SRL

Kerro kaverille:
27.08.2014

Ratsastajainliiton hallituksen päätöksiä 8/2014


Suomen Ratsastajainliiton hallitus kokoontui Lahdessa 20.8. suunnittelutyön merkeissä. Suunnittelukokoukseen osallistui myös aluetoiminnan puheenjohtaja Susanna Kallioinen.

Kokouksessa käytiin läpi liiton taloustilannetta, vuoden 2015 budjettia, jäsenmäärän kehitystä ja ensi vuoden toimintaa. Kuultiin tilannekatsaus kilpailujärjestelmän uudistamisesta sekä liiton nuorisopilottihankkeesta.

Kari Niemi-Nikkolan loppuraportti urheilun organisaatiosta ja valmennusjärjestelmästä valmistui kesäkuun lopussa. Hallitus käsitteli loppuraportin yhteenvedot ja päätti sen julkaisusta.Liiton vuoden 2014 talousennuste alijäämäinen – ensi vuoden budjetista ylijäämäinen
Keskusteltiin liiton taloudellisesta tilanteesta. Tämän vuoden ennuste on budjetoitua huonompi. Syyskuun ennuste antaa paremman arvion loppuvuodesta, kun MM-kilpailujen kulut ovat kokonaisuudessaan sisällä. Keskusteltiin jäsenmäärän kehityksestä, Green Card -jäsenten vähenemisestä ja aluelupien määrän laskusta ja niiden vaikutuksesta budjettiin.

Liiton likviditeetti on edelleen hyvä. Kilpailujärjestelmän (KIPA) uudistaminen rasittaa ensi vuoden likviditeettiä ja sen vuoksi vuoden 2015 tulos ei saa olla alijäämäinen.Liiton jäsenmäärä kasvaa aikuisten osalta, Green Card laskussa
Hallituksen kokoukseen mennessä ratsastusseuran jäseniä oli 43 898 (2013: 44 027). Green Card -jäseniä oli 2783 (2013: 3193). Lisävakuutuksen lunastaneita oli 6310 (2013: 6262). Aikuisten jäsenten määrä on edelleen kasvussa. Jäsenmäärä ei ole täysin yhdenmukainen viimevuotiseen verrattuna. Viimevuotinen jäsenmäärä on elokuun lopulta, ts. kaksi viikkoa myöhäisemmältä ajalta. Jäsenmäärän kehitystä on seurattava huolella. Erityisesti lasten ja nuorten osuus huolestuttaa.

Syksyn hinta-aleen ja jäsenkampanjan toivotaan piristävän loppuvuoden lukemia. Lisätietoja: www.ratsastus.fi/jasenkamppisVuosi 2015 valmennuksen teemavuosi, Niemi-Nikkolan raportti jakoon
Liiton teemavuosi vuonna 2015 on ”Valmentaudu tavoitteellisesti”. Urheilun kehitysohjelma linjaa ensi vuoden toimintasuunnitelman. Seura- ja tallipalveluissa keskitytään seurakehittämisvalmennukseen, seura- ja talliyhteistyöhön, kuntoliikuntaan ja harrasteratsastajana kehittymiseen.

Kari Niemi-Nikkolan loppuraportti valmistui kesäkuun lopussa. Valmennusjärjestelmän uudistus, valmennustoiminnan keskittäminen ja uusi ajattelutapa 365 nousevat raportissa vahvasti esille. Loppuraporttia käsitellään syksyn kokouksissa (lajien koordinointikokous, Urheilufoorumi) ja sen yhteenveto päätettiin lähettää HUJOlle, KUJOlle, lajikomiteoille ja muille urheilun vastuutahoille.URHEILUASIAT:


Kilpailujärjestelmän uudistuksen tiimoilta infotilaisuuksia
Uudistuvan kilpailujärjestelmän tiimoilta järjestetään infotilaisuuksia uudistuksen avainhenkilöille, työryhmälle, liiton alue- tai maajoukkuevalmentajille, aluetoimijoille, komiteoiden puheenjohtajille, toimistolle ja muille uudistusta syksyn aikana esitteleville henkilöille. Yleisölle uudistusta esitellään UB Horse Show’n yhteydessä, alueiden syyskokouksissa sekä Urheilufoorumissa. Uudistusta esittelevä blogi on avattu netissä: http://kilpailujarjestelma2015.blogspot.fi.

