SRL

Kerro kaverille:
13.02.2017


Ratsastajainliiton hallituksen päätöksiä 2/2017


Suomen Ratsastajainliiton hallitus kokoontui Helsingissä keskiviikkona 8.2.

Kokouksessa käsiteltiin liiton taloudellista tulosta vuodelta 2016. Tarkempia säästökohteita vuodelle 2017 arvioidaan maaliskuun kokouksessa, kun jäsenkertymästä saadaan selkeämpiä arvioita.

Hallituksen agendalla olivat myös esteratsastuskomitean tilanne sekä esteratsastuksen katsastustilanteessa tapahtunut juoksutusraipan käyttö.

Mahdollisuuksien hevonen -juhlavuosi on saanut hienosti koko hevosalan mukaan.

Ratsastajainliiton toiminta ja talous: vuoden 2016 tulos ylijäämäinen
Liiton tilinpäätös valmistuu maaliskuun alkuun mennessä. Vuoden 2016 tulos on ylijäämäinen, kiitos hyvin toimineen säästöohjelman. Liiton rahatilanne on myös hyvä.

Hallitukselle annettiin tiedoksi jäsentilanne alkuvuoden osalta. Jäsenmäärästä saadaan ensimmäiset kunnon arviot vasta maaliskuussa.

Säästötoimia jatketaan johdonmukaisesti. Liiton henkilöstökuluissa säästetään vuoden aikana. Säästökohteet määritellään tarkemmin, kun jäsenkertymästä saadaan tarkempaa tietoa.
Juhlavuosi 2017: koko hevosala mukana juhlahumussa

Hevosala juhlistaa 100-vuotista itsenäistä Suomea ja 110-vuotista suomenhevosen kantakirjaa. Hevosalan yhteinen projekti ”Mahdollisuuksien hevonen” on osa Suomi 100 -ohjelmaa. Tavoitteena on kertoa hevosen ja hevostalouden merkityksestä yhteiskunnassa, suomenhevosen ollessa juhlavuoden kirkkain tähti.

Seurat, tallit, alueet ovat innolla mukana tuomassa hevosalaa laajasti esille. Erilaisia teemavuoden tapahtumia ja tempauksia järjestetään yli 1000 ympäri Suomen. Mahdollisuuksien hevonen -juhlavuoden päätapahtumia ovat Hevoset Kaivarissa -tapahtuma 20.-21.5., Kuninkuusravit 4.-6.8., suomenhevosen päivä 6.9. Helsinki International Horse Show 18-22.10. sekä itsenäisyyspäivä 6.12.

Hevoset Kaivarissa -tapahtuman nettisivut on avattu osoitteessa: hevosetkaivarissa.fi
Juhlavuoden kalenteri on esillä osoitteessa: www.hippolis.fi/juhlavuosi/tapahtumakalenteri

URHEILUASIATEsteratsastuskomitean toiminnan jatkuminen ja juoksutusraipan käyttö

Hallituksen työvaliokunta järjesti keskustelutilaisuuden keskiviikkona 1.2.2017 esteratsastuskomitean puheenjohtajan Markus Backlundin ja komitean jäsenen Aisa Aarnio-Wihurin kanssa komitean toimintaedellytyksistä.

Ratsastajainliiton huippu-urheilun johtoryhmä, HUJO, on käsitellyt esteratsastuksen maajoukkuekatsastuksessa tapahtunutta juoksutusraipan käyttöä.

Asiasta on tiedotettu liiton nettisivuilla heti kokouksen jälkeen: www.ratsastus.fi/srl/srl_tiedottaa/101/0/esteratsastuskomitean_toiminnan_jatkuminen_ja_juoksutusraipan_kaytto_maajoukkuekatsastuksessa
Kenttäratsastussääntöihin osanottomäärien rajoittaminen (pilottina)

Hallitus vahvisti kenttäratsastuskomitean esityksen, että kaikkien tasojen kenttäratsastuskilpailuissa voidaan vuonna 2017 kokeilla pilottina lähtijämäärien rajoittamista samaan tapaan kuin 2-tason kouluratsastuskilpailuissa.

MUUT URHEILUASIAT LYHYESTI:o Hallitus vahvisti liiton kilpailuviestinnän päivystyksen ja tulospalvelun linjaukset vuodelle 2017. Kilpailuviestinnän linjaus on esitelty liiton nettisivuilla: www.ratsastus.fi/srl/viestinta/mediapalvelu

o Hallitus vahvisti yleiset ja lajien valintakriteerit vuodelle 2017. Valintakriteerit on avattu liiton nettisivuilla: www.ratsastus.fi/kilpailut/kansainvalinen_kilpailutoiminta/valintaperusteet

o Liiton kurinpitosääntöjen päivitys on aloitettu. Työstössä ovat mukana kurinpitolautakunnan puheenjohtaja Karin Rosenlew, sääntövaliokunnan puheenjohtaja Kaija Borup ja hallituksen varapuheenjohtaja Thomas Stenius.

o Lännenratsastuksen all around -komitean edustus KUJOssa on vaihtunut Mataleena Parikasta Jenni Oinoseen, joka on komitean nykyinen puheenjohtaja.

