SRL

Kerro kaverille:
21.03.2016


Ratsastajainliiton hallituksen päätöksiä 3/2016


Suomen Ratsastajainliiton hallitus kokoontui Helsingissä keskiviikkona 16.3.

Kokouksessa työstettiin liiton säästösuunnitelmaa vuodelle 2016. Liiton jäsenmäärä on kääntynyt pieneen nousuun.

Urheilun uusi linjajohtaja esittäytyi. Linjajohtaja aloittaa tehtävässään syksyllä. Nimityksestä tiedotetaan pääsiäisen jälkeen.

Juhlavuoden 2017 suunnitelmat etenevät. CityHorse -suurtapahtuma tuo hevoset Helsingin Kaivopuistoon toukokuussa.

Kokouksessa kuultiin lisäksi tilannekatsaus Rio de Janeiron kesäolympialaisista.

Liiton toiminta ja talous: säästötoimet vuonna 2016
Vuoden 2015 tilinpäätös on valmistunut. Tulos on 52 000 alijäämäinen. Liiton rahatilanne on alkuvuodesta hyvä.

Hallitus linjasi vuoden 2016 säästökohteensa. Toiminnasta säästetään 85 000 euroa. Säästöt tehdään henkilöstökuluista, urheilusta ja hallituksen projekteista.

Linjajohtajan palkkaaminen siirrettiin säästösyistä syksyyn. Urheilun linjajohtaja esittäytyi hallitukselle. Linjajohtaja aloittaa tehtävässään 1.9. Linjajohtaja esitellään jäsenistölle pääsiäisen jälkeen, kun hän on ehtinyt keskustella asiasta nykyisen työnantajansa kanssa. Työsopimus on jo allekirjoitettu.Jäsenmäärä pienessä kasvussa
Hallituksen kokoukseen mennessä ratsastusseuran jäseniä oli 39 570 (vuonna 2015: 39 055). Green Card -jäseniä oli 2218 (2226). Lisävakuutuksen lunastaneiden määrää seurataan huhti-kuusta alusta alkaen. Hallitus iloitsi jäsenmäärän kasvusta. Kehitys näyttää hyvältä.Juhlavuosi 2017: CityHorse -suurtapahtuma Helsingin Kaivopuistossa

Pääsihteeri raportoi hallitukselle juhlavuoden 2017 suunnitelmien etenemisestä. Helsingissä järjestettävä päätapahtuma CityHorse juhlistaa 100-vuotiasta Suomea ja suomenhevosen 110-vuotista taivalta sekä hevosen merkityksestä suomalaisessa yhteiskunnassa.

Ratsastajainliiton pääsihteeri ja Hippoliksen Anne Laitinen ovat tavanneet Helsingin kaupungin edustajia tapahtuman tiimoilta. Helsingin koko Kaivopuiston alue on käytettävissä tapahtuman järjestämiseksi. Tapahtumaa suunnitellaan toukokuun lopulle 2017. Hippolis vastaa projektin kokonaisvastuusta.

Lisätietoja: http://suomifinland100.fi/project/mahdollisuuksien-hevonen

URHEILUASIAT

I-tason valmentajaoikeus kokeneille valmentajille
Hallitus hyväksyi Equestrian Trainers Finlandin (ETF) ehdotuksen, että liiton hallitus voisi hyväksyä/myöntää ETF:n esityksestä I-tason valmentajaoikeuden sellaiselle valmentajalle, jolla on kansainvälistä kokemusta ja näyttöä usean vuoden ja usean valmennettavan kautta.

ETF:n tavoitteena on saada mukaan kokeneita ratsastusvalmentajia sekä yhdistyksen että liiton toimintaan, saada heidät mukaan vaikuttamaan yhteisiin hevosurheilua koskeviin asioihin sekä kehittämään ja jakamaan ammattitaitoaan ja osaamistaan SRL:n valmentajastatuksen myötä.


Rion maapaikat ratsastukselle

Suomen Paralympiakomitea on vahvistanut Kansainväliselle Ratsastajainliitolle (FEI), että Suomi käyttää Rion paralympialaisten ratsastukseen saadut kaksi henkilökohtaista maapaikkaa (Katja Karjalainen ja Jaana Kivimäki).

