilta järjestettiin lanseeraustilaisuus sotaveteraanien ja suomen-hevosori Kiripassin kohtaamisessa Kaunialan Sairaalassa joulukuun alussa.

Kampanja on osa Suomi 100 -juhlintaa. Hevoset Kaivarissa-tapahtumaan järjestetään kummihevosten taustajoukoille yhteinen kiitostilaisuus.

Lisätietoja: http://www.hippolis.fi/kummihevonenHyväntekeväisyyshanke loppusuoralla

Ratsastajainliiton hyväntekeväisyyshanke päättyy vuoden lopussa. Hanke nosti ratsaille yli 350 lasta ja nuorta ympäri Suomen.

Ratsastajainliitto jatkaa vähävaraisten lasten ja nuorten ratsastusharrastuksen tukemista mm. Hope-yhdistyksen lahjoituslippaan avulla. Hyväntekeväisyysteemaa tuodaan esille myös Hevoset Kaivarissa -tapahtumassa. Tapahtumaan kutsutaan yhteistyöjärjestöjen kautta vähävaraisia lapsiperheitä.

Lisätietoja: http://www.ratsastus.fi/lahjoita_lapselle


MUUT ASIAT:o Reilun Pelin jalkauttaminen jatkuu alkuvuoden koulutuksissa. Liiton Reilu Peli -työtä esitellään Invalidiliiton järjestöpäivillä helmikuussa.


o Vuoden 2017 Aluepäivät järjestetään Itä-Suomen johdolla 27.-29.1. Rantasalmella. Liiton hallitus osallistuu alueiden yhteiseen koulutusviikonloppuun.


o Urheilujohtaja tiedotti hallitukselle kokouksen aikana tiedoksi tulleet Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön valmennustuet ratsastukselle vuodelle 2017. Tukea saatiin yhteensä 37 500 euroa seuraavasti:

- Urheilijoiden yksilötuki 8 500 euroa (Katja Karjalainen)
- Olympialajien lajituki 10 000 euroa
- Paralympialajien lajituki 9000 euroa
- Paralympiavalmentajatuki 10 000 euroa

ILMOITUSASIAT


Kokoukset, seminaarit ja edustustehtävät

o Top Dressage Finland Gaala, 14.1. 2017, Helsinki: puheenjohtaja osallistuu juhlallisuuksiin.
Uudet jäsenseurat ja -tallit toivotetaan tervetulleiksi liittoonUudet jäsenseurat:
o DES Equestrian ry, Kaakkois-Suomi
o Keski-Suomen Urheiluratsastajat ry, Keski-Suomi
o Mårbackan ratsastajat ry, Etelä-Suomi
o Rabbelugnin Ratsastajat ry, Kaakkois-Suomi
o Rajavaelluksen Rattastajat ry, Kaakkois-Suomi
o Ratsastusseura KiVa ry, Etelä-Suomi
o Ratsutiimi ry, Pohjanmaa
o Riding Club Laukka ry, Itä-Suomi
o Riding Club Solbacka ry, Etelä-Suomi
o Ruukin Ratsastajat ry, Pohjois-Suomi
o Stall Anna Riders ry, Etelä-Suomi


Uudet jäsentallit:
o Espoon talli Oy, ratsastuskoulu, Etelä-Suomi
o Frostagloss, harrastetalli, Häme
o Outisen Ratsastuskeskus, vaellustalli, Pohjois-Suomi
o Ratsastuskoulu Equi-Oulu, ratsastuskoulu, Pohjois-Suomi
o Ratsastus- ja Valmennuskeskus TEHO, ratsastuskoulu, Lounais-Suomi

Talliluokituksen muutos:
o Ridstall Eskils, Lounais-Suomi, muutos ratsastuskoulusta yksityistalliksi

Lopettavat/lepäävät seurat ja tallit ja mahdolliset erottamiset


Lepäämään jäävät jäsenseurat:

o Espoonkartanon Ratsastajat ry, Etelä-Suomi
o Singsbyn Ratsastajat ry, Pohjanmaa


Toimintansa lopettaneet jäsenseurat:
o Ehon Tallin Ratsastajat ry, Etelä-Suomi
o Jurvan Urheiluratsastajat ry, Pohjanmaa
o Kapina Ratsastajat ry, Pohjois-Suomi
o Metsäkylän Urheiluratsastajat ry, Kaakkois-Suomi


Toimintansa lopettaneet jäsentallit:

o Hyvikkälän Ratsutalli, harrastetalli, Etelä-Suomi
o Kotisillan talli, yksityistalli, Etelä-Suomi
o Päivin Talli, harrastetalli, Kaakkois-Suomi
o Stall Spovs, yksityistalli, Etelä-Suomi
o Vaahteramäen Ratsastuskoulu, ratsastuskoulu, Etelä-Suomi
Vahvistettiin seuraavat toimihenkilöoikeudet

o Frey Carl-Harry, YR, estehevosten suorituskykytuomari
o Ylänne Sanna, TKR, estetaitotuomari B
o Punkari Venla, NR, estetuomari
o Laitila Minna, IR, stewardi
Uuden hallituksen ensimmäinen kokous tammikuussa

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 18.1.2017 klo 16.00 alkaen Helsingissä.


Kokouksessa läsnä: Laura Airaksinen, pj, Pirkko Herd, Antti Linna, Carina Nyholm ja Sofia Vikman

Poissa: Marjukka Manninen

Toimiston edustajat: Fred Sundwall, Aki Ylänne, Eero Simojoki ja Nina Kaipio (kokouksen sihteeri)


Ratsastajainliiton hallitus ja toimisto toivottavat kaikille menestyksekästä juhlavuotta 2017!