SRL

Kerro kaverille:
25.08.2016

Ratsastajainliiton hallituksen päätöksiä 7/2016Suomen Ratsastajainliiton hallitus kokoontui Helsingissä 19.8.

Hallitus aloitti valmistelut marraskuiseen syyskokousviikonloppuun liittyen. Syyskokous pidetään 27.11.

Liiton talous etenee budjetoidun mukaisesti. Urheilun uusi linjajohtaja aloittaa 1.9.

Kokouksessa jatkettiin myös ensi vuoden suunnittelua. Juhlavuosi 2017 lähestyy vauhdilla. Hevoset Kaivarissa -suurtapahtuma järjestetään Helsingin Kaivopuistossa 20.–21.5.

Hallitus iloitsi Rion olympialaisten tuomasta lajinäkyvyydestä sekä Elmo Jankarin hienosta debyytistä.
Ratsastajainliiton toiminta ja talous: budjetin mukaisesti edetään

Pääsihteeri raportoi hallitukselle liiton taloudellisesta tilanteesta. Liiton kassatilanne on hyvä. Vuoden 2016 ennuste on budjetin mukainen, mutta tulos hahmottuu selkeämmin syyskuun loppupuolella.

Hallitukselle annettiin tiedoksi kooste kesän lisenssikertymästä ja kilpailujen määristä suhteessa aikaisempiin vuosiin. Starttimäärät ovat pysyneet samoina. D-kilpailulupien määrä on puolestaan laskenut. Myös hevosten vuosimaksujen määrä on pudonnut. Muutos selittynee alemman tason kilpailujen määrän kasvulla. Hevosten vuosimaksujen lovi aiheuttaa painetta budjetille.

Hallituksen kokoukseen mennessä ratsastusseuran jäseniä oli 43 384 (2015: 43 717). Green Card -jäseniä oli 2624 (2789). Lisävakuutuksen lunastaneiden määrä oli 7136 (6592). Jäsentilanne on viime vuoteen verrattuna edelleen hieman jäljessä. Pudotus näkyy lapsissa ja nuorissa. Tilanne ei ole kuitenkaan täysin vertailukelpoinen viime vuoteen, sillä tilasto on otettu hieman eri aikaan. Jäsenmäärän kehitystä seurataan.

Liiton jäsenmaksualennus alkaa 1.9. Lisätietoja: www.ratsastus.fi/srl/srl_tiedottaa/101/0/syksyn_jasenmaksualennus_houkuttele_ystavasi_ratsastusseuraan

Kipan ja liiton jäsenrekisterin uudistustyö jatkuu. Vaihtoehtoja kartoitetaan myös muista Pohjoismaista.

Ratsastajainliiton urheilun linjajohtaja Eero Simojoki aloittaa tehtävässään 1.9.Ratsastajainliiton syyskokous 27.11.

Ratsastajainliiton sääntömääräinen syyskokous pidetään Helsingissä Valo-talossa sunnuntaina 27.11. klo 11.00 alkaen. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, muiden muassa toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2017 sekä pidetään henkilövaalit.

Vaalivaliokunnan hakuilmoitus julkaistaan syyskuussa. Syyskokouksen materiaalit julkaistaan liiton nettisivuilla 10.11.Juhlavuosi 2017: Hevoset mukana Suomen 100-vuotisjuhlassa

Vuonna 2017 juhlitaan 100-vuotiasta itsenäistä Suomea. Suomenhevosen rooli itsenäisen Suomen historiassa otetaan aivan erityisesti esille.

Hevoset valtaavat Helsingin Kaivopuiston CityHorse -tapahtumassa 20.–21.5. ”Hevoset Kaivarissa”, CityHorse on ainutlaatuinen, erilainen ja yllätyksellinen Suomi 100 -tapahtuma, jossa on esillä koko hevostalouden kirjo poneista ratsuihin ja ravureihin, harrastajista ammattilaisiin sekä eri lajit. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Juhlavuoden tapahtumia on syntymässä eri puolilla Suomea.

