SRL

Kerro kaverille:
04.11.2015


Ratsastajainliiton hallituksen päätöksiä 8/2015Suomen Ratsastajainliiton hallitus kokoontui Valo-talossa Helsingissä keskiviikkona 28.10.

Kokouksessa valmistauduttiin marraskuiseen syyskokoukseen. Liiton toiminta- ja taloussuunnitelma on loppusuoralla. Vuotta 2016 suunnitellaan varovaisuusperiaatteen mukaisesti.

Muutoksen tuulet puhaltavat. Toimiston urheiluorganisaatiota kehitetään. Hippos-lehti saa uuden päätoimittajan ja kustantajan.
Vuoden 2016 toiminta ja talous: muutoksia luvassa

Pääsihteeri selvensi hallitukselle liiton taloudellista tilannetta. Vuoden 2015 tulos on jäämässä alijäämäiseksi. Urheilupuoli ei ole pysynyt (-10 %:n) säästötavoitteessaan. Urheilupuolen budjettia analysoidaan vielä tarkemmin pääsihteerin ja urheilujohtajan johdolla.

Vuotta 2016 suunnitellaan varovaisuusperiaatteen mukaisesti. Säästösuunnitelmassa edetään aikaisemmin sovitun mukaisesti. Päätettiin esittää liiton vuoden 2016 toiminta- ja taloussuunnitelma vuosikokoukselle vahvistettavaksi. Hallitus ei esitä vuosikokoukselle maksujen korotuksia. Vuosikokousmateriaali julkaistaan 5.11. liiton nettisivuilla osoitteessa: www.ratsastus.fi/syyskokous.

Toimiston urheiluorganisaatiota muokataan valmennusjärjestelmän kehityksen linjassa. Liiton toimistoon palkataan linjajohtajaksi uusi valmennustoiminnan osaaja. Yhteistyötä Ypäjän Hevosopiston kanssa tehostetaan. Liiton toimiston seura- ja tallipuolelta siirretään resursseja urheilupuolelle. Uusi organisaatio esitellään syyskokouksessa 22.11.

Lisätietoja organisaation kehitystyöstä: www.ratsastus.fi/srl/uutiset/101/0/suomen_ratsastajainliitto_uudistaa_urheiluorganisaatiotaan

Muutoksia on luvassa myös Ratsastajainliiton jäsenlehden suhteen. Hippos-lehteä kustantaa jatkossa RideMedia. Lehti saa myös uuden päätoimittajan. Hippos saa uudet, entistä laajemmat markkinat ja palvelee jäsenistöään näin aikaisempaa kattavammin. Lehden uudistuksia esitellään myös tarkemmin liiton syyskokouksessa.

Lisätietoja lehtiuudistuksesta: /www.ratsastus.fi/srl/uutiset/101/0/ridemedia_oy_ja_ratsastajainliitto_yhteistyohon_uudistuvan_hippos-lehden_tuottamisessaJäsentilanne pysynyt edelleen vakaana

Hallituksen kokoukseen mennessä ratsastusseuran jäseniä oli 45 309 (2014: 45 742). Green Card-jäseniä oli 2984 (3030). Lisävakuutuksen lunastaneiden määrä oli 6782 (6504).Reilu Peli esillä liiton syyskokouksessa

Reilu Peli -kyselyn läpikäyminen on parhaillaan työn alla. Kyselyn tuloksia esitellään marraskuun Hippos-lehdessä.

Yhteistyö Tyttöjen Talon kanssa aloitetaan 29.10. Kiusaamisen ehkäisemistä on sovittu yhteinen projekti Non Fighting Generation ry:n kanssa. Työ jatkuu myös yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman sekä Reilu Peli -käsikirjan laadinnan merkeissä.

Ratsastajainliiton seurapalvelupäällikkö on mukana Valon tasa-arvotyöryhmässä, jossa suunnitellaan toimenpiteitä koko urheilukentälle. Lupa välittää – lupa puuttua -opas sukupuolisen ja seksuaalisen häirinnän ehkäisemiseksi uudistetaan. Aiheen tiimoilta on suunnitteilla laaja, kaikkia urheilulajeja koskeva tutkimus sekä koulutuspaketti lajien valmentajakoulutuksiin.

