SRL

Kerro kaverille:
08.09.2016

Ratsastajainliiton hallituksen päätöksiä 8/2016


Suomen Ratsastajainliiton hallitus kokoontui suunnittelutyön merkeissä Helsingissä perjantaina 2.9. Lauantaina 3.9. pidettiin lisäksi erillinen suunnittelupäivä alueiden puheenjohtajiston kanssa.

Suunnittelukokouksissa linjattiin vuotta 2017. Mahdollisuuksien hevonen ja Suomen juhlavuosi raamittavat myös ratsastuksen painopisteitä. CityHorse, Hevoset Kaivarissa -päätapahtuma tuo mukavan piristysruiskeen koko hevosalalle.

Eero Simojoki toivotettiin tervetulleeksi liiton organisaatioon. Simojoki aloitti urheilun linjajohtajana 1.9.
Ratsastajainliiton toiminta ja talous: tilannetta seurataan herkeämättä
Pääsihteeri esitteli hallitukselle välitilinpäätöksen vuoden 2016 elokuun tilanteen osalta. Hevosten vuosimaksujen ja D-kilpailulupien määrä on laskenut, mikä näkyy selvästi tuloksessa. Ennuste tarkentuu syyskuun aikana. Liiton talousarvio vuodelle 2017 on haastava saada ylijäämäiseksi.

Eero Simojoki on aloittanut urheilun linjajohtajana 1.9. Simojoki osallistui hallituksen ja alueiden suunnittelukokouksiin.

Liiton vammaisratsastuskoordinaattorin työtunteja lisätään 1.10. alkaen nykyisestä 12 tunnista 15 tuntiin/viikko. Perusteluina tuntimäärän lisäykselle ovat koordinaattorin toimenkuvan vaatimat kehitystehtävät, joita nykyinen tuntimäärä ei mahdollista. Tuntimäärän lisäys ei vaikuta ratkaisevasti liiton budjettiin.

Keskusteltiin liiton organisaation jatkuvasta kehitystarpeesta. Ypäjän Hevosopiston valmennuskeskushanke haastaa miettimään työnjakoa ja organisaatiota liiton ja Hevosopiston välillä entistä enemmän. Koulutustoimintaa on jo siirretty enenevässä määrin Hevosopistolle.

Kipan ja jäsenrekisterin kehitystyö jatkuu. Asiantuntijat ovat painineet Kipan ongelmien kanssa useita viikkoja. Kipa siirretään uudelle palvelimelle viikolla 36. Keväälle on suunnitteilla ratsastuksen mobiiliapplikaatio, jonka avulla houkutellaan uusia harrastajia lajin pariin.Syksyn jäsenmaksualennus käynnissä

Hallituksen kokoukseen mennessä ratsastusseuran jäseniä oli 43 485 (2015: 43 717). Green Card -jäseniä oli 2668 (2789). Lisävakuutuksen lunastaneiden määrä oli 7148 (6592). Pudotus viime vuodesta on 353 jäsentä. Syyskuun alussa käynnistyneen jäsenmaksualennuksen uskotaan piristävän tilannetta.

Lisätietoja: www.ratsastus.fi/srl/srl_tiedottaa/101/0/syksyn_jasenmaksualennus_houkuttele_ystavasi_ratsastusseuraanJuhlavuosi 2017: Mahdollisuuksien hevonen Ratsastajainliiton teema

Vuoden 2017 toiminnan teemana on Mahdollisuuksien hevonen. Teemavuoden huipentuma on CityHorse, Hevonen Kaivarissa -päätapahtuma. Työryhmä vie teemavuotta innokkaasti eteenpäin ympäri Suomen. Viestinnässä nostetaan esille suomenhevosen tarinaa.

CityHorsen perusorganisaatio on kasassa. Vapaaehtoisia rekrytoidaan seuraavaksi. Yhteistyökumppaneita on jo varmistunut ja niitä etsitään edelleen. CityHorsen kokonaisbudjetti on 160 000 euroa. Mukana olevat järjestöt ovat sitoutuneet maksamaan yhteensä 50 000 euroa. Suurimmat kustannukset liittyvät infrastruktuuriin (hiekka, nurmikon suojeleminen, teltat, rakennelmat, turvallisuus).

Lisätietoja: http://hippolis.fi/juhlavuosi
URHEILUASIAT


Uusi toimihenkilöoikeus: estehevosten suorituskykytuomari

Hallitus vahvisti uuden toimihenkilöoikeuden, estehevosten suorituskykytuomari. Toimihenkilöoikeus on suunnattu kaikille estehevosten suorituskykytuomarin tehtävistä kiinnostuneille, esimerkiksi valmentajille, ratsastuksenopettajille ja ratsastajille.

SEURA- JA TALLIPALVELUT

Nuorisovastaavat koolla Horse Show’n alla
Ratsastusseurojen nuorisovastaavat tapaavat yhteisen suunnittelun ja työstön merkeissä Valo-talolla 21.10. Ohjelmassa on luvassa työpajoja, joissa pureudutaan nuorten osallistamiseen ja nuorisovaihtoihin sekä työstetään uudistuvaa nuorisovastaavan toimenkuvaa ja pohditaan raamit tulevaisuuden hevostaitokilpailuille tai -tapahtumille.

