SRL

Kerro kaverille:
20.01.2017


Ratsastajainliiton hallituksen päätöksiä 1/2017
Suomen Ratsastajainliiton hallitus kokoontui uudella kokoonpanolla Helsingissä keskiviikkona 18.1.

Kokouksessa käsiteltiin liiton taloutta sekä Mahdollisuuksien hevonen -teemavuotta 2017. Juhlavuoden järjestelyt ovat hyvällä mallilla. Koko hevosala on saamassa ennennäkemätöntä näkyvyyttä vuoden aikana.

Liiton harrastetoimintaan panostetaan ja tiimiin palkataan tallitoiminnan kehittäjä. Yhteistyötä Ypäjän Hevosopiston kanssa on tiivistetty valmennuskeskushankkeen ja projektijohtajan tiimoilta.

Hallitus käsitteli myös julkisuudessa esillä ollutta esteratsastuksen maajoukkuekatsastuksen juoksutusraipan käyttöä.


Ratsastajainliiton toiminta ja talous: uusi vuosi – uudet tuulet
Pääsihteeri esitteli hallitukselle liiton alustavaa tulosta vuodelta 2016. Tulos on ylijäämäinen. Liiton säästötoimenpiteet onnistuivat hienosti. Säästöjä toteutettiin onnistuneesti hallituksen erikseen sopimista osa-alueista, mm. kokouskustannuksista ja henkilöstökuluista. Säästötoimia jatketaan edelleen johdonmukaisesti. Hallituksen helmikuun kokouksessa linjataan vuoden 2017 säästötavoitteet.

Eero Simojoki on siirtynyt Ypäjän Hevospiston alaisuuteen valmennuskeskushankkeen projektijohtajaksi. Simojoki jää pois Ratsastajainliiton urheilun linjajohtajan tehtävästä, mutta vastaa jatkossakin liiton valmennus- ja koulutustoiminnasta, jota suunnitellaan siirrettäväksi Hevosopistolle osaksi valmennuskeskustoimintaa. Ratsastajainliitto vastaa projektijohtajan palkkakustannuksista.

Ratsastajainliiton seura- ja tallipalveluihin palkataan vuoden määrä- ja osa-aikaissopimuksella tallitoiminnan kehittäjäksi Minna Peltonen 1.2.2017 alkaen. Peltonen tulee vastaamaan tallijärjestelmän kehittämistyöstä, ratsastus- ja yrittäjäpalveluista, ratsastusmerkkijärjestelmän uudistuksesta sekä hevosalan koulutuksesta. Tervetuloa ratsastamaan -kampanja ja lajin vahva markkinointi nousevat toimenkuvassa keskiöön.

Lisätietoja: www.ratsastus.fi/srl/uutiset/101/0/minna_peltonen_ratsastajainliiton_tallitoiminnan_kehittajaksi
Jäsentilastot vuodelta 2016

Hallitukselle annettiin tiedoksi jäsentilanne vuoden 2016 osalta. Pudotusta vuoteen 2015 on 527 jäsenen verran. Jäsenmäärä laski lasten ja nuorten kohdalla, aikuisten määrä kasvoi.

Vuoden 2016 tilastot on päivitetty liiton nettisivuille: www.ratsastus.fi/tilastotietoa

Vuoden 2017 jäsenmäärästä saadaan ensimmäiset realistiset arviot maaliskuussa. Jäsenmaksulaskut ovat valitettavasti tulleet jäsenistölle myöhässä liitosta johtumattomista syistä.

Juhlavuosi 2017: Hevoset Kaivarissa -tapahtuman järjestelyt vauhdissa

Hevosalan yhteinen hanke, Mahdollisuuksien hevonen, on mukana virallisessa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmassa.

Hevoset Kaivarissa -päätapahtuma järjestetään Helsingin Kaivopuistossa 20.-21.5. Tapahtuman järjestelyt ovat edenneet vauhdilla. Yhteistyökumppaneita on myös saatu hienosti mukaan.

Tapahtuman Facebook-sivuilla tiedotetaan aktiivisesti suunnitelmista: https://www.facebook.com/hevosetkaivarissa/


URHEILUASIAT
HUJOn kokoonpano ja toiminta vuonna 2017

Hallitus vahvisti HUJOn (huippu-urheilun johtoryhmän) kokoonpanon vuodelle 2017 erillisessä sähköpostikokouksessa. HUJOn tavoitteena on olla toiminnallinen ja aktiivinen, ajan hengessä toimiva ja tekemiseen painottuva organisaatio.