Hallitus on vastaanottanut Operantit Ratsastajat ry:n hallituksen esityksen ratsastusharrastuksessa esiintyvän hyväksikäytön ja häirinnän vähentämiseksi. Esitys on tarkoitettu liiton vuosikokouksen käsiteltäväksi 22.11.2015. Operantit Ratsastajat ry:n esitys nostetaan syyskokouksen esityslistalle.URHEILUASIAT:


Kurinpitoasiat

Hallitukselle annettiin tiedoksi kilpailuissa annetut rangaistukset:

o Joensuu Sanna, keltainen kortti, liiallinen raipankäyttö hylkäyksen jälkeen sekä verryttelyalueella suorituksen jälkeen.MUUT URHEILUASIAT:

o Vahvistettiin vuoden 2016 kilpailukalenteri SM-, KV- ja Tähtikilpailujen osalta.

o Päätettiin myöntää mestariratsastajamerkit Arnella Nymanille ja Katie Brumptonille.

o Kilpailusääntöjen yleinen osa on parhaillaan kommenttikierroksella. KSI esitetään vuosikokoukselle 22.11.MUUT ASIAT:


o Vahvistettiin Etelä-, Itä-, Keski-, Lounais- ja Pohjois-Suomen Ratsastusjaostojen kokoonpanot vuodelle 2016. Loput kokoonpanot vahvistetaan marraskuun kokouksessa.


o Kuultiin puheenjohtajan ja pääsihteerin johdolla raportti EEF:n (European Equestrian Federation) kokouksesta. Lajin tulevaisuus puhututti kokouksessa. Ratsastus on vaarassa jäädä kokonaan pois olympialajien joukosta.

Lisätietoja: http://www.euroequestrian.eu/eef-survey-2015-now-available/


o Pääsihteeri raportoi hallitukselle Ulkoilufoorumin kannanotoista Metsähallituslakiin. Ulkoilufoorumi on nostanut esille, että Metsähallituslain uudistuksessa on turvattava luonnon virkistyskäyttö. Ratsastuksen näkökulmasta lajin toimintaedellytykset, kaavoitus ja jokamiehenoikeudet ovat ajankohtaisina puheenaiheina erityisesti Etelä-Suomessa.

Ulkoilufoorumi on vuonna 2004 perustettu ulkoilun edistämisen yhteistyöverkosto, johon kuuluu 18 kansalaisjärjestöä, joiden toiminnassa ulkoilulla on keskeinen merkitys. Ulkoilufoorumin päämääränä on ylläpitää ja kehittää ulkoilun edellytyksiä, turvata jokamiehenoikeuksien säilyminen vähintään nykyisessä laajuudessaan, edustaa ulkoilun eri intressitahoja yhteisesti valtioneuvoston, viranomaisten ja muiden järjestöjen suuntaan, vahvistaa ulkoilun asemaa yhteiskunnan eri toiminta-alueilla sekä edistää kestävän kehityksen mukaista ulkoilun harrastusta.ILMOITUSASIATEdunvalvonta, lausunnot ja lausuntopyynnöt

Ratsastajainliitto on antanut lausunnot maatalouden lomitusjärjestelmien muutoksesta, suomenhevosen uudesta jalostusohjesäännöstä sekä maa- ja metsätalousministeriön asetuksesta koskien kunnaneläinlääkärin maksullisia suoritteita.

