SRL

Kerro kaverille:
02.11.2016


Ratsastajainliiton hallituksen päätöksiä 9/2016Suomen Ratsastajainliiton hallitus kokoontui Helsingissä perjantaina 28.10.

Kokouksessa valmistauduttiin lähestyvään syyskokousviikonloppuun. Ratsastajainliiton Ratsastusfoorumi ja syyskokous järjestetään 26.-27.11. Helsingissä.

Suunnitelmat Mahdollisuuksien hevonen -juhlavuoden suhteen etenevät. Hevoset Kaivarissa -päätapahtuma on saanut hienosti yhteistyökumppaneita.

Ratsastajainliiton toiminta ja talous: säästölinja jatkuu

Liiton vuoden 2016 taloudellinen tulos on budjetoidun mukainen. Säästötoimia jatketaan.

Budjetti vuodelle 2017 on haastava saada tasapainoon lähestyvien EM-kilpailujen osalta. Budjetti ja toimintasuunnitelma valmistuvat 10.11. mennessä.

IT-järjestelmien kehittämistyö jatkuu. Ratsastajainliitto on tutustunut Tanskan järjestelmään. Ravipuolen Heppa-järjestelmän mahdollisuuksia kartoitetaan seuraavaksi. Kipaa on yritetty hakkeroida säännöllisesti, mikä on aiheuttanut käyttöongelmia syksyllä. Palvelimen siirrolla on yritetty vaikuttaa asiaan. Siirrot ja lisätyötunnit ovat kuitenkin aiheuttaneet liitolle ylimääräisiä kustannuksia.Jäsenmäärä – aikuisten määrä jälleen kasvussa

Hallituksen kokoukseen mennessä ratsastusseuran jäseniä oli 45 068 (2015: 45 309). Green Card -määrä oli 2842 (2984). Lisävakuutuksen lunastaneiden määrä oli 7373 (6782). Jäsenmäärä kasvaa jälleen aikuisratsastajien kohdalla. Pudotus on lapsissa ja nuorissa. Lasten ja nuorten määrän väheneminen näkyy myös muissa Euroopan ratsastusmaissa.Juhlavuosi 2017: Mahdollisuuksien hevonen -hankkeen tiedotustilaisuus 15.11.

Vuoden 2017 toiminnan teemana on Mahdollisuuksien hevonen. Alueellisia tapahtumia on lisätty aktiivisesti tapahtumakalenteriin kevään osalta.

Teemavuoden huipentuma on Hevonen Kaivarissa -päätapahtuma. Tapahtuman budjetti alkaa olla kasassa. Mukana on kymmenkunta yhteistyökumppania. Helsingin kaupunki tukee tapahtumaa 20 000 eurolla.

Ratsastajainliitto järjestää tiedotustilaisuuden yhdessä hevosalan toimijoiden kanssa juhlavuodesta, Mahdollisuuksien hevonen -hankkeesta sekä Hevoset Kaivarissa -tapahtumasta 15.11. Ratsastuskeskus Ainossa.

Lisätietoja juhlavuodesta: http://hippolis.fi/juhlavuosi
URHEILUASIAT


Lajikomiteoiden valintaprosessi

Hallitus vahvisti lajikomiteoiden valintaprosessin Ratsastusfoorumin lajiseminaarin ohjeeksi:

o Vuoden 2016 komitean puheenjohtaja voi tehdä esityksiä ehdokkaista.
o Lajiseminaari voi tehdä ehdotuksia ehdokkaista.
o Kiinnostuneet ehdokkaat voivat yllä olevien kanavien kautta tiedottaa kiinnostuksestaan/käytettävyydestään.
o KUJO kokoaa esitykset ja ottaa tarvittaessa muilta lajin asiantuntijoilta ehdotuksen tai rekrytoi itse, jos jokin osaamisalue ei tule katettua.
o Hallitus vahvistaa KUJOn esityksen.GP-finaalin yhteenveto 2016

Esteratsastuksen GP-finaali järjestettiin 9.-11.9. Laakson ratsastusstadionilla. Liitto joutui järjestämään finaalin, kun järjestäjää ei löytynyt yrityksistä huolimatta. Finaalin järjestämiskustannukset ylittyivät 15 000 eurolla. Vuoden 2017 järjestäjää ei ole vielä tiedossa.FEI 2017: Rules Change Proposals for driving

FEIlle on jätetty HUJOn toimesta esitys, että jatkossakin 2*:n kilpailuista voi saada kvaalituloksen lajin arvokisoihin. Esitys on linjassa mm. Tanskan mallin kanssa. FEIn esitys oli nostaa kvaalikisojen vaatimustaso 3*: een.

