SRL

Kerro kaverille:
26.09.2014

Ratsastajainliiton hallituksen päätöksiä 9/2014


Suomen Ratsastajainliiton hallitus kokoontui Helsingissä 24.9.

Kokouksessa käytiin läpi liiton ja koko suomalaisen yhteiskunnan taloudellista tilannetta, lähestyvää vuosikokousta, jäsenmäärän kehitystä ja ensi vuoden resursseja.

Kuultiin tilannekatsaus kilpailujärjestelmän uudistamisesta sekä raportti MM-kilpailuista.

Liiton talliluokituksia laajennetaan ensi vuonna.
Liiton vuoden 2014 talousennuste alijäämäinen, toimiston organisaatiota viimeistellään

Pääsihteerin laatima vuoden 2014 ennuste näyttää tässä vaiheessa budjetoitua huonommalta. Alijäämän syinä ovat mm. kilpailulupien määrän väheneminen, jäsenmäärän lievä lasku ja Hippos-lehden kasvaneet kustannukset ilmoitusmyynnin vähenemisen vuoksi.

Suunnitelmissa ollut uuden henkilöresurssin palkkaaminen urheilupuolelle tässä taloustilanteessa ei ole tarkoituksenmukaista. Sen sijaan arvioidaan uudelleen nykyisten työntekijöiden toimenkuvia ja työtehtäviä. Asiasta päätetään hallituksen lokakuun kokouksessa. Tarvittaessa organisaatiosta pidetään ylimääräinen hallituksen kokous.Liiton jäsenmäärä kasvaa aikuisten osalta, lasten ja nuorten määrä laskussa

Hallituksen kokoukseen mennessä ratsastusseuran jäseniä oli 44 858 (2013: 45 049). Green Card -jäseniä oli 2940 (2013: 3296). Lisävakuutuksen lunastaneita oli 6401 (2013: 6349). Aikuisten jäsenten määrä on edelleen kasvussa, lasten ja nuorten määrä laskussa. Lasten ja nuorten toimintaan on jatkossakin panostettava.


Toimintasuunnitelma työn alla, valmistuu 6.11. mennessä

Liiton ensi vuoden toimintasuunnitelmaa laaditaan parhaillaan. Toimintasuunnitelmassa huomioidaan Kaviouralla -strategiatyön linjaukset. Toimintasuunnitelma julkaistaan liiton nettisivuilla 6.11. Kyseisenä päivänä lähetetään myös syyskokouskutsu ja julkaistaan vuosikokouksessa esiteltävät materiaalit.
URHEILUASIAT:
Kilpailujärjestelmän uudistus loppusuoralla

Uudistuvan kilpailujärjestelmän tiimoilta on järjestetty infotilaisuuksia uudistuksen avainhenkilöille, työryhmälle, liiton alue- tai maajoukkuevalmentajille, aluetoimijoille, komiteoiden puheenjohtajille, toimistolle ja muille uudistusta syksyn aikana esitteleville henkilöille. Yleisölle uudistusta esitellään UB Horse Show’n yhteydessä, alueiden syyskokouksissa sekä Urheilufoorumissa.

Hallitukselle esiteltiin ehdotukset uusiksi kilpailuluviksi. Hallitus vahvisti työryhmän esittämät kilpailulupakäytännöt. Kilpailulupien hintoihin palataan myöhemmin. Jäsenistöllä on ollut mahdollisuus kommentoida sääntömuutosesityksiä ja koko uudistusta liiton nettisivujen sähköisen lomakkeen kautta.

Lisätietoja udistuksesta: www.ratsastus.fi/kilpailut/kilpailujarjestelman_kuvaus/uudistus
.


Vahvistettiin kilpailukalenteri vuodelle 2015GP-sarja:

o 8.-10.5. Jumping Ypäjä
o 21.–24.5. Korpikylä Spring Tour
o 25.–28.6. Salo Horse Show
o 3.–5.7. Savonlinna Opera Games
o 22.–26.7. Hanko Seahorse Week
o 28–30.8. GP-finaali (ei järjestäjää tässä vaiheessa)


SM-kilpailut:

o 22.–24.5. Maarianhamina, koulu SM
o 31.7.–2.8. Kemiö Champions Tour (kaikkien ikäryhmien SM, mahdollisesti myös joukkue)
MUUT URHEILUASIAT LYHYESTI:


o Kuultiin lajiraportit MM-kilpailujen onnistumisesta.

o Käytiin läpi alustavat suunnitelmat päivän ohjelmaan liittyen. Urheilun kehitystyötä esitellään yleisölle. Urheilufoorumi järjestetään 22.11. Helsingin Katajanokalla.