Jäsenistö on tervetullut kommentoimaan sääntömuutosesityksiä ja uudistusta sähköisellä lomakkeella 30.9. saakka. Lomake löytyy liiton nettisivuilta osoitteesta: www.ratsastus.fi/kilpailut/kilpailujarjestelman_kuvaus/uudistusLajien koordinointikokous syyskuussa Ypäjällä

Kaikkien lajien yhteinen koordinointikokous järjestetään 6.9. Ypäjällä. Koordinointikokouksessa esitellään urheilun kehittämisprojektin etenemistä, kuullaan Kari Niemi-Nikkolan kehitysraportista sekä suunnitellaan vuotta 2015. Tilaisuus on avoin lajikomiteoiden edustajille, KUJOn, HUJOn ja hallituksen edustajille.Kurinpitoasiat

Hallitukselle annettiin tiedoksi (hallituksen kokoukseen 20.8. mennessä tulleet, edellisen kokouksen jälkeen todetut) kilpailuissa annetut rangaistukset:

o Hakala Sari, keltainen kortti, epäasiallinen käyttäytyminen hevosen tottelemattomuustilanteessa maastoradalla.

o Karhunen Paula, keltainen kortti, maastoradan jatkaminen kolmen kiellon jälkeen.

o Komi Iida, keltainen kortti, hevosen epäasiallinen kohtelu, liiallinen raipan käyttö.

o Lindberg Axel, keltainen kortti, suorituksen jatkaminen kolmen kiellon jälkeen maastokokeessa.


Todettiin, että kurinpitolautakunta peruutti Aki Karhapäälle (24.5.2014) annetun keltaisen kortin.SEURA- JA TALLIPALVELUT:Nuorisopilottihanke nostaa vähävaraiset lapset ja nuoret ratsaille

Ratsastajainliitto on käynnistänyt osana ratsastuskoululaisen teemavuotta nuorisoprojektin vähävaraisten ja syrjäytyneiden lasten ja nuorten mukaan saamiseksi lajin pariin. Hanke toteutetaan yhteistyössä Hope-järjestön kanssa.

Hankkeen varsinainen toiminta käynnistyy syyskuussa 2014, kun alkeiskurssin aloittaa hankkeen rahoittamana noin 30 Hopen asiakkaana olevaa lasta. Nuorisopilottihankeen tiedotus ajoitetaan syksyisen Nouse Ratsaille -tapahtuman yhteyteen. Medialle esitellään hankkeessa olevat seurat ja tallit sekä avataan tarkemmin ratsastusharrastuksen monipuolisuutta ja yhteiskunnallista merkitystä. Pilottihankkeesta tiedotetaan syksyn ajan sekä Hippos-lehdessä että liiton muissa viestintäkanavissa. Presidentti Tarja Halonen on lupautunut hankkeen suojelijaksi.

Ratsastajainliiton valtakunnalliset Nouse Ratsaille -päivät järjestetään sunnuntaina 7. syyskuuta. Tänä vuonna tapahtuman järjestäjiksi on ilmoittautunut yli 50 tallia eri puolilta Suomea.Vuoden Ratsastuskoululainen