SEURA- JA TALLIPALVELUTRatsastuksen markkinointikampanja

Ratsastajainliitto on aloittanut syksyllä Tervetuloa ratsastamaan -markkinointikampanjan yhteistyössä jäsentallien kanssa. Kampanja yhdistetään vahvasti vuoden 2017 Mahdollisuuksien hevonen -juhlavuoteen. Kampanjalla toivotetaan tervetulleiksi ratsastuksen pariin kaikki kiinnostuneet.
Jäsentalleilla on käytössä etukuponki uusille harrastajille: Mahdollisuuksien hevonen - Tervetuloa ratsastamaan! Kuponki on tulostettavissa Ratsastajainliiton nettisivuilta.

Lisätietoja: http://www.ratsastus.fi/tervetuloa_ratsastamaanAllianssin Nuori toimija -tunnustus hyväntekeväisyyshankkeelle

Ratsastajainliiton hyväntekeväisyyshanke vähävaraisten ja syrjäytymisuhan alla olevien lapsiperheiden hyväksi palkittiin lokakuun nuorisotyön viikolla Allianssi ry:n Nuori toimija -tunnustuksella. Tunnustus on tarkoitettu kiitokseksi ja kannustukseksi nuorten toimijoiden hankkeille sekä omalla toiminnallaan nuorten asemaa ja heidän toimintaansa edistäneille tahoille. Vuonna 2016 nuorisotyön viikon teemana oli yhdenvertaisuus.

Lisätietoja: http://www.ratsastus.fi/srl/uutiset/101/0/srl_n_hyvantekevaisyyshankkeelle_allianssi_ry_n_nuori_toimija_-tunnustus
MUUT ASIAT:


o Hallitus päätti asettaa ratsastajan Sanna Silvennoisen ja hevosen Lowhill Mission Man kuuden kuukauden kilpailukieltoon lääkesääntörikkomuksesta.

o Ratsastajainliiton syyskokousviikonloppua vietetään 25.11.-27.11. Helsingissä. Perjantaina kokoontuvat hallitus ja alueiden puheenjohtajisto, lauantaina pidetään Ratsastusfoorumi ja sunnuntaina syyskokous.

Lisätietoja: http://www.ratsastus.fi/syyskokous

o Hallitus vahvisti Etelä-Suomen, Hämeen, Pohjois-, Itä-, Lounais-, Kaakkois- ja Keski-Suomen Ratsastusjaostojen kokoonpanot vuodelle 2017. Pohjanmaan Ratsastusjaoston syyskokous on 5.11.

o Pääsihteeri ja puheenjohtaja edustivat liittoa EEF:n kokouksessa 11.10. Paneelissa käsiteltiin mm. lasten ja nuorten harrastamista. Kokouksessa käsiteltiin myös olympialaisten uudistuksia ratsastuksen osalta.

o Ratsastuksen Reilu Peli -aluekiertue on ollut onnistunut. Kiertueen palautetta ja työn jatkoa käydään läpi Reilu Peli -työryhmän kokouksessa 18.11. Ratsastajainliitto on aloittanut yhteistyön Kiusaamista vastaan ry:n kanssa.

o Mahdollisuuksien hevonen ja juhlavuosi teemoittavat Hippos-lehden vuotta 2017. Jäsenistöltä pyydetään palautetta lehdestä joulukuussa toteutettavalla kyselyllä.

o Ratsastajainliiton kevätkokouspäivämääräksi vahvistettiin 23.4.2017. Kokous pidetään Helsingissä.
ILMOITUSASIAT


Juhlivat yhteisöt, seurat ja henkilöt

o Kanta-Hämeen Ratsastajat ry 30 vuotta: Etelä-Suomen Ratsastusjaoston edustaja osallistuu juhlallisuuksiin.

o Laajavuoren Ratsukot ry 50 vuotta: Carina Nyholm osallistuu juhlallisuuksiin.

o Virtain Ratsastajat 30 vuotta: Hämeen Ratsastusjaoston edustaja osallistuu juhlallisuuksiin.

o Tallitiimi ry 30 vuotta: Hämeen Ratsastusjaoston edustaja osallistuu juhlallisuuksiin.

