SRL

Kerro kaverille:
29.05.2017

Ratsastajainliiton hallituksen päätöksiä 5/2017

Suomen Ratsastajainliiton hallitus kokoontui suunnittelupäivän merkeissä Helsingissä 24.5.

Kokouksessa käsiteltiin valmennuskeskushankkeen seuraavia askelmerkkejä sekä suunniteltiin liiton tulevaisuuden organisaatiota. Uuden pääsihteerin haku aloitetaan kesän jälkeen.

Tämän vuoden säästösuunnitelmaa tarkennetaan kesäkuussa.
Liiton toiminta ja talous: uusi organisaatio työn alla
Hallituksen suunnittelukokouksessa käsiteltiin muutoksia liiton toimiston organisaatiossa. Pääsihteeri jää eläkkeelle vuoden 2018 alussa. Liiton työvaliokunta laatii hallituksen kesäkuun kokoukseen esityksen uuden pääsihteerin toimenkuvasta ja hakuilmoituksesta. Haku aloitetaan heti kesän jälkeen.

Pääsihteeri avasi kokousväelle liiton talouden näkymiä. Välintilinpäätös antaa haastavan kuvan vuoden 2017 tuloksesta. Jäsenmaksutulot pienentyvät, hevosen vuosimaksutulot ovat myös laskussa. Hallituksen kokoukseen mennessä ratsastusseuran jäseniä oli 40 806 (2016: 42 293), Green Card -harrastajia 2229 (2443), Green Card Plus -harrastajia 81. LähiTapiolan lisävakuutuksen lunastaneita oli 5416 (6705).

Säästötoimia tarkennetaan hallituksen kesäkuun kokouksessa.Juhlavuosi 2017: Hevoset Kaivarissa -tapahtuma suurmenestys

Koko hevosalan yhteinen Suomi 100 -tapahtuma Hevoset Kaivarissa 20.-21.5.2017 oli yleisömenestys. Helsingin Kaivopuistossa kävi 45 000 ihmistä nauttimassa monipuolisesta hevosohjelmasta. Erityisen suosittu oli keppihevosareena, jossa kävi jopa 4 000 keppariratsastajaa.

Tapahtumaviikonlopun aikana nähtiin 150 hevosta keskellä hienointa Helsinkiä. Kilpailuiden ja näytösten ohella oli paljon oheisohjelmaa. Mahdollisuuksien hevonen -hanke jatkuu koko vuoden ajan. Hevosalan tavoitteena on järjestää tuhat erilaista tapahtumaa ympäri Suomen.

Lisätietoja: www.ratsastus.fi/srl/uutiset/101/0/hevosalan_supertapahtuma_kerasi_45_000_ihmista_kaivopuistoonYhteinen valmennuskeskus
Kuultiin valmennuskeskushankkeen projektijohtajan tiivistelmä valmennuskeskushankkeen nykytilanteesta.Valmennuskeskuksen strategiana on toimia johtavana hevosurheilun valmennus-, koulutus- ja kilpailupalveluita tuottava keskuksena sekä myös keskeisenä harjoitusympäristönä huippuratsastajille. Valmennuskeskuksella on myös keskeinen osaamisrooli valmentajakoulutuksen sekä lajin toimihenkilökoulutuksen toteutuksessa ja kehityksessä.

Valmennus- ja koulutustoiminnan organisaatiota ja työnjakoa on mietitty yhdessä liiton toimiston vastuuhenkilöiden kanssa. Hevosopisto on ikäkausivalmennuskeskus, jossa keskitytään nuoriin. Senioreiden valmentautuminen on jatkossakin liiton kautta johdettua (huippu-urheilu). Huippu-urheilun johtoryhmä (HUJO) luo suuntaviivat ja tavoitteet ratsastuksen valmennuksen linjaukselle.

Valmennuskeskushankkeen tiimoille on perustettu johtoryhmä, jossa ovat edustettuna Pauliina Mansikkamäki, Eero Simojoki, Aki Ylänne, Anu Korppoo, Pirkko Herd ja Kari Haimi.


Muutoksia sääntöihin

Kurinpitolautakunnan puheenjohtaja Karin Rosenlew ja sääntövaliokunnan puheenjohtaja Kaija Borup ovat jatkaneet liiton toiminta-, kurinpito- ja kilpailusääntöjen päivitystyötä. Työ tulee vaatimaan muutoksia liiton toimintasääntöihin. Asia vaatii ylimääräisen vuosikokouksen ennen vuodenvaihdetta. KSI on parhaillaan lajikomiteoilla lausuntokierroksella.
MUUT ASIAT:

o Paula Nysten ja Jasmin Villanen ovat eronneet valituslautakunnasta.

o Ratsastajainliitto on mukana Seta ry:n nuorisotoimikunnan järjestämässä Aidosti avoin! -kampanjassa turvallisten harrastusten puolesta. Kampanjan tarkoituksena on lisätä näkyvyyttä ja tietoisuutta harrastusyhteisön turvallisuudesta ja sopivuudesta sateenkaarinuorille.