HUJOn puheenjohtaja Antti Linna on kutsuttu hallituksen kokoukseen esittelemään HUJOn kokoonpanoa ja toimintaa jatkossa.

HUJOn kokoonpano on esitelty liiton nettisivuilla: www.ratsastus.fi/srl/srl_tiedottaa/101/0/ratsastuksen_huippu-urheilun_johtoryhman_kokoonpano_vahvistettu

Videomateriaali maajoukkuekatsastuksesta Hevosopistolla

Ratsastajainliitto sai joulukuun alussa ilmoituksen juoksutusraipan käytöstä liiton esteratsastuksen maajoukkuekatsastuksessa Hevosopistolla. Maajoukkuevalmentajat Sanna Backlund ja Marina Ehrnrooth ovat antaneet oman kirjallisen vastineen tapahtuneesta hallituksen joulukuun kokoukseen. Valmentajien näkemys tilanteesta oli, että juoksutusraippaa oli käytetty merkinantovälineenä. Hallituksella ei ollut videomateriaalia tapahtuneesta joulukuun kokouksessa asiaa käsitellessään.

Esteratsastuskomitean jäsen Aisa Aarnio-Wihuri julkaisi omilla Facebook-sivuillaan videomateriaalin tapahtuneesta ennen vuodenvaihdetta.

Hallitus keskusteli tilanteesta. Maajoukkuevalmennus kuuluu HUJOn vastuulle. Valmennustilanne on käsitelty HUJOssa, ja HUJOn puheenjohtaja on puhutellut valmentajia.

Esteratsastuskomitean puheenjohtaja Markus Backlund on lähestynyt hallitusta kirjelmällä, jossa hän toteaa, ettei Aarnio-Wihuri nauti enää luottamusta komitean jäsenenä. Aisa Aarnio-Wihuri on myös lähettänyt valituksen valmennustilanteesta hallitukselle.

Hallitus päätti, että kaikkia asianosaisia (Aisa Aarnio-Wihuri, Markus ja Sanna Backlund, Marina Ehrnrooth) kuullaan yhteisessä keskustelutilaisuudessa. Keskustelutilaisuutta johtaa liiton työvaliokunta (Laura Airaksinen, Thomas Stenius, Fred Sundwall). Tilannetta arvioidaan uudelleen keskustelutilaisuuden jälkeen.MUUT URHEILUASIAT LYHYESTI:o Hallitus linjasi vastuualueet vuodelle 2017. Vastuualueet on esitelty liiton nettisivuilla: www.ratsastus.fi/srl/organisaatio/hallitus


o Hallitus vahvisti kurinpitolautakunnan kokoonpanon vuodelle 2017. Kurinpitolautakunnan puheenjohtajana toimii jatkossa Karin Rosenlew, jäseninä Hanna Hovi ja Minttu Sasi.


o Vahvistettiin valjakkoajon lajisäännöt vuodelle 2017.


o Vahvistettiin rankingpistetaulukon muutokset koskien KV-kilpailuiden kertoimia sekä esteratsastuksessa 2. kierroksen luokkia.

MUUT ASIAT:


o Hallitus vahvisti, että matkakustannusten korvausten osalta noudatetaan valtion matkustussääntöä vuonna 2017. Vapaaehtoisille toimihenkilöille ei makseta päivärahoja. Lisätietoja: www.ratsastus.fi/srl/organisaatio/matkakorvaukseto Vuoden 2017 Aluepäivät järjestetään Itä-Suomen johdolla 27.-29.1. Rantasalmella. Puheenjohtaja ja Osmo Metsälä osallistuvat alueiden yhteiseen koulutusviikonloppuun.o Ratsastajainliiton hallituksen ja toimiston edustajat toimivat Tampereen Hevoset-messujen toimikunnassa. Vuonna 2017 liiton hallitusta toimikunnassa edustaa Sofia Vikman. Toimiston edustajana toimii jatkossa Nina Kaipio/Minna Peltonen.o Hallitukselle esiteltiin kooste Hippos-lehden tyytyväisyyskyselystä. Lehti sai kyselyssä erittäin hyvän arvosanan.o Ratsastajainliiton syyskokousviikonloppu järjestetään Helsingissä 24.11.-26.11.2017.o Ratsastajainliitto järjestää yhteistyössä Kiusaamista vastaan ry:n koulutuksen kiusaamista vastaan liiton sisäiselle organisaatiolle perjantaina 20.1. Yhteistyötä jatketaan myös lahtelaisen kiusaamisasioiden tuki- ja neuvontakeskus Valopilkun kanssa. Yhteisiä koulutuksia on sovittu Valopilkun kanssa keväälle. Kohderyhmänä ovat tuolloin seuratoimijat.o Ratsastajainliiton pääsihteeri ja puheenjohtaja ovat allekirjoittaneet Suomen Olympiakomitea ry:n jäsenyyteen liittyvän liittosopimuksen. Suomen Olympiakomitea ry ja Valo ry yhdistivät toimintansa vuoden 2017 alussa. Uuden järjestön nimi on jatkossa Suomen Olympiakomitea. Järjestön tehtävänä on luoda liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen.