o Tampereen Ratsastusseura 90 vuotta: hallituksen puheenjohtaja ja Sofia Vikman osallistuvat juhlallisuuksiin yhdessä Hämeen Ratsastusjaoston edustajien kanssa.Kokoukset, seminaarit ja edustustehtävät

o Urheilutyönantajat ry:n varsinainen vuosikokous, Helsinki, 1.11.2016: pääsihteeri osallistuu kokoukseen.

o Eläinsuojelugaala, Helsinki, 5.11.2016: Marjukka Manninen osallistuu gaalaan liiton edustajana.

o Yksityistielain kokonaisuudistuksen sidosryhmätilaisuus, Helsinki, 16.11.2016: pääsihteeri osallistuu tilaisuuteen liiton edustajana.Ansiomerkkien myöntäminen

o Myönnettiin Oulun Ratsastajat ry:n hakemuksesta pronssiset ansiomerkit Jonna Koukkarille, Susanne Orelma-Törmäselle, Anna-Maria Raukovaaralle, Mari Yliniemelle, hopeinen ansiomerkki Jaana Aitalle sekä liiton hopeinen kannus Ilkka Yliniemelle.

o Myönnettiin Kanta-Hämeen Ratsastajat ry:n hakemuksesta pronssinen ansiomerkki Sanna Tammiselle ja hopeinen ansiomerkki Sari Vekalle.Lausunnot ja lausuntopyynnöt

Pääsihteeri on ollut eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan kuultavana koskien hallituksen esitystä eduskunnalle arpajaislain ja siihen liittyvien lakien muuttamisesta.

Pääsihteeri ja tallipäällikkö osallistuvat opetushallituksen hevostalouden ammatillisten tutkintojen kehittämistilaisuuteen.Uudet jäsenseurat ja -tallit toivotetaan tervetulleiksi liittoon


Uudet jäsentallit:

o Bravehearts ry, hevosavusteiset palvelut, Etelä-Suomi
o Palmun Ratsutalli, ratsastuskoulu, Etelä-Suomi
o Tilusten Ratsastuskoulu, ratsastuskoulu, Kaakkois -Suomi
o Vesalan Ratsastuskoulu, ratsastuskoulu, Häme

Jäsentalliluokituksen muutos:

Hepojoen Vuonohevoset, Lounais-Suomi, muutos harrastetallista hevosavusteiset palvelut -talliksi

Jäsentallin nimenmuutos:
Ratsutalli IlonVire, hevosavusteiset palvelut, Kaakkois-Suomi (entinen nimi: Ponitoiminta IlonVire)Lopettavat/lepäävät seurat ja tallit ja mahdolliset erottamiset


Toimintansa lopettanut jäsentalli:

Kylä-Hentilän talli, ratsastuskoulu, HämeVahvistettiin seuraavat toimihenkilöoikeudet

o Tetri-Rantanen Marja, TRS, estehevosten suorituskykytuomari
o Aminoff Jessica, BR, esteratamestari B
o Horto Dora, KOR, esteratamestari C
o Jokela Salla, TT, esteratamestari C
o Lamminmäki Tiina, LuRa, estestewardi
o Molander Nea, LuRa, estestewardi
o Vallema Miia, KRC, estestewardi
o Lindqvist Mikaela, V-NR, estetuomari
o Seppälä Viivi, Varsa, estetuomari
o Leiniäinen Heidi, JsR, koulutuomari, taso IV
o Rantapuu-Kivelä Saara, L-ER, koulutuomari, taso V
o Kankaanpää Johanna, HubS, stewardi
o Lampimäki Heli, MYRa, stewardi
o Seppälä Viivi, Varsa, stewardi
o Temonen Olga, KJR, valmentaja, taso I
o Tenno Ann-Maria Power valmentaja, taso I
o Degerth-Moldovani Kirsi, TKR, valmentaja, taso II (este, koulu)
o Edsvik Katja, NHV, vikellysjuoksuttajaHallituksen seuraava kokous syyskokousviikonloppuna

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran perjantaina 25.11. Helsingissä.

Hallituksen loppuvuoden kokousaikataulu on esitelty liiton nettisivuilla: http://www.ratsastus.fi/srl/organisaatio/hallitus

Kokouksessa läsnä: Laura Airaksinen, pj, Marjukka Manninen, Carina Nyholm ja Sofia Vikman

Mukana etäyhteydellä: Pirkko Herd

Poissa: Antti Linna

Toimiston edustajat: Fred Sundwall, Aki Ylänne, Eero Simojoki ja Nina Kaipio (kokouksen sihteeri)