o Käsiteltiin kesän dopingtapaus koskien hevosen lääkitsemistä EKR:n kansallisissa kouluratsastuskilpailuissa 16.7.2014. Ratsastajalle annetaan kiistattomaan näyttöön perustuen punainen kortti ja kolmen kuukauden kilpailukielto 1.10 alkaen (1.1.2015 asti).

o Todettiin, että Kansainvälinen Olympiakomitea (KOK) on myöntänyt Elmo Jankarille Olympic Solidarity -tukea Rion olympialaisiin valmistautumista varten.SEURA- JA TALLIPALVELUT
Horse Show Kävijäkisa menestyksekäs

Helsinki International UB Horse Show’n ja Suomen Ratsastajainliiton yhteistyössä järjestämä suosittu Kävijäkisa oli jälleen käynnissä syyskuussa. Helsinki Horse 30-vuotisjuhlavuotena Kävijäkisan palkinnot olivat entistäkin runsaammat. Kilpailun konseptia oli uudistettu osallistujilta saadun palautteen mukaisesti. Uudessa konseptissa henkilömäärä ratkaisi voittajat. Kävijäkisaan osallistui kaiken kaikkiaan 39 seuraa ja tallia ja yli 1300 henkilöä eri puolelta Suomea. Kävijäkisan tulokset julkaistaan liiton ja Horse Show’n sivuilla 3.10.Ilmianna talli -kampanja toi liitolle 20 uutta jäsentallia

Keväällä käynnistetty Ilmianna talli -kampanja toi yhteensä 51 tallivinkkausta. Jäsentalleiksi näistä liittyi kampanjan aikana yhteensä 20 tallia. Muutama talli miettii vielä jäsenyyttään, joten on odotettavaa, että kampanja tuottaa uusia jäsentalleja myös loppuvuodesta/alkuvuodesta.

Monelta potentiaaliselta tallilta puuttuu edelleen ammattipätevyys. Tallineuvojien henkilökohtaisen kontaktin kautta moni talliyrittäjä on saanut lisätietoja alan koulutusmahdollisuuksista. Kampanja tuo näin uusia jäsentalleja myös muutaman vuoden sisällä.


Uusia jäsentalliluokituksia työn alla

Liiton jäsentallien luokituksia monipuolistetaan. Uusiksi luokitusryhmiksi suunnitellaan vaellustalli -luokitusta sekä luokitusta talleille, jotka tarjoavat vammaisratsastusta, sosiaalipedagogista hevostoimintaa ja ratsastusterapiaa. Työ luokitusten laatimiseksi on alkanut. Vaellustalli -luokitus otetaan käyttöön vuoden 2015 alusta, toinen luokitus vuoden 2016 alussa.
ALUETOIMINTAVahvistettiin Keski-Suomen uusi Ratsastusjaosto

Keski-Suomen Ratsastusjaoston syyskokous pidettiin 18.9. Jyväskylässä. Hallitus vahvisti uuden jaoston kokoonpanon.

Puheenjohtaja: Ulla Kelonen

Varsinaiset uudet jäsenet:

• Sanna Vuolle-Apiala
• Pirre Heinonen
• Heidi Leiniäinen
• Tanja Forssell-Heiskanen
• 1 vuodeksi Ullan tilalle Pirjetta Komi

Varalla: Minna Argillander

Jatkavat varsinaiset jäsenet:

• Suvi Kiviniemi
• Anni Roivas
• Eija SevonMUUT ASIAT:


• Ratsastajainliitto on vahvasti mukana Valon aikuisliikunnan kehittämistyössä syksyn ajan. Yhteistyöhankkeiden kautta Valon jäsenyys on ajankohtaista. Jäsenyydestä päätetään hallituksen joulukuun kokouksessa.

• Liiton pääsihteerille on myönnetty Ratsumieskilta ry:n Vuoden Ratsumiespokaali: www.ratsastus.fi/srl/uutiset/101/0/srl_n_paasihteeri_fred_sundwall_sai_vuoden_ratsumiespokaalin

• Keskusteltiin FEI:n puheenjohtajakilvasta. Prinsessa Haya ei asetu ehdokkaaksi. Ehdokkaita on yhteensä kuusi. Uusi puheenjohtaja valitaan joulun alla.

• Pääsihteeri ja Carina Nyholm osallistuivat Hevoset ja kunta – rajapintoja -kirjan julkistamistilaisuuteen 9.9. Kirja tuo kuntapäättäjille ja virkamiehille tärkeää tietoa hevostaloudesta. Hevoset ja kunta -kirja auttaa myös ratsastustalleja ja -seuroja heidän yhteistyössään kunnan kanssa. Kirjan nettiversion on esillä Hippoliksen nettisivuilla:www.hippolis.fi/UserFiles/hippolis/File/2014/Hevoset_ja_kunta_e.pdfLausunnot ja lausuntopyynnöt


• Pääsihteeri on antanut lausunnon tarha-alueen sijoittamisesta turvalliseen paikkaan tallin läheisyyteen. Lausunnon myötä esitys oli hyväksytty kaupunginhallituksen kokouksessa.


