SRL

Kerro kaverille:
18.01.2012

Seurakilpailut mukaan Kipaan

Seurakilpailukutsuja voi ilmoittaa Kipassa. Kipassa on seurakilpailukalenteri, johon seurat voivat Kipa-tunnuksillaan lisätä kutsuja. Järjestäjät voivat hyödyntää kätevästi sähköisesti tulevia ilmoittautumisia ja kilpailuille saa tehokasta markkinointia. Kilpailijan kannalta on myös mukavaa, että kilpailut löytyvät helposti samasta paikasta. Seurakilpailuista kertyy arvokasta tilastotietoa ratsastuksen harrastekilpailutoiminnasta, jota liitto voi hyödyntää monin eri tavoin.

Miten?
Kipan käyttöohjeita päivitetään seurakilpailujen osalta, mutta toimintaperiaate on alue- ja kansalliselta puolelta tuttu. Näistä poiketen maksupalvelu ei ole käytössä seurakilpailuissa, eli maksuja eikä palkintoja makseta Kipan kautta. Myöskään 2 €:n starttimaksua ei peritä. Seurat saavat Kipa-tunnukset Minttu Kuusistolta (minttu.kuusisto@ratsastus.fi) tai Tuula Tellalta (tuula.tella@ratsastus.fi).
Kansallisten ja aluekutsujen tarkastuskuviosta poiketen seurakilpailukutsut tarkistaa ja julkaisee ko. kilpailun tuomariston puheenjohtaja omilla tunnuksillaan. Liitto lähettää tästä erikseen ohjeet toimihenkilöille sähköpostilla. Tuomariston puheenjohtaja ei pysty muokkaamaan kutsua, joten yhteispeli seuran yhteyshenkilön ja tuomariston puheenjohtajan välillä on tärkeää.

Seurakilpailut voidaan julkaista kipassa seuraavin vaihtoehdoin:

A) Kipaan laitetaan vain kisan päivämäärä, paikkakunta ja seura. Kutsu julkaistaan ko. seuran omilla sivuilla. Seurakilpailulisenssiä EI tarvita.

B Kipaan laitetaan päivämäärä, paikkakunta ja seura sekä kutsu liitetiedostona (jolloin ilmoittautumiset otetaan vastaan edelleen perinteisesti esim. puhelimitse/sähköpostilla). Seurakilpailulisenssiä EI tarvita.

B) Aktiivisena kutsuna, jonka kautta ilmoittaudutaan, ja josta voidaan siirtää kilpailutiedot Equipeen. Ilmoittautumistoiminnon käytön edellytyksenä on, että kilpailijat ovat maksaneet jäsenmaksunsa ja heillä on Kipassa näkyvissä ilmainen seurakilpailulisenssi (tai alue- tai kansallinen lisenssi, molempia ei tarvita). Ratsun tulee myös löytyä Kipasta, mutta vuosimaksua ei edellytetä.

Mikäli jäsen aikoo lunastaa kauden aikana alue- tai kansallisen luvan, seurakilpailulupaa ei pidä lunastaa!

Seurakilpailulupa tarvitaan teknisen toteutuksen vuoksi, jotta Kipaan ei tarvitse siirtää koko SRL:n jäsentietokantaa, mikä hidastaisi Kipan käyttöä.
Seurakilpailulupa tarvitaan myös sen takia, että jäsen liitetään yhteen seuraan kilpailukaudeksi. Henkilö voi kuulua useampaan seuraan samaan aikaan, jolloin järjestelmä ei voi automaattisesti tietää mitä näistä henkilö haluaa edustaa. Seurakilpailuluvan voi jokainen tilata itse liiton nettisivujen kautta. Tilaamista varten jäsenen henkilötunnuksen eli hetun täytyy löytyä jäsenrekisterin tiedoista. Jäseniä on tämän vuoksi pyydetty ilmoittamaan hetunsa jäsensihteereille. Seurakilpailuluvan tilaamisohjeet löytyy sekä Kipasta että SRL:n nettisivuilta. Verkko-osto lähettää jäsenelle tunnuksen, jolla pääsee kirjautumaan verkko-ostoon uudelleen. Kipaan kirjaudutaan ensimmäisellä kerralla omalla jäsennumerolla ja sukunimen neljällä ensimmäisellä kirjaimella, kuten yleensä. Verkko-oston tunnus ei siis toimi kipassa.

Lisätietoa alueassistenteiltä ja kilpailu- ja koulutuspäälliköltä, yhteystiedot löytyvät täältä