Hallitukselle annettiin tiedoksi, että kirjaukset hevosenlannan jatkohyödyntämisen edistämiseksi löytyvät hallitusohjelman kärkihankkeiden toimintasuunnitelmasta.Ansiomerkkien myöntäminen

o Myönnettiin Ratsastusseura Win Win ry:n hakemuksesta hopeinen ansiomerkki Tanja Takkulalle.

o Myönnettiin Varkauden Urheiluratsastajat ry:n hakemuksesta pronssiset ansiomerkit Raija Palorannalle, Jutta Ruhaselle ja Jouko Savolaiselle sekä hopeinen ansiomerkki Satu Haukalle.

o Päätettiin esittää syyskokoukselle Wiurilan Hevosurheilijat ry:n ehdotuksesta, että Anna-Louise Brüninghausille myönnetään kultainen kannus.

o Päätettiin esittää syyskokoukselle, että Richard Whitelle ja Tomas Erikssonille myönnetään kultainen ansiomerkki ja Piia Pantsulle kultainen kannus.Kokoukset, seminaarit ja edustustehtävät

o Mäki-Pohdon hevosharrastuskeskuksen kehittämistilaisuus Seinäjoella 26.11. Carina Nyholm osallistuu tilaisuuteen.

Uudet jäsenseurat ja -tallit toivotetaan tervetulleiksi liittoonUudet jäsentallit:

o Kauhajoen Hevoskeskus, ratsastuskoulu, Pohjanmaa
o Kytäjän Ratsutalli, yksityistalli, Etelä-Suomi
o Ratsutalli Säväkkä, ratsastuskoulu, Pohjois-Suomi
o Wasaborgin Talli, ratsastuskoulu, Lounais-Suomi
Jäsentalliluokituksen muutos:
Hiekkalan hevostila, muutos yksityistallista ratsastuskouluksi, Keski-Suomi


Jäsentallin nimenmuutos:

Orimattilan Ravi- ja Ratsastuskeskus Oy, yksityistalli, Häme (entinen nimi: Orimattilan Ratsastuskeskus)Lopettavat/erotettavat/lepäävät seurat ja tallit


Toimintansa lopettaneet jäsentallit:

Kauhajoen Hevosurheilukeskus, ratsastuskoulu, Pohjanmaa
Nurminiemen ratsutila, ratsastuskoulu, Pohjois-Suomi

Erotettava jäsentalli:
Unique Stables, ratsastuskoulu, Etelä-SuomiVahvistettiin seuraavat toimihenkilöoikeudet


o Kiviniemi Satu, JARA, esteratamestari C
o Raskinen Päivi, KoRa, esteratamestari C
o Enjala Jonna, EnRa, estetuomari
o Visakoivu Kirsi, FCDC, koulustewardi
o Leppänen Minna, TaRi, koulutuomari, taso II
o Vihanto Riina, PaRa, koulutuomari, taso IIIK
o Tujulin Anna, Korsholms, koulutuomari, taso IV
o Komi Tuulia, JsR, koulutuomari, taso IVK
o Romppainen Kaija, SuMaRa, matkaratsastustuomari
o Hakakorpi Anna, KERRA, stewardi
o Lamminmäki Tiina, LuRa, stewardi
o Lipiäinen Hanna, KR, stewardi
o Molander Nea, LuRa, stewardi
o Niemi Riikka, KoRa, stewardi
o Waldén Anne, TFC, stewardi
o Björndahl Elin, K-GR, valmentaja, taso I
o Markkanen Riikka, TKR, valmentaja, taso I
o Vesterinen Minttu, Äsera, valmentaja, taso I
o Eranka Minna, KF, valmentaja, taso II (este)
o Päivärinta Heidi, PoM, valmentaja, taso II (este)Hallituksen seuraava kokous syyskokousviikonloppuna

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran Helsingissä perjantaina 20.11. klo 14.00 alkaen.

Loppusyksyn kokouspäivämäärät on julkaistu liiton nettisivuilla: www.ratsastus.fi/srl/organisaatio/hallitusKokouksessa läsnä: Laura Airaksinen, pj, Antti Linna, Osmo Metsälä, Carina Nyholm ja Johanna Örndahl

Poissa: Susanna Kallioinen ja Sofia Vikman

Toimiston edustajat: Fred Sundwall, Aki Ylänne ja Nina Kaipio (kokouksen sihteeri)