FEI on vahvistanut Suomelle yhden henkilökohtaisen maapaikan kenttäratsastuksessa Rion olympia-laisiin. Huippu-urheilun johtoryhmä (HUJO) on esittänyt, että Elmo Jankari – Duchess Désirée nimetään Suomen olympiajoukkueeseen kansainvälisten tulosten ja tulosennusteen perusteella. Arvion mukaan Jankarilla on onnistuessaan edellytykset sijoittua 16. parhaan joukkoon.

HUJO on lisäksi esittänyt, että Sanna Siltakorpi – Bofey Bridge nimetään varalle Rion olympialaisiin edellyttäen, että hänen kansainvälinen tulostasonsa keväällä 2016 on riittävän korkea olympiavalintaan. Siltakorpi on ratsastajana uran kehitysvaiheessa, ja hänellä on tavoitteena jatkaa uralla useita vuosia eteenpäin.

Hallitus vahvisti HUJOn esitykset. Ratsastajainliiton hallituksen vahvistama ensimmäinen esitys ratsastuksen edustajista välitetään Suomen Olympiakomitean maaliskuun valintakokoukseen.

Kouluratsastuksen lopullista listausta odotetaan edelleen. Terhi Stegars on ollut aiemmissa listauksissa arviolta noin viidennellä varasijalla. Viimeinen takaraja Rion ilmoittautumiselle on 18.7.


KUJOn kokousuutisia

Kansallisen urheilun johtoryhmä (KUJO) kokoontui ensimmäisen kerran uudistuneella kokoonpanollaan 10.3. KUJOn edustajistoksi vuodelle 2016 vahvistettiin Metsälä Osmo, pj, kouluratsastus; Anttila Päivi, vammaisratsastus; Backlund Markus, esteratsastus; Herd Pirkko, hallitus; Honkanen Kati, valjakko; Koivula Jutta, KV-koulutus; Leino Merja, alueet; Parikka Mataleena, all around; Rosenqvist Tuija, kenttäratsastus; Skog Petra, vikellys; Weckman Mia, reining; Åberg Linda, askellajit; Örndahl Johanna, matkaratsastus; Tella Tuula, SRL.

Hyväksyttiin KUJOn ja esteratsastuskomitean muutosesitys sallituista luokista 3-tasolla (KSIII:n liite 13 kilpailutasojen kuvaukset).

3-tason sallitut luokat ovat:
Alkaen 120 cm, ponit (II kategoria) 90 cm, ponit (I kategoria) ja suomenhevoset 100 cm, lapsiratsastajat, juniorit ja nuoret hevoset 110 cm.

Esteratsastuskomitea esitti hallitukselle, että estekutsujen julkaisemisen myöhästymiseen puututaan ja siitä sakotetaan liiton hallituksen aikaisemman päätöksen mukaisesti. Asia siirrettiin KUJOn valmisteluun.MUUT URHEILUASIAT:


o Vahvistettiin Jenni Oinonen all aroundin edustajaksi sääntövaliokuntaan.

o Hallitukselle annettiin tiedoksi, että valituslautakunta on järjestäytynyt. Valituslautakunnan puheenjohtajaksi on valittu Jaana Paanetoja ja varapuheenjohtajaksi Paula Nystén.

o Esteratsastuksen GP-finaali järjestetään Helsingissä, Laakson ratsastusstadionilla 9.–11.9. Finaalin järjestää Ratsastajainliitto.

o Myönnettiin kilpailunjärjestämisoikeus liiton yhteisöjäsenelle Koulutuskeskus Salpaukselle.

SEURA- JA TALLIPALVELUT


Hyväntekeväisyyshanke nostanut ratsaille yli 300 lasta ja nuorta

Ratsastajainliiton hyväntekeväisyyshankkeen kautta on tarjottu jo alakouluikäisille, vähävaraisen perheen lapsille ratsastuksen alkeiskursseja ja muuta hevostoimintaa, kuten hevoskerhotoimintaa.