Vuosi 2014 on ollut Suomen Ratsastajainliitossa Ratsastuskoululaisen vuosi. Teemavuonna toiminnassa on keskitytty erityisesti lasten ja nuorten liikkumiseen, harrasteratsastajille suunnattuihin palveluihin ja tallitoimintaan. Teemavuoden päätteeksi palkitaan Vuoden Ratsastuskoululainen. Tittelin voi saada Ratsastajainliiton jäsentallissa vakituisena tuntiratsastajana käyvä henkilö. Vuoden Ratsastuskoululainen valitaan liiton jäsentallissa, ja valinnan tekee jokainen jäsentalli itse. Kaikki Vuoden Ratsastuskoululaiset listataan vuoden lopussa Ratsastajainliiton nettisivuille. Talliyrittäjät palkitaan Horse Show-lipuilla ja Vuoden Ratsastuskoululaiset ruusukkeella.
ALUETOIMINTA:Alueiden syyskokoukset

Vahvistettiin alueiden syyskokouspäivämäärät ja liiton hallituksen/toimiston edustus kokouksissa.

o Pohjoinen 1.11., Oulu, Marjukka Manninen osallistuu.
o Keski-Suomi 18.9., Jyväskylä, Laura Airaksinen osallistuu.
o Lounais-Suomi, 13.10., Säkylä, Laura Airaksinen/Antti Linna osallistuu.
o Itä-Suomi 1.11., Kuopio, Laura Airaksinen/Fred Sundwall osallistuu.
o ESRA 11.10., Nurmijärvi, Johanna Örndahl osallistuu.
o Pohjanmaa 7.10., Seinäjoki, Carina Nyholm osallistuu.
o Kaakkois-Suomi 18.11., Kouvola, Osmo Metsälä osallistuu.
o Häme 15.10., Hämeenlinna, Johanna Örndahl osallistuu.MUUT ASIAT:

• Hevoset Stadikalla -tapahtuman ajankohdaksi on esitetty vapun jälkeistä viikonloppua. Ajankohta on liitolle haastava. Uutta ajankohtaa etsitään vielä elokuun loppuun saakka. Tapahtuman toteutuminen näyttää kuitenkin epätodennäköiseltä.

• Liiton strategiatyö on valmistumassa syyskokoukseen. Strategiaa esitellään mm. alueiden syyskokouksissa.

• Kesän kuolemantapaukset järkyttivät hallitusta. Keskusteltiin ratsastusonnettomuuksista ja niiden ennaltaehkäisemisestä. Hippos-lehteen tehdään aiheesta juttua.ILMOITUSASIAT:


Ansiomerkkien myöntäminen

Myönnettiin Cool Riders ry:n hakemuksesta hopeinen ansiomerkki Suvi Andersinille.

Päätettiin esittää syyskokoukselle, että Simo Leppäselle myönnetään kultainen ansiomerkki.Kokoukset, tilaisuudet, tapahtumat – edustajien nimeämiset

o Mahdollisuuksien hevonen -hevosalaan tutustumispäivä kansanedustajille, päättäjille, virkamiehille ja medialle 9.9.2014. Pääsihteeri ja Carina Nyholm osallistuvat.

o Kansallinen Liikuntafoorumi 28.–29.9. Pääsihteeri osallistuu.

o Alueiden väliset joukkuemestaruudet/ hyväntekeväisyyskisat 4.-5.10. Johanna Örndahl ja Laura Airaksinen osallistuvat.Uudet jäsenseurat ja -tallit toivotetaan tervetulleiksi liittoonUudet jäsentallit:

o Riitan Talli, harrastetalli, Itä-Suomi
o Hevostila Hurma, yksityistalli, Itä-Suomi
o TroijaTallit, harrastetalli, Etelä-Suomi
o Helin Talli, ratsastuskoulu, Itä-Suomi
o Jalon Tila, harrastetalli, Lounais-Suomi
o Marskun Talli, ratsastuskoulu, Etelä-Suomi
o Papinojan Ponitalli, harrastetalli, Häme
o Porin Ratsastuskeskus, ratsastuskoulu, Lounais-Suomi
o Equillence Center Tavela, ratsastuskoulu, Häme
o Laakspohjan ratsastuskoulu, ratsastuskoulu, Etelä-Suomi
o Stall Syrenbacka, ratsastuskoulu, Etelä-Suomi
o Enäjärven Hevostila, harrastetalli, Lounais-Suomi
o Ratsastuskoulu Sarin Talli, ratsastuskoulu, Kaakkois-Suomi
o Kuhakosken talli, harrastetalli, Itä-Suomi
o Ratsutalli Tupsujalka, ratsastuskoulu, Keski-Suomi
o Rajakallion Ratsutila, harrastetalli, Pohjanmaa


