SRL

Kerro kaverille:
22.06.2016


Ratsastajainliiton hallituksen päätöksiä 6/2016Suomen Ratsastajainliiton hallitus kokoontui Helsingissä 15.6.

Kokouksessa jatkettiin pohdintoja lajin kehitystarpeista. Jäsenmäärä laskee edelleen lasten ja nuorten kohdalla. Perinteiset toimintamallit kaipaavat uudistumista.

Koko urheilumaailmassa tapahtuu parhaillaan isoja muutoksia. Olympiakomitean ja Valon fuusio siivittää tulevaisuuden muutostrendejä.

Vuoden 2017 juhlavuoden suunnitelmat etenevät aikataulussa. Hevoset Kaivarissa -suurtapahtuma järjestetään Helsingin Kaivopuistossa 20.–21.5.Ratsastajainliiton toiminta ja talous: uudistuksia luvassa
Pääsihteeri raportoi hallitukselle liiton taloudellisesta tilanteesta. Säästökuuri jatkuu.

Hallitukselle annettiin tiedoksi kooste kevään lisenssikertymästä ja kilpailujen määristä suhteessa aikaisempiin vuosiin. Tilasto näyttää positiiviselta. Jäsen- ja lisenssien määrää seurataan. Jäsenmäärässä pudotusta on näkyvissä lasten ja nuorten kohdalla. Hallituksen kokoukseen mennessä ratsastusseuran jäseniä oli 42 543 (2015: 42 762). Green Card -jäseniä oli 2469 (2554). Lisävakuutuksen lunastaneiden määrä oli 6823 (6350).

Ratsastus on lajina murroksessa. Perinteinen ratsastuskoulutoiminta ei riitä vastaamaan nykyharrastajan tarpeisiin. Liiton tallitoimintaa kehitetään. Uusi talliluokitus on esimerkiksi otettu erinomaisesti vastaan. Elokuussa järjestetään kaikille liiton jäsentalleille yhteinen suunnittelupäivä tulevaisuuden trendeistä.

Kipan ja liiton jäsenrekisterin uudistustyö jatkuu. Vuosikokouksen vahvistama asiantuntijaryhmä jatkaa eri vaihtoehtojen pohtimista.Juhlavuosi 2017: Mahdollisuuksien hevonen -tapahtumia ympäri Suomen

Vuonna 2017 juhlitaan 100-vuotiasta itsenäistä Suomea. Juhlavuoden käytännön järjestelyt etenevät hienosti. Suunnitteilla on yli 1000 paikallishanketta teeman tiimoilta ympäri Suomen. Mahdollisuuksien hevonen on mukana myös Suomen luonnon päivässä ja eri messuilla.

CityHorse, Hevoset Kaivarissa -päätapahtuma, järjestetään Helsingin Kaivopuistossa 20.–21.5. Ratsastajainliiton Nuoret Päättäjät -ryhmä on laatinut ensimmäisen luonnoksen CityHorsen ohjelmasta.

Lisätietoja: http://hippolis.fi/juhlavuosiMuuttuva urheilumaailma: valtakunnallisesta olympiaorganisaatiosta päätetään kesäkuussa
Suomen Olympiakomitea ja Valo fuusioidaan yhdeksi organisaatioksi. Fuusiosta päätetään ylimääräisissä vuosikokouksissa 20.6.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on suorittanut talven ja kevään aikana tarkastuksen Olympiakomitean valtionavustusten käytöstä. OKM esittää palautettavaksi hallinnollisista syistä n. 400 000 euroa Olympiakomitean vuoden 2014 avustuksista. Avustuskäytännöt ovat herättäneet kevään aikana laajan keskustelun koko urheilukentässä. Selkeitä, yhteisiä linjauksia kaivataan. Kyseessä on perustavanlaatuinen asia kaikille urheilutoimijoille.

Lisätietoja: http://www.sport.fi/uutiset/uutinen/olympiakomitean-nakemys-ministerion-taloustarkastuksesta
URHEILUASIAT


Erikoislupa Oulun Ratsastajien 70-vuotisjuhlakilpailuihin (este, koulu ja kenttä)

Oulun Ratsastajat ry täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Seura on hakenut liitolta erikoislupaa jakaa juhlakisoissaan erikoispalkinto pääluokassa juhlavuoden kunniaksi. Erikoispalkinto on 1.000 euroa pääluokan voittajalle sekä Oulun Ratsastajat ry:n loimi. Kilpailut ovat 18.–19.6. esteratsastus, 16.–17.7. kenttäratsastus ja 30.–31.7. kouluratsastus. Komiteat, sääntövaliokunta ja KUJO puoltavat erikoisluvan myöntämistä. Hallitus vahvisti, että erikoislupa myönnetään.


Rion tilannekatsaus
Hallitukselle annettiin tiedoksi, että Katja Karjalainen ja Jaana Kivimäki on nimetty Rion paralympialaisten joukkueeseen.

Rioon valitaan olympiaurheilijoita vielä viimeisenä ilmoittautumispäivänä 18.7.2016. Kesäolympialaiset kilpaillaan 5.-21.8.2016. Paralympialaiset kilpaillaan kaksi viikkoa olympialaisten päättymisen jälkeen 7.-18.9. Viimeiset valinnat tehdään 11.8.