Syksyllä 2014 käynnistynyt hanke on nostanut ratsaille jo yli 300 lasta ympäri Suomen. Hankkeessa on ollut mukana yli 100 liiton jäsentallia ja -seuraa.

Hyväntekeväisyyshankkeen kevätkausi on käynnissä. Mukana on seuroja ja talleja ympäri Suomen. Kevään hankkeessa on mukana myös kuntayhteistyötä, mikä turvaa hankkeen jatkumisen myös liiton tuen jälkeen. Kevään hanketta toteuttaa 20 tallia ja seuraa.

Hyväntekeväisyyshanke on esillä Tampereen Hevoset-messuilla. Tampereen Messut Oy lahjoitti lisäksi vähävaraisille lapsiperheille 500 ilmaislippua messuille.

Lisätietoja hankkeesta: http://www.ratsastus.fi/lapset_ja_nuoret/nuorisopilottiRatsastajainliitto mukana Tampereen Hevoset-messuilla

Suomen suurimmat hevosalan messut Hevoset 2016 järjestetään 2.–3.4. Tampereella. Ratsastajainliitto on vahvasti mukana messujen ohjelmassa. Liitto järjestää messuilla oman osastonsa lisäksi koulutuksia, seminaareja, sisäisiä kokouksia ja lavaohjelmaa.

Ratsastusseurojen jäsenet pääsevät liiton jäsenkortilla messuille puoleen hintaan.

Lisätietoja: http://www.ratsastus.fi/srl/srl_tiedottaa/101/0/srl_n_jasenkortti_on_valttia_tampereen_hevosmessuillaVahvistettiin kaksi uutta Laatutallia
Ratsastajainliitto on luonut Laatuportaat -järjestelmän, jonka avulla tallit voivat kehittää toimintansa kymmenellä eri osa-alueella. Laatuportaissa käydään kattavasti läpi tallin yritystoiminta, asiakaspalvelu, henkilökunnan pätevyys, käytännön turvallisuus, hevosten koulutustaso, varusteet ja hyvinvointi sekä tallit ja ratsastus- ja piha-alueet sekä tarhat ja laitumet.

Hallitus vahvisti kokouksessaan kaksi uutta Laatutallia:

o Harmoniatalli, Tampere
o Niihama Riding Oy, Tampere

Lisätietoja Laatutalli -järjestelmästä ja kaikki Laatutallit: http://www.ratsastus.fi/tallien_laatuportaat
MUUT ASIAT:


o Ratsastajainliiton hallitus on vastaanottanut Operantit Ratsastajat ry:n esittämät kilpailusääntömuutosehdotukset kevätkokouksen 24.4.2016 esityslistalle. Esitys liitteineen lisätään kevätkokouksen esityslistalle. Kevätkokouksen materiaalit julkaistaan liiton nettisivuilla 7.4.


o Käytiin läpi Ratsastajainliiton luonnos yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaksi. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma esitellään vuosikokoukselle 24.4.

ILMOITUSASIATEdunvalvonta, lausunnot ja lausuntopyynnöt

Ratsastajainliitto antaa lausunnon eläinlääkärin sähköistä lääkemääräystä koskevaan esiselvitykseen.

Ansiomerkkien myöntäminen
Myönnettiin Etelä-Suomen Ratsastusjaoston hakemuksesta pronssiset ansiomerkit Marko Maaluodolle ja Meri Rajaniemelle sekä hopeinen ansiomerkki Eija Nenoselle.

Uudet jäsenseurat ja -tallit toivotetaan tervetulleiksi liittoon


Uudet jäsenseurat:

o Nordvikin Ratsastajat ry, Lounais-Suomi
o PRO FWB ry, Etelä-Suomi


Jäsenseuran nimenmuutos:

Kymenlaakso Riding Club ry (entinen nimi: E.S. Riding Club ry), Kaakkois-Suomi


Uudet jäsentallit:
o Anjalan Hevostila, ratsastuskoulu, Häme
o Anun Arkki, hevosavusteiset palvelut, Häme
o Dragsvik Stall, yksityistalli, Lounais-Suomi
o Hyväntähden lomitus ja hevospalvelut, harrastetalli, Lounais -Suomi
o Metsäkylän koulutus- ja kuntoutuskeskus MetKu, hevosavusteiset palvelut, Lounais-Suomi
o Mustakorven talli, yksityistalli, Lounais-Suomi
o Nygårdin Talli, ratsastuskoulu, Lounais-Suomi
o Ratsastustalli Millihaka, hevosavusteiset palvelut, Pohjois-Suomi
o Riistaveden Ratsutalli, harrastetalli, Itä-Suomi
o Ristinkantajat ry, hevosavusteiset palvelut, Pohjois-Suomi
o Ruskalaukka, hevosavusteiset palvelut, Pohjois-Suomi
o Savikon Tila, hevosavusteiset palvelut, Etelä-Suomi
o Taika Talli, hevosavusteiset palvelut, Pohjanmaa
o Terapiakeskus Norther, hevosavusteiset palvelut, Pohjois-Suomi
o Wanhan Niskalan Issikat, hevosavusteiset palvelut, Pohjois-Suomi


Talliluokituksen vaihto:

o Purola Farm, muutos vaellustallista hevosavusteisiksi palveluiksi
o Saksalan Ratsastuskeskus, muutos yksityistallista ratsastuskouluksiLopettavat/lepäävät seurat ja tallit ja mahdolliset erottamiset

Toimintansa lopettaneet jäsentallit:

o Hepokankaan Tilan Ratsastuskoulu, ratsastuskoulu, Itä-Suomi
o Issakan talli, harrastetalli, Itä-Suomi


Jäsenyytensä irtisanonut jäsentalli:

Evitskogin Ratsastuskoulu, ratsastuskoulu, Etelä-Suomi


Erotettu jäsentalli:
Haukankallio, vaellustallit, Etelä-SuomiVahvistettiin seuraavat toimihenkilöoikeudet


o Hoskio Johanna, KyRa, esteratamestari C
o Kallio Tarja, RaVe, esteratamestari C
o Pekkala Oona, KaRa, estetaitotuomari B
o Brandt Minna, SRC, estetuomari, C-PJ
o Merivirta Eliisa, SRC, estetuomari, C-PJ
o Kanto Matti, TRS, kenttätuomari B
o Hämäläinen Taru, KuoR, koulutuomari, taso IIIK
o Maattola-Lindholm Sara, DC, koulutuomari, taso IV
o Kangasaho Oili, VirRat, koulutuomari, taso IV
o Potila Jonna, Jteam, koulutuomari, taso IV
o Sarjanen Noora, DC, koulutuomari, taso IVK
o Tikka Jenni, YR, koulutuomari, taso IVK
o Heiskanen Heikki, YR, valjakkoajon tekninen asiantuntija
o Hyttinen Anne-Maarit, KAIQU, valmentaja, akateeminen
o Dragomir Ramona, GKR, valmentaja, taso I
o Jensen Mette, L-ER, valmentaja, taso I
o Kotikulma Karita, DTT, valmentaja, taso I
o Takamäki Maisa, EVR, valmentaja, taso I
o Suomela Susann, P-HR, valmentaja, taso II (este, koulu)
o Aario Salla. KuoR, valmentaja, taso II (kenttä)
o Karppinen Maarit, RusRa, valmentaja, taso II (koulu)
o Vihro Heta, KerRa, vikellysjuoksuttaja


Hallitus kokoontuu seuraavan kerran huhtikuussa
Hallitus kokoontuu seuraavan kerran Helsingissä keskiviikkona 6.4. klo 14.00 alkaen.

Hallituksen kevään kokousaikataulu on julkaistu liiton nettisivuilla: http://www.ratsastus.fi/srl/organisaatio/hallitusKokouksessa läsnä: Laura Airaksinen, pj, Antti Linna, Carina Nyholm, Sofia Vikman ja Johanna Örndahl

Mukana etäyhteydellä: Pirkko Herd ja Marjukka Manninen

Toimiston edustajat: Fred Sundwall ja Nina Kaipio (kokouksen sihteeri)