Jäsentallin luokituksen muutos:
Hestbakki, Etelä-Suomi – muutos harrastetallista yksityistalliksiLopettavat/lepäävät seurat ja tallitToimintansa lopettaneet jäsentallit:
o Hetan talli, harrastetalli, Etelä-Suomi
o Lapinjärven Ratsastuskoulu, ratsastuskoulu, Itä-Suomi
o Kaupin Ratsastuskoulu, ratsastuskoulu, HämeVahvistettiin seuraavat toimihenkilöoikeudet

o Leppäkorpi Laura, TARI, aluepuheenjohtajatuomari
o Nyvik-Kronholm Berit, FÄR, aluepuheenjohtajatuomari
o Parviainen Anna, NHV, aluepuheenjohtajatuomari
o Rönnbacka Johanna, K-GR, aluepuheenjohtajatuomari
o Degerth-Moldováni Kirsi, TKR, esteratamestari, alue
o Laakso Leena-Pauliina, MEHE, esteratamestari, alue
o Liimatainen Päivi, IR, esteratamestari, alue
o Patrikainen Laura, P-KUR, esteratamestari, alue
o Jurvanen Antti, KRATS, esteratamestari, kansallinen B-
o Kastelli Jaana, ÄSERA, estestewardi
o Kelonen Ulla, JSR, estestewardi
o Haapavuori Timo, TaRi, estetuomari
o Tanskanen Pia, UpsR, estetuomari
o Teuri Maarit, MeRaTa, estetuomari
o Varis Eija, JOKERA, estetuomari, kansallinen B-pj
o Orelma-Törmänen Susanne, OR, kenttästewardi
o Kajanus Tiina, KuoR, koulutuomari, taso III
o Lempinen Paula, KuoR, koulutuomari, taso III
o Tammela Pirjo, IR, koulutuomari, taso IIIK
o Aula Leeni, MeLaRat, koulutuomari, taso IV
o Fjäder Janina, KAURA, koulutuomari, taso IVK
o Sassi Laura, LIDRID, koulutuomari, taso IVK
o Harinen Tuija, VUR, steward, alue (este, koulu)
o Kopsala Petra, RanRat, stewardi
o Laine Tiina, CR, stewardi, FEI, este level 1
o Lähteenmäki Maarit, LoimURa, stewardi, FEI, este level 1
o Metsälä Raija, E-KR, stewardi, FEI, este level 1
o Nenonen Eija, KRATS, stewardi, FEI, este level 1
o Peltomäki Satu, YR, stewardi, FEI, este level 1
o Ruuskanen Tiina, TRS, stewardi, FEI, este level 1
o Lehto Heli, NURK, stewardi, FEI, kenttä level 1
o Eriksson Anne, RHR, valjakkostewardi
o Vorne Tiiu, TRS, valjakkostewardi
o Nenonen Riikka, TRS, valmentaja, taso I
o Puomila Heini, TRS, valmentaja, taso IHallituksen seuraava kokous syyskuussa

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran Helsingissä 24.9. klo 10.00 alkaen.

Hallituksen syksyn kokousaikataulu on julkaistu täällä: www.ratsastus.fi/srl/organisaatio/hallitus
Kokouksessa läsnä:

Hallituksesta: Jukka-Pekka Leskinen, pj, Laura Airaksinen, Osmo Metsälä, Carina Nyholm ja Johanna Örndahl

Mukana etäyhteyden kautta: Antti Linna

Poissa: Marjukka Manninen

Suunnittelukokouksessa läsnä: Susanna Kallioinen, aluetoiminta

Toimiston edustajat: Fred Sundwall ja Nina Kaipio (kokouksen sihteeri)