Lisätietoja: www.ratsastus.fi/srl/srl_tiedottaa/101/0/nuori_ilmianna_oma_turvallinen_ja_yhdenvertainen_harrastuspaikkasi_mukaan_aidosti_avoin_-kampanjaan

o Urhea-säätiön valtuuskunta on vahvistanut 17.5. kokouksessaan Suomen Ratsastajainliiton kumppanuuden Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiassa.

o Olympiakomitean hallitus on tekemänsä toimitilakartoituksen ja eri liittojen kuulemisen perusteella päättänyt muuttaa Helsingin Pitäjänmäellä sijaitsevaan Nurmi-Yhtiöiden osoitteessa Valimotie 10 sijaitsevaan kiinteistöön. Uusiin tiloihin muutetaan viimeistään tammikuussa 2018.ILMOITUSASIATLausunnot ja lausuntopyynnöt

Ratsastajainliitto tulee antamaan lausunnon maatalouslomituksesta.

Pääsihteeri on antanut lausunnon ratsastuksen kieltävän liikennemerkin pystyttämisestä ilman kunnan lupaa.Ansiomerkkien myöntäminen

o Myönnettiin Husön Ratsastajat ry:n ehdotuksesta pronssinen ansiomerkki Minna Kääriäiselle.Kokoukset, edustajien nimeäminen

o Hevosopisto Oy:n varsinainen yhtiökokous 31.5.2017, Ypäjä: pääsihteeri osallistuu kokoukseen.

o MTK:n 100-vuotisjuhla, 10.6.2017, Helsingin Messukeskus: pääsihteeri on kutsuttu juhliin.

o Tiedotustilaisuus eläinsuojelulain kokonaisuudistuksesta 7.6.2017, Helsinki: tallitoiminnan kehittäjä osallistuu tilaisuuteen.Uudet jäsenseurat ja -tallit toivotetaan tervetulleiksi liittoon

Uudet jäsentallit:

o Peltolan maatila, hevosavusteiset palvelut, Itä-Suomi
o Tahko Farmi, harrastetalli, Itä-Suomi
o Vironmäen Ponitalli, ratsastuskoulu, Häme

Lopettavat/lepäävät seurat ja tallit ja mahdolliset erottamiset

Jäsenyytensä irtisanonut talli:

o Ratsastuskoulu Symphony Stable, ratsastuskoulu, Etelä-Suomi

Toimintansa lopettanut jäsentalli:

o Sarin Talli, harrastetalli, Pohjois-SuomiVahvistettiin seuraavat toimihenkilöoikeudet
o Multanen Anna-Stina, DESE, esteratamestari C
o Reingoldt Emilia, KOR, esteratamestari C
o Kettunen Suvi, HusR, estetaitotuomari B
o Lamers Auli, PoPRa, estetaitotuomari B
o Mättölä Miila, EKR, estetaitotuomari B
o Paloheimo Ville, HRC, estetaitotuomari B
o Kiviranta Helmi, WiuHu, estetuomari
o Weckstén Riikka, KiVa, estetuomari
o Heikinheimo Nina, HRC, koulustewardi
o Oila Mari, HR, koulutuomari, taso II
o Jauhiainen Eeva, SiRa, koulutuomari, taso III
o Reino Minna, DC, koulutuomari, taso III
o Vihanto Riina, PARA, koulutuomari, taso III
o Puhakka-Tanskanen Anu, DTT, koulutuomari, taso IIIK
o Pulkkinen Johanna, Hurjat, koulutuomari, taso IVK
o Kaidankangas Saija, LR, Team stewardi
o Määttä Merita, EqB, valmentaja, taso I
o Ranta Milja, TKR, valmentaja, taso I
o Erkkola Laura, NURK, valmentaja, taso I
o Taira Mari, PR, valmentaja, taso I
o Mättölä Miila, EKR, valmentaja, taso II (este)
o Hänninen Anu, JTEAM, valmentaja, taso II (koulu)
o Kettunen Suvi, HusR, valmentaja, taso II (koulu)
o Potila Jonna, JTEAM, valmentaja, taso II (koulu)
o Väisänen Riina, SiRa, vikellysjuoksuttaja
o Väisänen Salla, SiRa, vikellysjuoksuttaja


Hallituksen kokous kesäkuussa
Hallitus kokoontuu seuraavan kerran Helsingissä keskiviikkona 21.6. klo 12.00 alkaen.Kokouksessa läsnä: Laura Airaksinen, pj, Pirkko Herd, Marjukka Manninen, Osmo Metsälä, Thomas Stenius, Sofia Vikman ja Satu Väihkönen

Toimiston edustajat: Fred Sundwall, Aki Ylänne ja Nina Kaipio (kokouksen sihteeri)

Suunnittelukokouksessa myös läsnä: Antti Linna (HUJOn pj etäyhteydellä), Mikko Luhtala (HUJOn varapuheenjohtaja), Pauliina Mansikkamäki (Hevosopiston toimitusjohtaja/rehtori), Satu Myllykangas (aluetoiminnan puheenjohtaja) sekä Eero Simojoki (valmennuskeskushankkeen projektijohtaja)