Lisätietoja: http://hippolis.fi/juhlavuosi
URHEILUASIAT


Rion tilannekatsaus

Hallitus kävi läpi tilannekatsauksen Rio de Janeiron olympialaisista. Elmo Jankari ja Duchess Désirée tekivät vahvan olympiadebyytin kenttäratsastuksessa. Jankari oli koulukokeen jälkeen 37. tilalla 65 kisaajan joukossa. Maasto-osuudella vesiesteellä tullut virhe kostautui myös ajassa, mutta ratsukko nousi 28. tilalle. Rataesteiden jälkeen sijoitus kokonaiskilpailussa oli 31: s.

Ratsastus sai hienosti näkyvyyttä valtakunnan mediassa. Jankarin suoritusta on ihailtu ja arvostettu myös lajin ulkopuolella. Rion paralympialaiset järjestetään 7.-18.9. Jaana Kivimäki joutuu terveyssyistä jäämään pois paralympialaisista.FEI:n työryhmä kouluratsastuksen kehittämiseksi
Kyra Kyrklund on nimitetty Kansainvälisen Ratsastajainliiton FEI:n työryhmään, jonka tarkoitus on arvioida kouluratsastuksen arvostelua ja tehdä siihen parannusehdotuksia. Ryhmän puheenjohtaja on Frank Kemperman (NED) ja jäsenet ovat Maribel Aloso (MEX), Richard Davison (GBR), David Stickland (GBR) ja Kyra Kyrklund (FIN). FEI kannustaa myös eri intressiryhmiä esittämään ideoitaan keskusteluun kouluratsastuksen arvostelumenetelmän kehittämisestä.MUUT URHEILUASIAT:


o Käytiin läpi kansainvälistä kilpailutoimintaa. Suomalaiset ratsastajat ovat niittäneet menestystä kisakentillä. Jouni Heikinheimo ja El Carillo olivat viidensiä MM-valjakoissa. Liitto on onnittelut Heikinheimoa.

o Johanna Örndahl erosi hallituksesta 15.6. Örndahlin vastuualueenaan hallituksessa olivat pienet lajit ja esteratsastus. Örndahl toimi myös matkaratsastuskomitean puheenjohtajana. Hallitus päätti, ettei lajeihin valita Örndahlin tilalle loppuvuodeksi uutta hallituksen edustajaa. Antti Linna on kuitenkin käytettävissä esteratsastuskomitean avuksi. Urheilun uusi linjajohtaja on myös käytettävissä pienten lajien tarpeisiin.

o Matkaratsastuskomitean uudeksi puheenjohtajaksi ja KUJOn matkaratsastuksen jäseneksi vahvistettiin Liisa Siitonen (Örndahlin tilalle).

o Hallitukselle annettiin tiedoksi, että kurinpitolautakunnassa on tällä hetkellä kuusi tapausta käsittelyssä. Valituslautakunnassa on kaksi tapausta käsiteltävänä.
SEURA- JA TALLIPALVELUTNouse Ratsaille -tapahtumia ympäri Suomen

Ratsastajainliiton Nouse Ratsaille -viikkoa vietetään elo-syyskuun vaihteessa 29.8.-4.9. Vuoden 2016 teemana on "ensimmäistä kertaa hevosen selässä". Kaikkia ratsastuksen harrastajia haastetaan nostamaan syksyn aikana kaverinsa ratsaille. Haastekampanja on voimassa marraskuun loppuun saakka. Haastekampanjaa seurataan sosiaalisessa mediassa #nouseratsaille.

Nouse Ratsaille -järjestäjät: www.ratsastus.fi/nouseratsaille/järjestäjätTallitoiminnan tulevaisuus -tilaisuus 31.8.

Ratsastajainliitto järjestää jäsentalleille suunnittelupäivän tallitoiminnan tulevaisuudesta 31.8. Suunnittelupäivän aikana pohditaan lajin murrosta, asiakaskäyttäytymistä sekä tulevaisuuden palvelumuotoja. Tallien kanssa toteutetaan syksyllä yhteinen markkinointikampanja ympäri Suomen ratsastusharrastuksen vetovoimaisuuden lisäämiseksi.

Lisätietoja: www.ratsastus.fi/EnrolmentClient/info.aspx?Key=5AA66877E1BEADE4F76FE8B82F81FD5F


MUUT ASIAT:


o Ratsastajainliiton Reilu Peli -työkirja on valmistunut. Reilu Peli -teema jalkautetaan alueiden syyskokouksissa, liiton toimihenkilö- ja valmentajakoulutuksissa sekä talli-toiminnassa, seurakehittämisessä ja lasten ja nuorten koulutuksissa.