ILMOITUSASIAT
Ansiomerkkien myöntäminen

Myönnettiin kenttäratsastuskomitean hakemuksesta hopeinen kannus Matti Kannolle.

Uudet jäsenseurat ja -tallit toivotetaan tervetulleiksi liittoon


Uudet jäsenseurat:

o Ratsastusseura RaNa ry, Itä-Suomi
o Takametsien Ratsastajat ry, Häme
o Woikoski Helios Dressage ry, Kaakkois-Suomi


Uusi jäsentalli:

o Mannen Ratsutila/Laura Polso, ratsastuskoulu, Itä-Suomi


Talliluokituksen muutos:
o Mannen Ratsutila, Itä-Suomi, muutos ratsastuskoulusta hevosavusteiset palvelut -luokituksen alle


Lopettavat/lepäävät seurat ja tallit ja mahdolliset erottamisetToimintansa lopettaneet jäsenseurat:
o Nevaksen Ratsastajat ry, Etelä-Suomi
o Sotkamon Ratsastusseura ry, Pohjois-Suomi


Jäsenyytensä irtisanonut yhteisöjäsen:

o Kerimäen Kalafile Oy


Toimintansa lopettanut jäsentalli:
o Kat-Jus Talli, ratsastuskoulu, Kaakkois-Suomi


Jäsenyytensä irtisanoneet tallit:

o Hepoharjun tila, harrastetalli, Keski-Suomi
o Onnen Aarteet, harrastetalli, Kaakkois-Suomi

Vahvistettiin seuraavat toimihenkilöoikeudet


o Mettala Salla, SHU, esteratamestari C
o Reponen Jaana, JouRat, esteratamestari C
o Äijälä Elina, SHU, esteratamestari C
o Mäki Katja, RCL, estetaitotuomari B
o Virta Heidi, TR, estetaitotuomari B
o Lahtonen Maarit, L-ER, estetuomari
o Viinikainen Jaana, TR, koulustewardi
o Nurmi Miia, RAR, stewardi
o Herd Pirkko, YR, valmentaja, erikoisammattitutkinto
o Porevirta Anne, UHU, valmentaja, erikoisammattitutkinto
o Mäki Katja, RCL, valmentaja, taso II (este, koulu)
o Virta Heidi, TR, valmentaja, taso II (este, koulu)
o Heino Miia, ABC, vammaisratsastajien kansallinen luokittaja
o Ilola Mervi, LmR, vammaisratsastusohjaaja
o Juurela Tiina, PiRat, vammaisratsastusohjaaja
o Keränen Hanna-Leena, ProD, vammaisratsastusohjaaja
o Kiviniitty Kaisa, VARSA, vammaisratsastusohjaaja
o Matikainen Paula, PKUR, vammaisratsastusohjaaja
o Mattila Heidi, Yra, vammaisratsastusohjaaja
o Rimpiläinen Leena, KvR, vammaisratsastusohjaaja
o Suursalmi Sanna, KJR, vammaisratsastusohjaaja
o Vuollo-Uusisalmi Päivi, SoRa, vammaisratsastusohjaaja
o Ylijärvi Teresa, OKRA, vammaisratsastusohjaaja

Hallituksen seuraava kokous helmikuussa

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 8.2.2017 klo 16.00 alkaen Helsingissä.

Hallituksen kokousaikataulu kevään osalta on julkaistu liiton nettisivuilla: www.ratsastus.fi/srl/organisaatio/hallitus

Kokouksessa läsnä: Laura Airaksinen, pj, Marjukka Manninen, Osmo Metsälä, Thomas Stenius, Sofia Vikman ja Satu Väihkönen

Mukana etäyhteydellä: Pirkko Herd

Toimiston edustajat: Fred Sundwall, Aki Ylänne, Eero Simojoki ja Nina Kaipio (kokouksen sihteeri)