Lisätietoja: http://www.ratsastus.fi/rio2016MUUT URHEILUASIAT:


o Kari Jalasolalle päätettiin hakea FEI:ltä kahden vuoden jatkoaikaa kansainvälisen tuomaritoiminnan jatkamiseksi.


o Hallitukselle annettiin tiedoksi, että valituslautakunnassa on käsittelyssä yksi tapaus.


o Hallitus hyväksyi maajoukkuevalmentajien esityksen valittavista aluevalmentajista. Valmentajavalinnat on esitelty liiton nettisivuilla: http://www.ratsastus.fi/srl/srl_tiedottaa/101/0/aluevalmentajien_valinnat_vahvistettiin_kaudelle_2017-2019
MUUT ASIAT:


o Ratsastajainliiton Reilu Peli -työryhmä kokoontui 27.5. Kokouksessa käsiteltiin elokuussa valmistuvaa Reilun Pelin käsikirjaa sekä syksyn aluekiertuetta. Ratsastajainliiton urheilupsykologi Mia Stellberg on lupautunut luennoimaan aiheesta. Reilu Peli -käsikirja on parhaillaan kommenttikierroksella.


o Ratsastajainliiton syyskokousviikonloppu järjestetään 25.–27.11. Helsingissä. Syyskokousviikonloppua siirrettiin viikolla Kansainvälisen Ratsastajainliiton, FEIn, oman vuosikokouksen vuoksi. Viikonloppuna pidetään ratsastusfoorumi. Vuoden 2015 palkittavat huomioidaan foorumissa sekä sunnuntain vuosikokouksessa. Ratsastusgaalaa ei säästösyistä järjestetä.


o Liiton hallitus ja alueiden puheenjohtajisto pitävät yhteisen suunnittelupäivän 3.9. Suunnittelupäivänä laaditaan yhdessä tulevaisuuden suuntaviivat aluetoiminnalle.


o Johanna Örndahl ilmoitti eroavansa hallituksesta - ja siten myös vastuutehtävistään komiteoissa - terveydellisistä syistä. Örndahlin jäljelle jäävälle kaudelle valitaan uusi jäsen liiton syyskokouksessa.


ILMOITUSASIATEdunvalvonta, lausunnot ja lausuntopyynnöt

Ratsastajainliitto, Suomen Hippos ja Suomen Ratsastuksenopettajainyhdistys laativat yhteisen lausunnon hevostalouden tutkintotoimikunnan kokoonpanosta.

Ratsastajainliitto on antanut lausunnon Soinin kunnalle louhoksen perustamisesta tallin läheisyyteen.Ansiomerkkien myöntäminen

Myönnettiin Oulunsalon Ratsastajat ry:n hakemuksesta pronssinen ansiomerkki Riina Kiljanderille.Kokoukset, seminaarit ja edustustehtävät

o Olympiakomitean ja Valo ry:n ylimääräiset vuosikokoukset, Helsinki 20.6.2016: seurapalvelupäällikkö valtuutettiin osallistumaan kokouksiin.
Uudet jäsenseurat ja -tallit toivotetaan tervetulleiksi liittoon


Uudet jäsentallit:

o Ahaso tmi Outi Aihkisalo, harrastetalli, Häme
o Leppävaaran Ratsastuskoulu, ratsastuskoulu, Etelä-Suomi
o Stable Usvalaakso, yksityistalli, Kaakkois-SuomiVahvistettiin seuraavat toimihenkilöoikeudet

o Laine Pipsa, AR, esteratamestari C
o Ståhlberg Jennifer, MySeRa, esteratamestari C
o Tanskanen Pia, UpsR, esteratamestari C
o Haili Pia, NuR, estetuomari
o Karjaluoto Emmi, VAARAT, estetuomari
o Rintamäki Maija, MyRa, estetuomari
o Heikinheimo Hanna, PeuRa, estetuomari C-PJ
o Siivonen Kirsi, URAT, estetuomari C-PJ
o Teuri Maarit, MeRaTa, estetuomari C-PJ
o Maarala Piritta, HAR, koulutuomari V
o Laurinen-Nokua Heidi, RieRat, matkaratsastuksen tekninen asiantuntija 2*
o Laurinen-Nokua Heidi, RieRat, matkaratsastustuomari, FEI 2*
o Eklund Heidi, EKR, stewardi
o Hautamäki Terhi, MyRat, stewardi
o Kungas Taru, EKR, stewardi
o Kirjorinne Niina, RT, valmentaja, taso I
o Palos Pauliina, DTT, valmentaja, taso I
o Saarinen Tiia-Liisa, OR, valmentaja, taso I
o Lähteenmäki Viljakukka, TARI, valmentaja, taso II (este, kenttä)
o Kaikkonen Emilia, DTT, valmentaja, taso II (koulu)
Hallitus kokoontuu seuraavan kerran elokuussa

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran Helsingissä, Valo-talossa, perjantaina 19.8. klo 13.00 alkaen.

Hallituksen syksyn kokousaikataulu on julkaistu liiton nettisivuilla: http://www.ratsastus.fi/srl/organisaatio/hallitusKokouksessa läsnä: Laura Airaksinen, pj, Marjukka Manninen, Carina Nyholm, Sofia Vikman ja Johanna Örndahl

Poissa: Pirkko Herd ja Antti Linna

Toimiston edustajat: Fred Sundwall, Tuula Tella ja Nina Kaipio (kokouksen sihteeri)


Ratsastajainliiton hallitus toivottaa kaikille oikein aurinkoista kesää!