KUJO on valinnut Osmo Metsälän Reilu Peli -työryhmän edustajaksi. Työryhmä kokoontuu seuraavan kerran 18.11.

Lisätietoja: www.ratsastus.fi/srl/srl_tiedottaa/101/0/yhta_jalkaa_-_ratsastuksen_reilu_peli_on_valmistunut


o Päätettiin hallituksen (ja toimiston) edustuksesta alueiden syyskokouksissa. Liiton urheilupsykologi Mia Stellberg toimii kokouksissa Reilu Peli -teeman luennoitsijana.

- Etelä-Suomi, 15.10. Helsinki, puheenjohtaja osallistuu
- Häme, 26.9. Hämeenlinna, Sofian Vikman osallistuu
- Keski-Suomi, 27.9. Jyväskylä, Carina Nyholm osallistuu
- Kaakkois-Suomi, 21.9. Kouvola, puheenjohtaja osallistuu
- Pohjanmaa, 1.11. Seinäjoki, seurapalvelupäällikkö osallistuu
- Pohjois-Suomi, 16.10. Oulu, Marjukka Manninen osallistuu
- Itä-Suomi: 8.10. Kuopio, puheenjohtaja osallistuu
- Lounais-Suomi, 11.10. Säkylä, Antti Linna osallistuu


o Liiton hallitus ja alueiden puheenjohtajisto pitävät yhteisen suunnittelupäivän aluetoiminnan tulevaisuudesta 3.9.

o Ratsastuskypärien testausstandardien siirtymäaikaa pidennetään. Muutoksen piti astua voimaan ensi vuoden alussa. Työ eurooppalaisen standardien mukaisen CE-merkinnän saamiseksi on kuitenkin viivästynyt. Ratsastajainliitto on päättänyt siirtää uusien standardien mukaisten kypärien käyttövaatimusten voimaantuloa vuoden 2018 alkuun muiden Pohjoismaiden liittojen tavoin.

Lisätietoja: www.ratsastus.fi/srl/srl_tiedottaa/101/0/ratsastuskyparien_testausstandardit_siirtymaajan_pidennys

ILMOITUSASIAT


Edunvalvonta, lausunnot ja lausuntopyynnöt

Ratsastajainliitto on antanut lausunnot eläinsuojelulain muuttamisesta sekä maa- ja metsätalousministeriön tilaamasta maankäyttöön liittyvästä oppaasta.


Ansiomerkkien myöntäminen
Myönnettiin Ääneseudun Ratsastajat ry:n hakemuksesta pronssiset ansiomerkit Jaana Kastellille, Ulla Lehtolaiselle ja Tuija Munterille.

Myönnettiin Husaariratsastajat ry:n hakemuksesta hopeinen ansiomerkki Otto Vainiolle.


Juhlivat yhteisöt, seurat ja henkilöt

o Laajavuoren Ratsukot ry 50 vuotta: Keski-Suomen Ratsastusjaoston puheenjohtaja Ulla Kelonen osallistuu juhlakilpailuihin.

o Ääneseudun Ratsastajat ry 20 vuotta: Keski-Suomen Ratsastusjaoston puheenjohtaja Ulla Kelonen osallistuu juhlallisuuksiin.


Kokoukset, seminaarit ja edustustehtävät
o Urheilun Superviikonloppu ja Olympiakomitean syyskokous 25.-26.11.2016, Lahti: HUJOn puheenjohtaja osallistuu mahdollisuuksien mukaan. Ratsastajainliiton oma syyskokousviikonloppu järjestetään samaan aikaan.Uudet jäsenseurat ja -tallit sekä yhteisöjäsenet toivotetaan tervetulleiksi liittoon

Uusi jäsenseura:

Wire ry, Kaakkois-Suomi

Uudet jäsentallit:
o Anjalan Hevoskeskus, yksityistalli, Kaakkois-Suomi
o Artukaisten Ratsastuskeskus, yksityistalli, Lounais-Suomi
o Hillside Stable, ratsastuskoulu, Keski-Suomi
o Lapinjärven Ratsastuskeskus, yksityistalli, Itä-Suomi
o Mökinmäen talli, harrastetalli, Itä-Suomi
o Pellonpään Tallitupa, hevosavusteiset palvelut, Itä-Suomi
o Ponitoiminta Ilonvire, hevosavusteiset palvelut, Kaakkois-Suomi
o Stall Rabbelugn, yksityistalli, Kaakkois-Suomi
o Seppälä Stables, ratsastuskoulu, Häme
o Toukolan Ratsutila, harrastetalli, Häme
o Vaasan Hubertuksen ratsastuskoulu, ratsastuskoulu, Pohjanmaa