SEURA- JA TALLIPALVELUT
Tampereen Hevoset 2017 -messut
Ratsastajainliitto on ollut mukana Tampereen Hevoset-messujen ohjelman suunnittelussa. Suomen suurin hevosalan messutapahtuma (8.-9.4.) juhlistaa 100 vuotta täyttävää Suomea sekä suomenhevosen 110-vuotista taivalta.

Messujen ohjelma- ja kilpailusisältö on loppusuoralla. Mahdollisuuksien hevonen -hanke sekä Hevoset Kaivarissa -päätapahtuma ovat oikeutetusti isosti messuilla esillä. Ratsastajainliitolla on myös omia seminaareja ja koulutustilaisuuksia paikan päällä.

Ratsastusseurojen jäsenet saavat messulipun puoleen hintaan.

Lisätietoja: www.hevosmessut.fi

MUUT ASIAT:o Ratsastajainliiton hallitus osallistuu alueiden kevätkohtaamisiin. Kevätkohtaamisissa kerrataan kulunutta vuotta, kerrotaan liiton ajankohtaisista asioista sekä suunnitellaan tulevaa. Juhlavuosi ja Hevoset Kaivarissa -tapahtuma teemoittavat tilaisuuksia.

o Ratsastajainliiton kevätkokous järjestetään Helsingissä 23.4. Toimintakertomus ja tilinpäätös julkaistaan liiton nettisivuilla 6.4.2017.

o Opetus- ja kulttuuriministeriön järjestöavustukset maksetaan alustavan aikataulun mukaan viikolla 10.

o Liiton Hyvä hallintotapa -materiaalia muokataan keväällä komiteoiden, KUJOn ja HUJOn toimikausimuutosten mukaisesti. HUJOn puheenjohtajan toimikausi on neljä vuotta, jäsenet vahvistetaan vuosittain. Komiteoiden puheenjohtaja valitaan jatkossa kahdeksi vuodeksi, jäsenet vuosittain. KUJOn puheenjohtajan toimikausi on kolme vuotta, jäsenet vahvistetaan vuosittain. Toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi jatkossa komiteoihin vahvistetaan myös varapuheenjohtaja.

ILMOITUSASIATLausunnot ja lausuntopyynnöt

Ratsastajainliitto antaa lausunnon uudesta yksityistielaista. Liitto on ottanut myös kantaa Kouvolan kaupungin omistaman Suursuon Ratsastuskeskuksen alueen mahdolliseen kaavamuutokseen.

Mahdollisuuksien hevonen -yhteistyöverkosto on laatinut hevosalan viestin kuntavaaleihin.


Ansiomerkkien myöntäminen
Myönnettiin Ratsastusseura WinWin ry:n hakemuksesta pronssinen ansiomerkki Anna-Maria Heikkiselle.


Kokoukset, edustajien nimeäminen
o Ravi- ja ratsuväen yhteinen Suomi 100 -vuoden avaus, Teivo, 10.2.2017: Sofia Vikman osallistuu liiton edustajana.
Uudet jäsenseurat ja -tallit toivotetaan tervetulleiksi liittoon


Uudet jäsentallit:

o Lähderannan Talli, harrastetalli, Etelä-Suomi
o Yyterin Ratsastuskeskus Oy, harrastetalli, Lounais-Suomi
Lopettavat/lepäävät seurat ja tallit ja mahdolliset erottamiset


Toimintansa lopettanut jäsenseura:

Saviseudun Hevosteam ry, Lounais-Suomi

Jäsenyytensä irtisanonut talli:

Vaasan Hubertuksen Ratsastuskoulu, ratsastuskoulu, Pohjanmaa
Vahvistettiin seuraavat toimihenkilöoikeudet


o Procope Christine, KyIF, estetaitotuomari B
o Raskinen Päivi, KoRa, estetaitotuomari B
o Björs Marko, DTT, koulutuomari, taso I
o Bordi Jonna, KuoR, koulutuomari, taso IV
o Puronen Laura, DC, koulutuomari, taso IV
o Aaltonen Nora, KaRa, valmentaja, taso I
o Procope Christine, KyIF, valmentaja, taso II (este)
o Raskinen Päivi, KoRa, valmentaja, taso II (este, koulu)
o Saari Anna, Varsa, valmentaja, taso II (este, koulu)
o Mennala Katri, KoRa, vammaisratsastusohjaaja
o Elg Mervi, MKR. vikellysjuoksuttaja
o Elg Mervi, MKR, vikellysohjaaja


Päätettiin jatkaa Heikki Anttisen kenttäratsastustoimihenkilöoikeuksia (maastoradan suunnittelija MS ja tekninen asiantuntija TA) lisenssikauden loppuun (31.3.2019) kenttäratsastuskomitean puollosta.
Hallituksen seuraava kokous maaliskuussa
Hallitus kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 29.3.2017 klo 16.00 alkaen Helsingissä.

Hallituksen kokousaikataulu kevään osalta on julkaistu liiton nettisivuilla: www.ratsastus.fi/srl/organisaatio/hallitus

Kokouksessa läsnä: Laura Airaksinen, pj, Marjukka Manninen, Osmo Metsälä, Thomas Stenius, Sofia Vikman ja Satu Väihkönen

Poissa: Pirkko Herd

Toimiston edustajat: Fred Sundwall, Aki Ylänne ja Nina Kaipio (kokouksen sihteeri)