• Pääsihteeri on lisäksi antanut lausunnon laajarunkoisia halleja koskevaan lakiesitykseen. Pääsihteeri korosti lausunnossaan, ettei maneesitarkastuksia saa vaatia liian usein ja että talliyrittäjille pitää löytyä tukimahdollisuuksia tarkastusten ja mahdollisten korjausten kustannuksiin.ILMOITUSASIATAnsiomerkkien myöntäminen

  • Myönnettiin Jyvässeudun Ratsukot ry:n hakemuksesta pronssinen ansiomerkki Elina Elijoelle.


  • Myönnettiin Keski-Suomen Ratsastusjaoston hakemuksesta hopeinen ansiomerkki Susanna Kallioiselle.


  • Myönnettiin Suomen Ratsastuksenopettajainyhdistys ry:n hakemuksesta pronssinen ansiomerkki Salla Salkolalle.


  • Päätettiin esittää syyskokoukselle, että Anu Iivanaiselle myönnetään kultainen ansiomerkki Suomen Ratsastuksenopettajainyhdistys ry:n hakemuksesta.


  • Päätettiin esittää syyskokoukselle, että Arja Nikkiselle ja Ursula Turtiaiselle myönnetään kultainen ansiomerkki Western Riders Finland ry:n hakemuksesta.Kokoukset, tilaisuudet, tapahtumat – edustajien nimeämiset


o Kouvolan Ratsastajat ry:n 80-vuotisjuhla 11.10. Puheenjohtaja ja Osmo Metsälä osallistuvat.

o Haminan Ratsastajat 80 vuotta. Juhlatilaisuus 15.11. Osmo Metsälä osallistuu.
Uudet jäsenseurat ja -tallit toivotetaan tervetulleiksi liittoon


Uusi jäsenseura:
Porkkala Polo X ry / Porkkala Polo X rf, Etelä-Suomi


Uudet jäsentallit:

o Saksalan Ratsastuskeskus, yksityistalli, Kaakkois-Suomi
o Talli Linna, yksityistalli, Lounais-Suomi
o Korpimäen Ratsutila, yksityistalli, Lounais-Suomi
o Kummun Tila, ratsastuskoulu, Itä-Suomi
o Myllykalliontien Ratsutila, yksityistalli, Pohjois-Suomi
o Hiekkalan Hevostila, yksityistalli, Keski-Suomi
o Pajalan Ratsutila, ratsastuskoulu, HämeVahvistettiin seuraavat toimihenkilöoikeudet


o Kallionpää Päivi, LaRs, esteratamestari, alue
o Kivelä Anni, PaRa, esteratamestari, alue
o Lehto Tuija, LOR, esteratamestari, alue
o Nieminen Emmi, VAARAT, esteratamestari, alue
o Maukonen Mia, HunR, estestewardi
o Maukonen Mia, HunR, estetaitotuomari, alue
o Heikinheimo Nina, HR, estetuomari
o Lehto Tuija, LOR, estetuomari
o Niemistö Riikka, BR, estetuomari
o Niskasaari Hanna, WinWin, estetuomari
o Pellikka Nina, HR, estetuomari
o Weckman Mari, WIUHU, estetuomari
o Örn Susanna, KERRA, estetuomari
o Kastelli Jaana, ÄSeRa, steward, alue (kenttä)
o Laukkanen Hanne, AR, stewardi
o Ylä-Autio Laura, LaRat, stewardi
o Lehtiö Lauri, TFC, valjakkoratamestari
o Roslin Anni, ER, valmentaja, taso I
o Vihanto Riina, PaRa, valmentaja, taso I
o Metsälä Osmo, EKR, vammaisratsastustuomariHallituksen seuraava kokous Horse Show’ssa

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran Helsinki International UB Horse Show’n yhteydessä 25.10. klo 9.00 alkaen.

Hallituksen syksyn kokousaikataulu on julkaistu täällä: http://www.ratsastus.fi/srl/organisaatio/hallitusKokouksessa läsnä:

Hallituksesta: Jukka-Pekka Leskinen, pj, Laura Airaksinen, Osmo Metsälä, Carina Nyholm ja Johanna Örndahl

Mukana etäyhteyden kautta: Marjukka Manninen

Poissa: Antti Linna

Toimiston edustajat: Fred Sundwall, Aki Ylänne ja Nina Kaipio (kokouksen sihteeri)