Uusi yhteisöjäsen ja kilpailunjärjestäjä:
Kaisu Rukko/KR-tallit

Talliluokituksen muutos:
Keski-Suomen Ratsastuskeskus, Keski-Suomi: muutos ratsastuskoulusta yksityistalliksiLopettavat/lepäävät seurat ja tallit ja mahdolliset erottamiset

Toimintansa lopettaneet jäsentallit:

o Espoon Ratsastustalli Oy, ratsastuskoulu, Etelä-Suomi
o Klaukkalan Ratsastuskeskus Oy, ratsastuskoulu, Etelä-Suomi
o Rabbelugn Ranch, yksityistalli, Kaakkois-Suomi
o Ratsutila Seppälä, ratsastuskoulu, Häme
o Riding Club Tahko Areena, ratsastuskoulu, Itä-Suomi

Jäsenyytensä irtisanonut talli:
Talli Divine, ratsastuskoulu, Kaakkois-Suomi


Vahvistettiin seuraavat toimihenkilöoikeudet

o Pellikka Maija-Riikka, E-PUR, esteratamestari B
o Bergbacka Tiina, JR, esteratamestari C
o Moldováni Gyula, TKR, esteratamestari C
o Hynynen Hanne, JoRa, estetuomari
o Laakso Leena, MEHE, estetuomari
o Mazouzi Nora-Sarah, GoR, estetuomari
o Pellikka Maija-Riikka, E-PUR, estetuomari
o Luukkainen-Soilu Maarit, TFC, estetuomari
o Mäkelä Maarit, NR, estetuomari C-PJ
o Salovuori Hanna, Krats, estetuomari C-PJ
o Manninen Marjukka, ABC, koulustewardi
o Vilén Miia, JURa, koulustewardi
o Villikka Hannele, UHU, koulustewardi
o Wennerstrand Maria, LOR, koulutuomari, taso I
o Aho Helena, DTT, koulutuomari, taso IIIK
o Tuominen Tuija, LahaRa, koulutuomari, taso IIIK
o Ahtee-Koponen Piia, PRIMUS, koulutuomari, taso IV
o Arosalmi Johanna, PARA, koulutuomari, taso IV
o Johansson Anna, JsR, koulutuomari, taso IV
o Laaksonen Outi, DTT, koulutuomari, taso IV
o Nissinen Noora, HA-71, stewardi
o Peurajärvi-Pelander Maritta, E-VR, stewardi
o Ström-Valo Päivi, KAKE, stewardi
o Kangasvieri Riikka, K-GR, stewardi
o Myrskog Pia, KuuRa, stewardi, FEI (koulu, taso 1)
o Vainikainen Pirkko, NaR, stewardi, FEI (matka, taso 1)
o Eriksson Anne, RHR, stewardi, FEI (valjakko, taso 1)
o Kivikoski-Vainio Tuisku, TuuR, valmentaja, taso I
o Winqvist Mia, KF, valmentaja, taso II (este, koulu)
o Nevalainen LaCorte Kirsi, FWB, valmentaja, taso II (koulu)

Marjukka Manninen jääväsi itsensä toimihenkilöiden vahvistamisen yhteydessä.Hallituksen suunnittelupalaveri syyskuun alussa

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran koko päivän suunnittelupalaverin merkeissä Helsingissä perjantaina 2.9. klo 10.00 alkaen.

Hallituksen syksyn kokousaikataulu on julkaistu liiton nettisivuilla: www.ratsastus.fi/srl/organisaatio/hallitusKokouksessa läsnä: Laura Airaksinen, pj, Pirkko Herd, Antti Linna, Carina Nyholm ja Sofia Vikman

Mukana etäyhteydellä: Marjukka Manninen

Toimiston edustajat: Fred Sundwall, Tuula Tella ja Nina Kaipio (kokouksen sihteeri)