Tilaisuudessa on myös oivallinen mahdollisuus verkostoitua muiden toimijoiden kanssa ja päivittää tietoja ratsastuksen nuorisotoiminnan ajankohtaisista asioista. Nuoret jatkavat ohjelman päätteeksi yhdessä Helsinki International Porsche Horse Show’hun.

Lisätietoja: www.ratsastus.fi/EnrolmentClient/info.aspx?Key=F6D939B91DA1E531B3670EDD46B43397Tallitoiminnan tulevaisuutta pohdittiin yhdessä
Tallitoiminnan tulevaisuus -seminaari järjestettiin 31.8. Tilaisuudessa oli mukana yli 60 jäsentallia. Seminaarissa käytiin läpi lajin ja perinteisen ratsastuskoulutoiminnan tulevaisuutta, lasten ja nuorten harrastamista, lajin markkinointia, oheisliikuntaa ja uusia palvelumuotoja. Tilaisuus oli onnistunut ja sille toivottiin jatkoa.

Lisätietoja: www.ratsastus.fi/srl/uutiset/101/0/tallitoiminnan_tulevaisuus_puhutti_helsingissaMUUT ASIAT:


o Ratsastajainliiton syyskokousviikonloppua vietetään 25.11.-27.11. Helsingissä. Perjantaina kokoontuvat hallitus ja alueiden puheenjohtajisto, lauantaina pidetään Ratsastusfoorumi ja sunnuntaina syyskokous. Ratsastusfoorumin ohjelma julkaistaan syyskuussa.

Lisätietoja: www.ratsastus.fi/syyskokous


o Pääsihteeri selvensi hallitukselle Hevosurheilu-lehdessä ollutta kirjoitusta Elmo Jankarille myönnettyjen Olympiakomitean tukien käytöstä. Jankarille myönnetty tukiraha on mennyt juuri siihen tarkoitukseen, mihin se on myönnetty. Ratsastajainliitto tekee tukien käytöstä vuosittain kirjanpitonsa mukaisen selvityksen Olympiakomitealle.


o Norjassa järjestetään Pohjoismaiden yhteistapaaminen kilpailemisesta G7-maissa. Hallitus päätti, että matkaratsastuskomitean puheenjohtaja osallistuu tapaamiseen.
ILMOITUSASIATJuhlivat yhteisöt, seurat ja henkilöt

o Oulun Ratsastajat ry 70 vuotta: liiton hallituksesta osallistutaan juhlallisuuksiin.Kokoukset, seminaarit ja edustustehtävät

o EEF-kokous, Birmingham, 10.-11.10., puheenjohtaja ja pääsihteeri osallistuvat.

o FEI General Assembly, Tokio, 18.-23.11., puheenjohtaja ja pääsihteeri osallistuvat.

o Opintomatka Ruotsin liittoon, 5.-9.12. Ratsastajainliiton seurapalvelupäällikkö tutustuu Ruotsin liiton toimintaan viikon kestävällä opintomatkalla. Opintomatkan tavoitteena on miettiä yhteisiä toimivia käytäntöjä sekä saada ideoita ennen kaikkea lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseksi.
Lopettavat/lepäävät seurat ja tallit ja mahdolliset erottamiset


Toimintansa lopettaneet jäsentallit:
o Harakkamäen talli, ratsastuskoulu, Lounais-Suomi
o Hirvaskosken Tila, ratsastuskoulu, Pohjois-Suomi
o Matkailupalvelu Iso-Herttua, harrastetalli, HämeVahvistettiin seuraavat toimihenkilöoikeudet
o Savola Suvi, TeamRR, esteratamestari C
o Rauma Kristiina, MeLaRa, estestewardi
o Palos Pauliina, DTT, koulutuomari, taso IIIK
o Manninen Marjukka, ABC, koulutuomari, taso IIK
o Pajari Katariina, MeLaRa, koulutuomari, taso IV
o Nurmi Ulla, NxR, koulutuomari, taso IVK
o Seppälä Taina, MyRat, stewardi
o Rosti Hannele, JSR, valmentaja, taso I

Marjukka Manninen jääväsi itsensä toimihenkilöiden vahvistamisen yhteydessä.


Hallituksen seuraava kokous Oulussa
Hallitus kokoontuu seuraavan kerran perjantaina 28.10. Oulussa.

Hallituksen syksyn kokousaikataulu on julkaistu liiton nettisivuilla: www.ratsastus.fi/srl/organisaatio/hallitusPäätöskokouksessa läsnä: Laura Airaksinen, pj, Pirkko Herd, Marjukka Manninen ja Carina Nyholm

Poissa: Antti Linna ja Sofia Vikman

Toimiston edustajat: Fred Sundwall, Aki Ylänne, Eero Simojoki ja Nina Kaipio (kokouksen sihteeri)

Suunnittelukokouksessa lisäksi läsnä: Satu Myllykangas (aluetoiminnan puheenjohtaja) ja toimiston Tuula Tella